Dodaj do ulubionych

To je dobre!

17.11.13, 19:43
metromsn.gazeta.pl/Gwiazdy/1,131912,14961387,To_polski_hit_jesieni__Wszyscy_sie_nim_dziela__Ma.html
To polski hit jesieni. Wszyscy się nim dzielą. Ma już 13 mln wyświetleń. Skąd się wziął fenomen kawałka "My Słowianie"?
Obserwuj wątek
    • sagittarius954 Re: To je dobre! 17.11.13, 21:26
      No jak to skąd się wziął - z cycków . Troszkę póz i śmietana gotowa .
      • baska123 Re: To je dobre! 17.11.13, 23:24
        Sagi. Upraszczasz.
        • sagittarius954 Re: To je dobre! 18.11.13, 05:50
          Jeśli wziąć pod uwagę jak jesteśmy odbierani jako naród i to co nam się wmawia to rzeczywiście jest to uproszczenie . a ponieważ od zawsze byliśmy niewolnikami zachodniej Europy nikt nie będzie nas dostrzegał jako naród myślicieli inteligentów , bo tak nam się historia kroi na ile jej pozwalamy przelewać się po nas . Jeden Kopernik i jeden JPII może zdarzyć się w każdej nacji a jeśli nie jest poparciem dodatkowym w następne wielkości każdy odbierze nas według współczesności . A współcześnie dzięki takiemu rządowi przyzwalającemu na wyjazd młodych za pracą odbiera nas się przez ich pryzmat zachowania i ich obyczajowości . Lecz plotka nie idzie zgodnie z czynami a wystarczy zgodnie z jednym . Mamy sliczne dziewczyny i to jest fakt jeśli dodatkowo zgromadzi je się w kupce kręcącej smietanę i wyczyniającej takie ruchy w maselnicy o jakie większości facetom chodzi to fakt , dodatkowo przerysuj postawę ich schyloną jak to może bywało i w latach jeszcze sześćdziesiątych ale nie teraz , wreszcie opraw ją kilkoma taktami " skocznego oberka" i jest co zjeść czyli nawet kilka razy tam wejść . Więc stereotyp kobiety do łóżka i obejścia jest już upowszechniony . teraz już nie upraszczam , rozwinąłem . Fakt obejrzałem dwa razy i nie dla artyzmu ani dla muzyki , to co sobie zobaczyłem to jedno to co sobie wyobraziłem to drugie a to co sobie pomyślałem to trzecie . I na koniec Słowianie i slave mówi to pani coś czy tylko to zbieżność nazw a ja sobie wymyśliłem znów ....
          • baska123 Re: To je dobre! 18.11.13, 14:43
            Sagi. Ok. masz dużo racji.
            Tylko, że ja patrzę na to zjawisko pod katem rozrywki,
            Ty natomiast z powagą i filozoficznym zacięciem.
            Pozdrawiam - JaBaśka.
    • sagittarius954 Re: To je dobre! 18.11.13, 15:59
      ja też patrzę rozrywkowo ummm nawet jako mężczyzna i doznaję wiele przyjemności zerkając suspicious oglądałem 2 razy.
      • iryska2604 Re: To je dobre! 18.11.13, 18:20
        Basiu,wiesz co ? Jakoś sie nie rozerwałam.Moze jak drugi raz posłucham...
        • sagittarius954 Re: To je dobre! 18.11.13, 18:47
          ciekawe co wy kobiety w tym widzicie toż takie seksistowskie że powinniście jak kotki na to prychać i skakać do góry jak to mają koty w zwyczaju big_grin
          Zdecydowanie nie dla kobiet ale facetom zalecam zawsze przed snem i na otwarcie oka big_grinbig_grinbig_grin
          • baska123 Re: To je dobre! 18.11.13, 20:51
            Sagi.
            Jak "kto" ma kosmate skojarzenia z każdym ruchem posuwistym, to ma i już.
            Wystarczy posłuchać bez obrazka. Proste, rytmiczne wchodzi do ucha, nie między nogi.
            • sagittarius954 Re: To je dobre! 18.11.13, 21:55
              Nie nie nie , jakby to tylko melodia była już nie trzeba by było warstwy wizualnej i tekstu . Pozostaw tylko muzykę i nie jest to takie fajne . A ile ma wejść ? to nic ci nie mówi ? Zresztą kwestia gustu . ty się lubujesz w muzyce ale większość wchodzących na to" zjawisko " pragnie zupełnie czegoś innego . toż to taki lekki erotyk bo nie piosenka . Wreszcie widziałaś główna piosenkarkę Donatę ?Oprócz miniówy opatulona po uszy . ciekawe nie . A wyobraźnia chłopaków działa big_grinbig_grin
              • baska123 Re: To je dobre! 18.11.13, 23:18
                "... teledysk niewłaściwie zrozumiany może zagrażać twojemu zdrowiu"
                Może lepiej skupić się na słowach utworu.
        • baska123 Re: To je dobre! 18.11.13, 20:57
          Irenkokiss
          Ja nie narzucam na siłę lubienia, bądź obrzydzania tego czy innego utworu.
          Jasne, że nie jest to "symfonia" dźwięków, ani smaków.
          Fajnie, że jesteś, pozdrawiam-Baśka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka