27.12.13, 20:14
Tego można się było spodziewać . Przecież jeszcze lasów nie rozkradli. A mogliby wyciągnąć pieniądze od Unii za przerób CO2 po 20 EURO za tonę. Polskie lasy przerabiają 5mld ton CO2 rocznie.
www.radiomaryja.pl/informacje/rzad-bierze-sie-za-lasy/
Obserwuj wątek
    • skuter44 Re: Lasy 30.12.13, 15:49
      "Lasy Państwowe gromadzą środki na finansowanie swojej działalności". Dalej pisze - gromadzą na gorsze czasy dla LP.
      Pytam, skąd biorą się te środki dodatkowe na fundusz leśny. czy nie z naszego majątku narodowego, naszej (Polaków) krwawicy ? LP to państwo w państwie ? Czy pieniądze te mają
      leżeć , nie pracować , nie być wykorzystane na najpilniejsze potrzeby państwa ?
      Tylko dlatego, że chce tak prof. Szyszko, o. Rydzyk i naprawiacze Polski (którzy już byli i nic nie naprawili).
      To teraz, kiedy są dobre czasy dla Lasów Państwowych a złe dla Polski , LP mają gromadzić
      i przechowywać nadwyżki na swoje gorsze czasy ? (nawet NBP wspiera - choć nie musi - dobrowolnie budżet państwa swoimi nadwyżkami).
      Jeśli uznajemy, że rząd polski ma rządzić ..... to nie krępujmy jego działań.
      Nie widzę by LP były krzywdzone. W nowej Polsce stworzone zostały warunki do rozwoju
      gospodarki leśnej. Zalesienie kraju wzrosło z 25% pow. kraju do 33 %. Lasy są w dobrej kondycji , podobnie firma zarządzająca lasami. Tylko ludzie złej woli źle życzą Polsce.
      • ba-7 Re: Lasy 30.12.13, 16:26
        " ...lasy są w dobrej kondycji.." ?
        Kiedy byłeś tak naprawdę w lesie?
        • baska123 Re: Lasy 30.12.13, 18:23
          ba-7.
          Całe 7, bywa, że 8 miesięcy w roku mieszkam w lesie.
          Gdyby nie śmieci w lasach jest wszystko w porządku.
          Mam wątpliwości co do wycinania (ostatnio na masową skalę) starych zdrowych dębów.
          • amityr Re: Lasy 30.12.13, 19:53
            Skuter nie bardzo ciebie rozumiem. Przecież LP odprowadzają podatki do budżetu państwa i to sporo. Mało, to one utrzymują utworzone Rezerwaty stojące na skraju przepaści finansowej. Widzisz to jest tak . Rydzyk nie Rydzyk ja tam zawsze wolę kilka diagnoz. M.in. dlatego żyję. Dzisiaj miałem ciężki dzień.Byłem na pogrzebie kuzynki 61lat (rak piersi). Jutro coś więcej wyskrobię . Na Sylwka nie idę.Faktury,Faktury i dziury! O!
            • skuter44 Re: Lasy 30.12.13, 20:41
              Życzę więc Tobie i wszystkim użytkownikom forum Baśki ( oczywistym, że także samej Baśce) lepszego roku - mniej stresującego, obfitującego wolnym czasem , dającego dobre zdrowie i większą forsę .
              • baska123 Re: Lasy 30.12.13, 22:05
                Do skuter44.
                Za życzenia dziękuję. Wy sprawiacie, że o stresie nic nie wiem.
                I oby 2014 nie był gorszym niż mijający a będzie ok.
                I takie zawołanie " obyśmy zdrowi byli"
        • skuter44 Re: Lasy 30.12.13, 20:45
          Bywam często. W RPN, Puszczy Solskiej i licznych lasach chłopskich. Minęły czasy masowej wycinki lasów, bez wyrównywania wyrębu nasadzeniami.
          • amityr Re: Lasy 30.12.13, 21:12
            Może najpierw spokojnie wysłuchać. Proszę nie zrażać się ,ze to nagrałem z RM. Jak ktoś przedstawi lepsze argumenty to też chętnie wysłucham. Nie ma obrazu video. Wiadomo.

View My Video
            • skuter44 Re: Lasy 30.12.13, 21:20
              Jasne. Problem i temat nie jest tak prosty i jasny, jak ja (podekscytowany źródłem informacji) jednoznacznie oceniłem.. Np, NIK ocenia, że gospodarowanie Funduszem Leśnym jest nieprawidłowe a Minister Środowiska , z tym nie zgadza się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka