aga-kosa 29.05.23, 16:43 Są na forum jeszcze ludzie, którzy pamiętają sąd publiczny nad wrogiem narodu? Chyba jakoś podobnie było. Ciocia Janka do Bieruta pisała w sprawie swojego brata . aga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taniarada Re: To mamy powrót ? 29.05.23, 18:14 Rodzina Pileckiego pisała do Cyrankiewicza o łaskę .Nie odpowiedział , a razem byli w Oświęcimiu .Pilecki mówił że tam to bajka w porównaniu z tymi siepaczami co torturowali . Odpowiedz Link
krakkrakusek1au Re: To mamy powrót ? 29.05.23, 21:59 taniarada napisał: > Rodzina Pileckiego pisała do Cyrankiewicza o łaskę .Nie odpowiedział , a razem > byli w Oświęcimiu .Pilecki mówił że tam to bajka w porównaniu z tymi siepacza > mi co torturowali . - Gratuluję świetnego zdrowia i braku sklerozy. Wnioskuję, że musisz mieć conajmniej 90 lat skoro pamiętasz dokładnie co Ci Pilecki mówił w latach 1940-tych. Albo może powtarzasz to co chcá abyś napisał/a? Odpowiedz Link
taniarada Re: To mamy powrót ? 30.05.23, 11:46 www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://historia.dorzeczy.pl/prl/zolnierze-wykleci/30488/pluzanski-pilecki-zginal-bo-poznal-sekret-cyrankiewicza.html&ved=2ahUKEwjn7Zik4Jz_AhXPpYsKHbyiAOEQFnoECCcQAQ&usg=AOvVaw2Cu2SkDxTTxx_y-JikGFvk Mało mnie to obchodzi co sądzisz o mnie panie Krakusku .Jest net ,są książki .Polecam "Bestie Tadeusza Płużańskiego .Zawsze się znajdzie jakiś przemądrzałeķ na forum . Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 31.05.23, 00:23 Prorosyjska się baba tu się odezwała, nawet wątek tu założyła. Wstydź się babo, Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 31.05.23, 00:40 Programatorka Putina tu się odezwała? Nawet wątek założyła. Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 31.05.23, 00:59 Nieodowracalne zmiany w twoim mózgu poczynili ci komuniści ewidentnie Putina popierasz, pisząc takie dyrdymały. Odpowiedz Link
taniarada Re: To mamy powrót ? 02.06.23, 00:24 Co Ci się Urszulko robi ? To jest Agunia dobra kobieta .Znam ją z forów i pozdrawiam . Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 02.06.23, 08:31 Agę-Kosę, znam od lat z forum 60minus plus i wiem,że to szlachetna jest osoba zatem ją wcześniej znałam i zawsze podziwiałam, za jej energię za wszystko co tam pisała, niż ty taniarado, który nie wiem od ilu lat, te fora odwiedzasz. Dziwię się jej, że tam na forum , wielbicieli gazety wyborczej, tego wątku nie założyła, (od kiedy tam bana dostałam, to już się nie odzywałam tam, prze z dziesięciolecia nawet od lat ,łaski bez, nie potrzebuję) tylko tu, by wojnę polsko-polską tu wszczynać? Na szczęście Baśka 123(jak ten mój autobus) założycielka tego forum, nigdy bana mi nie dała i za to ją lubię i tylko dlatego się tu jeszcze odezwałam. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: To mamy powrót ? 02.06.23, 09:14 Dziękuję za pozdrowienia i pozytywną opinię Może niezbyt jasno wyłożyłam w czym widzę problem: - Z odległej przeszłości pamiętam, że zwykły donos sąsiada - prawdziwy lub nie -, że się politycznie z partią rządzącą nie zgadzał, to szybko takiego "oskarżonego" stawiano przed podporządkowanym władzy sądem i pozbywano go wielu cnót i przywilejów. To w tamtych czasach, -by uniknąć podporządkowanych sądów - na zebraniach ludzie składali samokrytykę, przepraszali publicznie. To w tamtym okresie było zadawane pytanie: Gdzie jest najwięcej śledzi ? W ZSRR, bo tam jeden drugiego śledzi, a i w Polsce do tego dochodziło Stąd moje obawy, że historia kołem się toczy Cóż teraz zapowiada nowa ustawa: skazanie przez komisję, bez prawa odwołania . aga Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 02.06.23, 10:28 Doskonale pamiętam,Twoją wycieczkę rowerową, do adminki forum, ale niestety nie pochwaliłam tam, gdyż jako eurytka bana miałam, do nie wiem dokąd i mój honor mi nie pozwalał, by jakiegoś nowego nicka założyć i sprawdzać, czy ban usunięty, czy dalej działa. Zatem się wycofałam z dyskusji na wszelkich forach. Szczególnie mnie zabolało, kiedy jacyś Cię napadli i musiałaś dużo bólu przejść, by do formy dojść. Coś o tym wiem, ale ja sama na swoją niepełnosprawność fizyczną sobie zapracowałam, wpadając z przemęczenia pod samochód, sporo już lat temu, ale skutki są nieodwracalne i pełne bólu. Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 02.06.23, 10:32 Sądzę, że po tych wyjaśnieniach, jakaś dyskusja merytoryczna się zacznie w temacie i oby tak było. Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 02.06.23, 10:57 Jeszcze na koniec, można podsumować, że irsila szpila, na kosę natrafiła, Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 02.06.23, 11:05 Ostatnio moich synów molestowałam, moimi mailami, aż wreszcie zrozumiałam, że oni zajęci są i własne życie mają i nie są skorzy na odpowiadanie mi i dyskusje ze mną. A przedostatnio, forum pięćdziesiolatków odwiedziłam po latach, i też do wniosku doszłam, że z tego forum wyrosłam, wszak jestem rocznik 1952 lipiec. Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 02.06.23, 11:07 Jedynie to forum mi pozostało, do dyskusji ewentualnych... Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 02.06.23, 16:51 Może odpowiecie mi na pytanie,dlaczego ruskim i Niemcom, tak bardzo zależy, by władzę Pis-u zlikwidować? Odpowiedz Link
vermieter Re: To mamy powrót ? 02.06.23, 18:16 irsila napisała: > Może odpowiecie mi na pytanie,dlaczego ruskim i Niemcom, tak bardzo zależy, > by władzę Pis-u zlikwidować? > a to ciekawostka, pierwsze słyszę żeby Niemcy (społeczeństwo) interesowali się wewnętrznymi sprawami Polski Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 03.06.23, 18:11 vermieter napisał(a): > > a to ciekawostka, pierwsze słyszę żeby Niemcy (społeczeństwo) interesowali s > ię wewnętrznymi sprawami Polski To niedokładnie słyszysz, unia to przede wszystkim Niemcy i Francja i to one dyrygują i własnych interesów bronią. Ursula jakaś tam,von der... wskazówki Tusskowi podaje od lat i unia podobnie a ci nasi europołsłowie, niektórzy, euromatołkowie, się tylko unii słuchają a nie nas Polaków, że nazwisk nie wymienię. Odpowiedz Link
engine8t Re: To mamy powrót ? 02.06.23, 20:21 chyba proste? Bo PiS nie lubi Niemcow (tzn szczegolenie ich przywodztwa politycznego w EU) i spi w lozku z Amerykanami. Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 02.06.23, 21:07 A my Polaki, jak te Kargule i Pawlaki Moich wypowiedzi,nie traktujcie poważnie Ja już u kajzera, pracuję, sama się kasuję A na drzewach zamiast liści, będą wisieć komuniści. 4 czerwca, marsz agentów się odbędzie Tak pan Antoni Macierewicz, powiedział. I jak tu nie zwariować. Engine, innej odpowiedzi od Ciebie oczekiwałam, takich co kiedyś, nie bój się własnych poglądów wyrażać. Odpowiedz Link
engine8t Re: To mamy powrót ? 03.06.23, 03:27 Zestarzalem sie i mi sie czasami juz nie chce. Nie wiem czego oczekiwalas - dostalas to o co prosilas? Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 03.06.23, 05:20 Jeszcze niedawno pisałeś, że jesteś całkiem w pełni sił, i tyle ich masz, że wystarcza na wszystko, kiedy ja narzekałam na bezsilność, że dwóch niepełnosprawnych w domu mam, tylko nie pamiętam już, na innym forum, nie tu. Jeszcze o innym istotnym pisałeś z czym się z Tobą zgadzam, nie będę przenosić z jednego forum na drugie, bo nie wypada. Przemilczę to. Dajemy się jako kraj zdominować, raz jednemu raz drugiemu mocarstwu, a ostatnio zawierzyliśmy trzeciemu. Pojęcia się poprzestawiały, marsz będzie w obronie demokracji i konstytucji, czy w dążeniu do przejęcia władzy? A tak poza tym, przeciwnik marszów niepodległości, sam do marszu wzywa. Oby tylko do walk ulicznych nie doszło. Tak dostałam to, o co prosiłam, nawet już wcześniej. Odpowiedz Link
taniarada Re: To mamy powrót ? 03.06.23, 07:47 Za bardzo się przejmujesz wszystkim .Jak PIS rządzi to będzie rządził .I na ten czas nic tego nie zmieni Urszulko . Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 03.06.23, 08:50 taniarada napisał: > Za bardzo się przejmujesz wszystkim .Jak PIS rządzi to będzie rządził .I na te > n czas nic tego nie zmieni Urszulko . Zupełnie się tym nie przejmuję. Mnie to wszystko śmieszy, te całe przeinaczenia, cała pazerność na władzę. Wszędzie na świecie są komisje powoływane, albo by kogoś wybielić lub pogrążyć. On im marsz, oni mu komisję, wet za wet. Zapomnieli trochę historii i rząd premiera Olszewskiego. Sobota, pora odpocząć a nie polityką się zajmować. Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 03.06.23, 09:03 Absolutnie, zdecydowanie, nie popieram powołania tej komisji, by wiadome było, moje zdanie. To się źle skończy dla kraju naszego. Odpowiedz Link
engine8t Re: To mamy powrót ? 03.06.23, 18:29 Problem w tym ze ty wierzysz w to co ludzi pisza na forum ) "pelnia sil" to pojecie bardzo wzgledne no i mozna byc w pelni sila ale leniwym A ze mna ( tzn z moim forumowym androidem) sie prawie nikt nie zgadza poniewaz jestem konserwatywnym szowinista Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 04.06.23, 04:29 engine8t napisał: > Problem w tym ze ty wierzysz w to co ludzi pisza na forum ) > "pelnia sil" to pojecie bardzo wzgledne no i mozna byc w pelni sila ale leniwy > m > A ze mna ( tzn z moim forumowym androidem) sie prawie nikt nie zgadza poniewaz > jestem konserwatywnym szowinista Akurat się mylisz, nie wierzę w to co ludzie piszą na forach,, koloryzują, ściemniają, byleby tylko toczyła się rozmowa. Kłamią jak z nut, wszak twarzy nie widać. Uogólniłam trochę, może nie wszystkich to dotyczy. Mam w sobie taki wykrywacz prawdy i on mi wskazuje od razu, buuu!! Czyż wszyscy muszą się ze sobą zgadzać? No nie! Nudno by było. Różnijmy się ale ładnie, jak to się powiada. Odpowiedz Link
taniarada Re: To mamy powrót ? 03.06.23, 07:51 "Cóż teraz zapowiada nowa ustawa: skazanie przez komisję, bez prawa odwołania .Tyle już żyjesz i wiesz że nie ma coś takiego by się nie odwołać lub nie zmienić na lepsze Aga . Odpowiedz Link
taniarada Re: To mamy powrót ? 04.06.23, 05:50 "Stąd moje obawy, że historia kołem się toczy Cóż teraz zapowiada nowa ustawa: skazanie przez komisję, bez prawa odwołania . aga .Nic się nie zmieniłaś dalej wojnę toczysz PIS tak jak cała reszta na FK .A jak on rządził tak rządzi .Mnie tylko nie po drodze tamtejszym z adminem .Już miałem miałem mu sprawę wytoczyć za prześladowania na wszystkich forach .Pozdrówka . Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 05.06.23, 05:39 taniarada napisał: > "Stąd moje obawy, że historia kołem się toczy > Cóż teraz zapowiada nowa ustawa: skazanie przez komisję, bez prawa odwołania . > aga .Nic się nie zmieniłaś dalej wojnę toczysz PIS tak jak cała reszta na FK . > A jak on rządził tak rządzi .Mnie tylko nie po drodze tamtejszym z adminem .Już > miałem miałem mu sprawę wytoczyć za prześladowania na wszystkich forach .Po > zdrówka . Ja tam się o nich nie martwię, silni i przy władzy, wybronią się zawsze, do unii się odwołają, ona im pomoże. Wszak Ursula von der Leyen, już dawno temu Tusska na premiera wyznaczyła. FK, to forum kraj? Zaraz doczytam. Odpowiedz Link
taniarada Re: To mamy powrót ? 05.06.23, 18:12 Tak facet sobie uroił że pewna formułka potrzebuje obrony i zaczął biegać za mną po wszystkich forach .Nawet jak miałem bana ,a było ich sporo .Ale ona nie potrzebowała takiej obrony .Długa historia Urszula . Odpowiedz Link
irsila Re: To mamy powrót ? 05.06.23, 19:08 taniarada napisał: > Tak facet sobie uroił że pewna formułka potrzebuje obrony i zaczął biegać za mn > ą po wszystkich forach .Nawet jak miałem bana ,a było ich sporo .Ale ona nie po > trzebowała takiej obrony .Długa historia Urszula . Dziś po raz pierwszy na to forum spojrzałam kilka wątków przeczytałam i nigdy więcej tam nie zagoszczę. Odpowiedz Link
taniarada Re: To mamy powrót ? 05.06.23, 21:26 To jest forum emerytów z różnych opcji politycznych okładających się kijami od rana do wieczora i pierdolety typu co zrobił PIS każdego dnia .Gdyby nie zaprzyjaźniona adminka z pewnego forum to już bym tu nie pisał.Zmieniałem nicki jak miałem bany .Wróciłem do starego z forów regionalnych Urszula . Odpowiedz Link
aga-kosa Re: To mamy powrót ? 06.06.23, 09:09 W Młynarski nie wiem czy on doczekał emerytury ? Roznamiętniam się wokalnie, Lecz myśl wraca momentalnie, Że i mnie mój przedo- -statni walc czeka... Chciałbym cenę swoją znać, kochani, I tak chciałbym - psia go mać! - kochani, Żeby wiedzieć, kiedy wstać I wyjść... Żeby wyczuć, kiedy w szatni Płaszcz pozostał przedostatni, I że to już przedo- -statni walc... Tekst pochodzi z www.tekstowo.pl/piosenka,wojciech_mlynarski,przedostatni_walc.htmlaga Odpowiedz Link
engine8t Re: To mamy powrót ? 06.06.23, 22:02 Mial 76 lat, wiec emerytury doczekal.. i nawet srednia zycia przekroczyl (74) Odpowiedz Link
taniarada Re: To mamy powrót ? 06.06.23, 23:15 aga-kosa .Martwiłem się kiedyś o Twoje zdrowie . Wojciech Młynarski w 1972 roku usłyszał diagnozę: choroba afektywna dwubiegunowa (ChAD, inaczej psychoza maniakalno-depresyjna, cyklofrenia) .Życie jak w Madrycie . Odpowiedz Link
aga-kosa Re: To mamy powrót ? 07.06.23, 08:58 Taniarada -dziękuję za troskę W Młynarski napisał "Przedostatni walc: "Rzeczywistość wokół się pozmieniała i ludzie którzy mają klasę, dobry gust i są w kwestii rozrywki wymagający, znaleźli się w odwrocie. Ja sam z tego niewiele rozumiem i prawie nic z tego, co teraz widzę, mnie nie śmieszy. " To był m inn powód napisania tego tekstu. Jakże on pasuje znowu do dzisiejszych czasów - nie tylko współczesnych kabaretów, ale i do sytuacji politycznej. aga Odpowiedz Link
engine8t Re: To mamy powrót ? 07.06.23, 20:58 Znaczy sie ze znowu zycie przeroslo kabaret? Odpowiedz Link
taniarada Re: To mamy powrót ? 08.06.23, 10:10 To był m inn powód napisania tego tekstu. Jakże on pasuje znowu do dzisiejszych czasów - nie tylko współczesnych kabaretów, ale i do sytuacji politycznej. aga .Młynarski się w grobie przewraca .Ale takie życie sami sobie dyktujemy Aguś . Odpowiedz Link