Dodaj do ulubionych

Bandyci z AK ?

15.11.06, 08:18
W Grodnie rozpoczęły się zdjęcia do rosyjsko-białoruskiego filmu "Smiersz" o
walce dzielnych NKWD-zistów z "bandą", czyli oddziałem AK dowodzonym przez
bezdusznego i krwiożerczego "Józefa"
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3735458.html
Obserwuj wątek
    • julinka601 Re: Bandyci z AK ? 15.11.06, 09:25
      Grenko! Jestem wstrzasnięta!Mój ojciec był w Ak i zginął.Chowana byłam w kulcie
      ojca bohatera a dzis,po 60 latach okazuje sie ,że mówisieo Nim i otakich jak
      On;bandyci?Oburzajace.
      • kleksa Re: Bandyci z AK ? 16.11.06, 09:24
        Nie inaczej jest na Ukrainie,tam wszyscy z AK są badytami,zapomnieli tylko,ze
        syn mordercy Juszzcenko jest przezydentem ich kraju.UON-UPA,dzis to bohaterowie.
        • ira.mak Re: Bandyci z AK ? 16.11.06, 12:21
          No własnie- punk widzenia zależy od punktu siedzenia.Na Litwie czy Białorusi
          Polak jest często postrzegany jak to było kiedyś -Lachy pany.A dla Ukraińców
          zawsze UPA to byli bohaterowie,tak jak dla nas AK.Dopóki żyją świadkowie tych
          wydarzeń to tak będzie.Wysiedleni Ukraińcy i Lemkowie to nadal odrębne
          społeczności-niejako zamknięte.I kto z nich kto miał przodka w UPA powie że jego
          dziad,wujek czy ojciec był bandytą?
          • dama-kanaliowa Re: Bandyci z AK ? 16.11.06, 22:06

A czego mozna sie spodziewac po sowietach, sorry, sowieckich ukraincach?
    • dr.wal2 Re: Bandyci z AK ? 18.11.06, 08:22
      Autor: grenka1 ☺
      Data: 15.11.06, 08:18
      W Grodnie rozpoczęły się zdjęcia do rosyjsko-białoruskiego filmu "Smiersz" o
      walce dzielnych NKWD-zistów z "bandą", czyli oddziałem AK dowodzonym przez
      bezdusznego i krwiożerczego "Józefa"

podobne rewelacje mozesz ogladac codziennie via TV z Iraqu gdzie Shiitcy lub
      Shia "terrprysci" (Irackie AK & Co) morduja NATOwskich "wyzwolicieli" i ich
      tubylczych kolaborantow,eech pod Santo Domingo tez nas niedoceniali,,,murzynki !
      • kleksa Re: Bandyci z AK ? 20.11.06, 02:24
        Tyle ,że dzis do tych lachów,polskich panów,których banderowcy mordowali na 366
        sposobów ,to pragna przyjechac i sie osiedlać.Wspominaja czasy jak to im za
        poski było dobrze.sad(((((((
        • dama-kanaliowa Re: Bandyci z AK ? 20.11.06, 09:55

www.rajdkatynski.net/
          Wczoraj tvppolonia pokazala piekny i wzruszajacy reportaz z kolejnego czyli
          aktualnego rajdu. Ogladal ktos?
          • dr.wal2 Re: Bandyci z AK ? 20.11.06, 10:54
            dama-kanaliowa napisał
            www.rajdkatynski.net

www.aljazeera.com/cgi-bin/review/article_full_story.asp?service_ID=12551
            • dama-kanaliowa Re: Bandyci z AK ? 20.11.06, 11:28

Moj angielski nie jest perfekcyjny a do czytania tak delikatnych i jednoczesnie
              mocnych tresci calkiem niewystarczajacy. A wiec licze na Twoj osobisty
              komentarz i jakis bryk do tego linku "doktorze".
              • pia.ed Re: Bandyci ... 20.11.06, 11:38
                No wlasnie, przetlumacz, bo rozumiem piate przez dziesiate.
                Ale naciskajac na niebieski wyraz dowiedzialam sie,
                ile ma lat prezydent Bush, wiec jakis pozytek byl z Twego linka ...

"George W. Bush

George Walker Bush (b. July 6, 1946) is the 43rd and current President of the
                United States and a former Governor of the State of Texas. A lifelong member of
                the Republican Party, he served in the Texas Air National Guard, and was a
                businessman in both the oil industry and professional sports, serving as
                managing general partner of the Texas Rangers, an American League baseball
                team."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka