16.04.07, 15:26
Dużo ciekawych roslinek.

fotoforum.gazeta.pl/71,1,638.html
Obserwuj wątek
    • 52ania Re: Ogrody 16.04.07, 21:42
      znam to forum i zagladam tam często.Mozna coś ciekawego podpatrzyc.A Ty co
      uprawiasz na swoim balkonie?Czy masz tradycyjne kwiatki, czy lubisz jakies
      wynalazki?
    • bozenamroczek1 Re: Ogrody 17.04.07, 11:39
      Zawsze miałam pełno kwiatków na balkonie
      W ubiegłym roku miałam same petunie, bardzo
      kolorowe i begonie,które od kilku lat sama
      przechowuję w zimie i na wiosnę sadzę.
      Natomiast w tym roku mam tylko dwie skrzynki
      begonii i więcej nic nie będę sadzić, bo aktualnie trwa
      remont elewacji a poza tym mam zamiar wyjechać na całe
      lato na wieś.
      • jaga_22 Re: Ogrody 18.04.07, 11:10
        Aniu,kwiatki to co roku sama sieję,ale zawsze za gesto i ciągle przerywam.
        albo kupuję gotowce.Lubię pelargonie,lobelię.Miałam surfinie,portulakę,werbenę.
        Siałam nasturcje,tyko,że bardzo napadaja mszyce.Miałam hortensję,ale mi zmarzła.
        Kiedys uparłam sie na iglaki.Były ładne przez 2 lata i też zmarzły.
        Wczoraj byłam na bazarku,ale nic nie mieli.Chyba w sobote pojadę do Obi,to
        sobie wybiorę.
        Na stałe to mam 2 dzikie winogrona i choinkę 2-letnią,pozostałość po świętach.
        Mam dwa balkony,to mam trochę miejsca.
        Miałam też bielunia pomarańczowego i pachnacego.
        Niestety nie ma gdzie za bardzo przetrzymac przez zimę
        • 52ania Re: Ogrody 18.04.07, 23:07
          Jaga, Twoje balkony sa nietypowe, bo masz różne kwiety.Ja, jak mieszkałam w
          bloku to miałam w skrzynkach tylko pelargonie.Piszesz, że mialaś pomarańczowego
          bielunia i że pachniał.Ja mialam w ubiegłym roku bielunia, ale nie
          pachniał.Szybko się rozrastał wiec go wykopałam.Mam natomiast datury żółte i
          rózowe.Przepieknie pachna wieczorem.Jak wyglada portulka?To jest jednoroczny
          kwiat czy bylina?
          • jaga_22 Re: Ogrody 19.04.07, 08:29
            Aniu,to pewnie była datura a nie bieluń.Takie trąby pomarańczowe.
            Narazie posadziłam 3 kolory kolonchoe.Kupiłam na wielkanoc żeby była wiosna w
            mieszkaniu.
            Aniu ja mieszkam w bloku 8-mio piętrowym,ale na rogu bloku.
            Mam więc balkon od strony wschodniej,a za rogiem drugi to już jest południowy.
            • 52ania Re: Ogrody 19.04.07, 18:42
              No proszę i na dodatek masz ładny widok.Tak sobie pomyślałam, ze to chyba
              datura, bo one tak pieknie pachną.Kolonchoe znam czerwoną i rózowa.Podobają mi
              się, bo mają takie grube listki, które też zdobią.Miałam kiedyś na
              rabacie.Pytałam, jak wygląda portulka, ale chyba sobie znajdę w necie.A czy
              kiedyś miałaś storczyka?Ja w ubiegłym roku dostałam na imieniny.Po
              przekwitnieciu przyciełam pędy na których były kwiaty i tak jest do tej
              pory.Wyczytałam, że nalezy przez 3 tygodnie nie podlewac i trzymac w
              chłodzie.Tak zrobiłam i kwiatów nie ma.Roślina jest zielona.Nie wiem, czy go
              moze przesadzic?Jeżeli masz jakies doświadczenie to napisz.
              • jaga_22 Re: Ogrody 20.04.07, 12:12
                Aniu tak wygląda portulaka- jest jednoroczna
                ssl.allegro.pl/item183988473_portulaka_rozyczkowa_.html#photo
                Nie miałam nigdy storczyka -tu mam linka o storczyku,wiem,że jest ich dużo
                odmian i są piekne.
                • jaga_22 Re: Ogrody 20.04.07, 12:32
                  Aniu przepraszam,dobrze,że przejrzałam

dom.gazeta.pl/ogrody/1,72157,2925181.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka