grenka1 27.05.07, 19:36 do zbadania przez cenzorów. wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8881733,wiadomosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: Teletubisie 27.05.07, 20:06 Te pania powinno sie wyslac na jakis uswiadamiajacy kurs!!! Tranwestyci nosza torebki ... po prostu lubia sie przebierac w damskie ciuchy. Jednak wielu transwestytow jest normalnymi mezczyznami, ojcami rodzin, czesto szanowanymi pracownikami na wysokich stanowiskach, a to przebieranie to takie dziwaczne "hobby" nie majace nic wspolnego z seksualnoscia. "Zauważyłam, że Tinky Winky ma damską torebkę ... Później się dowiedziałam, że w tym może być jakiś ukryty homoseksualny podtekst ..." Odpowiedz Link
ira.mak Re: Teletubisie 27.05.07, 22:08 Tą panią rzecznik nie na kurs a do psychiatry powinno sie wysłać,bo nikomu o zdrowych zmysłach nie przyszedłby taki pomysł do głowy żeby sie takich podtekstów doszukiwać .Oni wszyscy mają jakieś chore obsesje,uważam ze przez takie stawianie sprawy wzbudza sie niezdrowe emocje nawet u dzieci bo jak dziecko podsłucha rozmowe np.rodziców na ten temat to sie zapyta -co to jest gej? Inaczej do głowy by mu to nie wpadło.Akurat często tą bajkę oglądałam z wnuczką-dzieci to bardzo lubią.Teraz kolej będzie na Muminków ,no a Kubuś Puchatek za bardzo sie z Krzysiem nie przyjazni? Odpowiedz Link
grenka1 A czerwony kapturek? 27.05.07, 22:52 Jego treść wyraźnie wskazuje na związki pedofilskie leśniczego z Czerwonym kapturkiem. Odpowiedz Link
grenka1 A Smok wawelski? 27.05.07, 22:54 Toż to powinno się tym zainteresować Towarzystwo Przyjaciół Zwierząt, przecież to jest znęcanie się nad biednym stworzeniem, które w okrutny sposób zakończyło swój żywot. Odpowiedz Link
grenka1 Królewna Śnieżka. 27.05.07, 22:57 Ewidentne, w pewnym sensie (uśpienie na 100 lat), zabójstwo biednej pasierbicy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Królewna Śnieżka. 27.05.07, 23:42 Nie wiedziałam,że w bajkach jest tyle ukrytych emocji. Własnie kupiłam baśnie dla wnuczka na dzień dziecka,będę najpierw musiała sama przeczytać,bo dokładnie to juz nie pamiętam jak tam było.Może też coś znajdę? Odpowiedz Link
grenka1 Kopciuszek 28.05.07, 08:05 Niewolnictwo w czystej formie. Biedna pasierbica wykorzystywana do wszystkich cięższych prac (niczym Polacy we Włoszech) przez bogatą macochę (jawne znęcanie się fizyczne i psychiczne klasy panującej). Odpowiedz Link
pia.ed W Ameryce to juz przerabiali ... 28.05.07, 08:26 www.pardon.pl/artykul/1710/teletubisie_propaguja_homoseksualizm_to_juz_bylo Marta Wawrzyn "Teletubisie" propagują homoseksualizm? To już było! Ponieważ jeden z teletubisiów paraduje z torebką, rzecznik praw dziecka, Ewa Sowińska, uznała, że bajka to propaganda homoseksualna. Identyczne oskarżenia pojawiły się osiem lat temu w USA. A film jak pokazywali, tak pokazują! Tinky Winky to gej! Brzmi jak nieszkodliwe majaczenia? Rzecznik Sowińska jest innego zdania. Tak oto w wywiadzie dla "Wprost" opowiada, jak to usłyszała, że w "Teletubisiach" jest propaganda homoseksualna i co zamierza z tym fantem uczynić: Słyszałam o tym problemie. Sprawa jest niezwykle delikatna, bo ta bajka jest wyjątkowo przez dzieci lubiana. Mnie się zdarzyło kiedyś obejrzeć jeden z odcinków i muszę przyznać, że te postaci wydały mi się bardzo sympatyczne. Jest jednak prawdopodobnie problem jednej z postaci. Zauważyłam, że Tinky Winky ma damską torebkę, ale nie skojarzyłam, że jest chłopcem. W pierwszej chwili pomyślałam, że ta torebka musi temu teletubisiowi przeszkadzać. Taki balast niepotrzebny. Później się dowiedziałam, że w tym może być jakiś ukryty homoseksualny podtekst. Wniosek? Trzeba to koniecznie sprawdzić, a następnie zlikwidować - nieważne, czy propagandę, "Teletubisie" czy telewizję w ogóle! Na początek pani Sowińska zamierza zwrócić się do psychologów, by bajkę obejrzeli i ocenili, czy aby na pewno może być ona pokazywana w telewizji publicznej. Cyrk na kółkach? Pewnie! Ale jak się okazuje, Sowińska nie wymyśliła tego sama. Jak doniósł mi bloger o ksywce danz (dzięki serdeczne!), sprawę dość dogłębnie przerabiali już Amerykanie. Działo się to osiem-dziewięć lat temu. Najpierw sprawę orientacji seksualnej fioletowego teletubisia uparcie drążyły wszelkie możliwe media, a następnie głównym oskarżycielem został Jerry Falwell, niedawno zmarły skrajnie konserwatywny pastor i teleewangelista. Pastor Falwell nie miał niestety za sobą całej machiny państwowej, więc ograniczył się do pokrzykiwania na maleńkie teletubisie, ale i tak rozpętała się całkiem spora afera. Biednego Tinky`ego Winky`ego rozłożono na czynniki pierwsze i wyszło, że nie tylko paraduje (a jakże!) z damską torebką, ale też jest koloru fioletowego (gejowskiego!) i ma antenkę w kształcie trójkąta (symbol gejów!). Co się okazało? Że Tinky Winky nosi najzwyklejszą w świecie magiczną torebkę. Tak przynajmniej się tłumaczył rzecznik firmy dystrybutorskiej "Teletubisiów", tak też powtarzali właściciele stacji telewizyjnych pokazujących bajkę. Ostatecznie teletubisiów nie aresztowano, a Tinky Winky swą torebkę jak nosił tak nosi. Pani Ewie Sowińskiej pozostaje życzyć powodzenia w krucjacie, a gdyby chciała zapoznać się z polem bitwy i dowiedzieć się, jak uniknąć błędów przeciwników - dysponuję paroma przydatnymi linkami. Kontakt do redakcji "Pardonu" jest tutaj. Z przyjemnością przysłużymy się krajowi, nawet jeśli kraj nasz potrafi co najwyżej powielać pomysły innych. Zwłaszcza w tak słusznej sprawie, jak walka o to, by wszystkie kolejne pokolenia były normalne i moralne, a chłopcy damskich torebek unikali jak ognia. No chyba że noszą je za swoimi damami. Odpowiedz Link
pia.ed Video na ten sam temat 28.05.07, 20:19 wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4183826.html Czyzby pani rzecznik zmienila zdanie? Odpowiedz Link
ira.mak Re: Video na ten sam temat 28.05.07, 22:20 A jakby nie zmieniła to w pierwszej kolejności zlustrować Zwirka i Muchomorka (2 krasnale płci męskiej w jednej chatce)prześwietlić Bolka i Lolka,no i potępić sierotkę Marysię za współzycie z siedmioma krasnoludkami.Jakich czasów dozyłam--doczekałam idiotów na świeczniku!!!! Odpowiedz Link
pia.ed Artykul w Expressie 29.05.07, 09:23 www.se.com.pl/se/index.jsp?place=subLead&news_cat_id=40&news_id=151929&scroll_article_id=151929&scroll_gall ery_aid=151929&layout=1&page=text&list_position=1 Ciekawe czy ten dlugi link sie wyswietli! Dlaczego Sowińska musi odejść "- Miesiąc temu Ewa Sowińska zapomniała czyim jest rzecznikiem i wystosowała list błagalny do papieża Benedykta XVI w obronie abp. Stanisława Wielgusa. - Rok temu rzecznik praw dziecka opowiedziała się za karami cielesnymi! - Od początku swojej kadencji Ewa Sowińska lubuje się w darmowych podróżach zagranicznych. Była już m.in. w Atenach, Paryżu, Wilnie, Kijowie, Strasburgu. Tymczasem: - W Polsce ponad 200 tys. dzieci jest niedożywionych! - Co czwarte dziecko jest bite! - 65 proc. dzieci nie wyjeżdża na wakacje. - Ponad 30 proc. uczniów w wieku 11-15 lat jest dręczonych przez szkolnych kolegów - Rocznie samobójstwo popełnia ponad 400 dzieci! - Aż 16 proc. dwunastolatków cierpi na depresje! - Co czwarte dziecko w wieku 15 lat jest niezadowolone z życia." Odpowiedz Link
pia.ed Wklejam poczatek artykulu 29.05.07, 09:30 Homotubiś? Jej się wszystko kojarzy! Zarzuty rzecznika praw dziecka Ewy Sowińskiej (63 l.) zwalają z nóg! Kazała psychologom zbadać, czy teletubiś Tinky Winky nie jest przypadkiem gejem. "Teletubisie" to program edukacyjny dla najmłodszych dzieci. Właśnie dla nich stacja BBC w porozumieniu z psychologami społecznymi stworzyła cztery pluszowe postaci. Czerwoną Po jeżdżącą na hulajnodze, zielonego Dipsiego w kapeluszu, żółtą Lalę z wielką piłką i Tinky'ego Winky'ego z torebką. I właśnie ta torebka spędza sen z powiek pani rzecznik. Dla niej to oznaka homoseksualizmu! - Poproszę moich psychologów z biura, by obejrzeli tę bajkę i ocenili, czy może być pokazywana w telewizji publicznej (...) - zapowiedziała Sowińska w wywiadzie dla "Wprost". Coś jest nie tak - Jestem oburzony. Moja córeczka uwielbia teletubisie. Jak można oskarżać Twinky'ego o homoseksualne skłonności? - kpi Damian Duszyński (30 l.), specjalista od pedagogiki mediów z Uniwersytetu Gdańskiego. Podobnego zdania jest psycholog Mirosława Kątna. - Nienormalne jest to, że dorosła kobieta, oglądając bajkę, szuka gejowskich podtekstów. Nie chcę doszukiwać się dewiacji czy trudnych przeżyć w dzieciństwie pani rzecznik, bo to wymaga gabinetu psychologicznego, ale coś jest nie tak - dodaje. Krąg podejrzanych rośnie! Wkrótce oberwie się zapewne innym bohaterom. Pszczółce Mai za rozwiązłość i skakanie z kwiatka na kwiatek. Ukarany zostanie też trójkąt Bolka i Lolka z Tolą. Na wypowiedź pani rzecznik zareagował marszałek Sejmu Ludwik Dorn. Zaapelował, by unikała wypowiedzi, które mogą narazić jej urząd na śmieszność. To jakaś paranoja! - mówi Krzysztof Zakrzewski (58 l.), w filmie - Tinky Winky: - Ktoś powinien poddać się badaniom psychiatrycznym. Przecież sztab angielskich psychologów pracował kilka lat nad tym, by zrobić dobrą bajkę dla maluchów w wieku od zera do czterech lat. Każdy detal jest w nim przemyślany. O czym my mówimy? To jakaś paranoja! Ja ze swojej czerwonej torebki wyciągam słonia... Ta torebka jest magiczna i nie ma nic wspólnego z kobiecością. Kostiumy teletubisiów są wręcz anty-erotyczne, nie ma w tej bajce żadnych podtekstów. Z początku ta informacja mnie nawet rozbawiła, ale z drugiej strony jestem przestraszony, bo jeśli małym dzieciom wmawia się takie rzeczy, to jest przerażające! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Psycholog: teletubisie nie mają płci 29.05.07, 10:01 Teletubisie nie mają płci, a film jest adresowany do dzieci, które z różnicy płci nie zdają sobie jeszcze sprawy - tak psycholog dziecięcy komentuje obawy rzecznik praw dziecka, związane z tym brytyjskim serialem telewizyjnym dla najmłodszych. wiadomosci.onet.pl/1543619,69,item.html Odpowiedz Link
kendo Re: Psycholog: teletubisie nie mają płci 30.05.07, 11:18 i wreszcie tu wspomnieli o krajowej krytyce "misiakow" no ciekawa jestem,jak sie zakonczy? Odpowiedz Link
pia.ed Teletubiś ośmiesza Polskę bardziej niż premier 30.05.07, 12:08 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4187262.html Odpowiedz Link
kalesonyzony Re: Teletubiś ośmiesza Polskę bardziej niż premie 31.05.07, 21:39 Pedaly niemieckie sie najbardziej wstrzasaja i wtracaja. Urwany cycek bananowej republiczki. nie dajmy sie inspirowac glupszym od siebie Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Teletubisie idą jak woda. 31.05.07, 21:59 Afera nakręca sprzedaż tubisiów Sprzedawcy zabawek zacierają ręce. Po tym, jak rzecznik praw dziecka Ewa Sowińska posądziła fioletowego stworka z "Teletubisiów" o to, że promuje homoseksualizm, Tinky Winky z czerwoną torebką jest towarem deficytowym. - Maskotki sprzedają się na pniu. - Mój syn uwielbia tę bajkę, ale gdy wybuchła afera z teletubisiami, ja też zapragnęłam mieć tę zabawkę - mówi Magda Wolszczak (25 l) z Poznania, mama dwuletniego Kacperka. Ze sklepowych półek znika wszystko, co z teletubisiami związane. Parasolki, książeczki, kolorowanki. Najważniejsze, żeby był ten fioletowy i dzielnie trzymał w ręku czerwoną torebkę. - Został nam tylko jeden, trzymam go na wystawie, żeby przyciągał klientów - mówi Roma Zejdler (18 l.), sprzedawczyni ze sklepu "Krasnal" w Poznaniu. O "Teletubisiach" zrobiło się też głośno w Norwegii. Tamtejszy rzecznik praw dziecka zapowiedział ogólnokrajową reakcję w sprawie teletubisiów w Polsce, zarzucając Sowińskiej łamanie prawa. Odpowiedz Link
pia.ed Znalezione na gopolonia 03.06.07, 09:33 -------------------------------------------------------------------------------- Jeszcze coś od służb specjalnych Za górami, za lasami, czyli LISTA PODEJRZANYCH: Tinky Winky - wykryto, potwierdzono, to gej. Kubuś Puchatek - myśli tylko o sobie i konsumpcji miodu. W wersji angielskiej nazywa się Winnie. Ma samych przyjaciół facetów, z czego jeden jest na pewno gejem (Prosiaczek), drugi prowadzi rozwiązły tryb życia (Tygrysek), a trzeci jest transwestytą (Pan Sowa). Jedyna kobieta w tym towarzystwie to samotna matka (kto jest ojcem?) - co się stało z tradycyjnym modelem rodziny? Jedynym plusem tej "bajki" jest szczerość. Pozostali bohaterowie - Królik i Osioł - to ofiary homoseksualnego życia. Pierwszy cierpi na histerię, drugi na depresję. Wg wiarygodnych źródeł (okolice SCOOBY-DOO polskiego wywiadu i kontrwywiadu - Pan Minister Maciarewicz) okazało się, że Kubuś Puchatek był agentem GRU, NKWD itp. i jego kryptonim to nie Kubuś Puchatek ale KAPUŚ PARCHATEK! Miś Uszatek i koledzy - Króliczek z Misia Uszatka nosi damskie ciuszki. Polecamy odcinek "Później" z 1979, w którym ma na sobie czerwony lateksowy płaszczyk i getry w groszki. Ponadto, wszystkie zwierzątka w Uszatku mówią męskim głosem, ergo wniosek jasny - wszystko transwestyci i/lub drag queens. Last but not least - żaden heteroseksualnych mężczyzna nie jeździ na wrotkach. Wolimy też nie wiedzieć skąd się wzięło to "klapnięte uszko". Koralgol (też miś) - ciągle płacze, boi się, unika odpowiedzialności - typowe oznaki homoseksualizmu. Poza tym wygląda jak kowboj z teledysku gejowskiego zespołu Village People. Nie ma koleżanek. Jego kumple lubią się przebierać. Koralgol ciągle jeździ po świecie - seksturystyka? Bolek i Lolek - Tola to przykrywka. Smurfy - wioska smurfów to przykład gejowsko-socjalistycznej komuny - tzw. homotopii. Prawie sami mężczyźni, gospodarka centralnie planowana. Poza tym obrazki mówią same za siebie. Kot Filemon - związek dwóch kotów, między którymi jest bardzo duża różnica wieku. Wnioski nasuwają się same. Kot Bonifacy to prawdopodobnie transwestyta - ma podejrzanie kobiecy głos. Budowniczy Bob - na niego jeszcze nic mamy. Ale szukamy. Nosi taki sam kask jak jeden z członków Village People. Żwirek i Muchomorek - szukamy więcej danych, choć są uzasadnione podejrzenia, że to narkomani: cały czas w piżamach i biali jak ściana. Krecik - nie dość, że krypto-homoseksualista (żyje w podziemiu i podkopuje fundamenty heteroseksualnego społeczeństwa), to jeszcze czarny. ATOMÓWKI - mieszkają razem, nie mają chłopaków, walczące feministki to jak wiadomo na 100% lesbijki. Bohater "zaczarowanego ołówka"- ciągle sam, nie ma dziewczyny no i mieszka z dziadkiem. a kto wie, że to rzeczywiście jego dziadek? może to pedofil? a władza mówi, gej = pedofil, władzy trzeba słuchać... U Muminków szczególnie podejrzany jest Ryjek - zawsze łazi za Muminkiem. I wydaje się, że Paszczak liczy na to, że z żalu (bo starszy pan to przecież jest) ktoś się nim.. hmmmm.. zaopiekuje JEDYNI SPRAWIEDLIWI: Rumcajs - ma brodę, ma fuzję, ma rodzinę i zwalcza układ - Księcia i Księżną. Zabiera bogatym i daje biednym. Nie ma kolegów. Morał z powyższych bajek: PiS pozdrawiamy i sugerujemy zmianę lekarza, bo ten oszukuje. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Znalezione na gopolonia 03.06.07, 10:11 Może będzie większe zainteresowanie tymi starszymi bajkami,bo to co mój wnuczek ogląda, to włos się jeży na głowie.(ciągle się tłuką,bekają,pierdzą ,a najgorsze to,że dzieciom się to podoba) Brak bajek z morałem. Odpowiedz Link
pia.ed Apel w sprawie gorszacych bajek 05.06.07, 19:46 smiecizsieci.blox.pl/2007/06/Powiedz-STOP-zboczonym-bajkom.html Odpowiedz Link
pia.ed Tak sie nabijaja z teletubisiowej Polski 05.06.07, 21:51 www.pardon.pl/artykul/1786/tak_sie_smieja_z_teletubisiowej_polski W ogole to dobra satyryczna stronka, www.pardon.pl Odpowiedz Link
grenka1 Niech oni lepiej 05.06.07, 22:08 zajmą się swoimi sprawami i nabijają się z siebie, oraz swoich ministrów, którzy też nie są tacy idealni. Tak to zwykle jest, że cudze to się widzi pod lasem, a swojego pod nosem to już nie. -- Odpowiedz Link
pia.ed Teletubiś Tinky Winky gejem - nie on jedyny 11.06.07, 10:05 www.plotek.pl/plotek/1,78648,4182867.html Odpowiedz Link