Dodaj do ulubionych

Teletubisie

27.05.07, 19:36
do zbadania przez cenzorów.
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8881733,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • pia.ed Re: Teletubisie 27.05.07, 20:06
      Te pania powinno sie wyslac na jakis uswiadamiajacy kurs!!!

Tranwestyci nosza torebki ... po prostu lubia sie przebierac w damskie ciuchy.

Jednak wielu transwestytow jest normalnymi mezczyznami, ojcami rodzin,
      czesto szanowanymi pracownikami na wysokich stanowiskach,
      a to przebieranie to takie dziwaczne "hobby"
      nie majace nic wspolnego z seksualnoscia.

"Zauważyłam, że Tinky Winky ma damską torebkę ... Później się dowiedziałam,
      że w tym może być jakiś ukryty homoseksualny podtekst ..."
      • ira.mak Re: Teletubisie 27.05.07, 22:08
        Tą panią rzecznik nie na kurs a do psychiatry powinno sie wysłać,bo nikomu o
        zdrowych zmysłach nie przyszedłby taki pomysł do głowy żeby sie takich
        podtekstów doszukiwać .Oni wszyscy mają jakieś chore obsesje,uważam ze przez
        takie stawianie sprawy wzbudza sie niezdrowe emocje nawet u dzieci bo jak
        dziecko podsłucha rozmowe np.rodziców na ten temat to sie zapyta -co to jest
        gej? Inaczej do głowy by mu to nie wpadło.Akurat często tą bajkę oglądałam z
        wnuczką-dzieci to bardzo lubią.Teraz kolej będzie na Muminków ,no a Kubuś
        Puchatek za bardzo sie z Krzysiem nie przyjazni?
        • grenka1 A czerwony kapturek? 27.05.07, 22:52
          Jego treść wyraźnie wskazuje na związki pedofilskie leśniczego z Czerwonym
          kapturkiem.
        • grenka1 A Smok wawelski? 27.05.07, 22:54
          Toż to powinno się tym zainteresować Towarzystwo Przyjaciół Zwierząt, przecież
          to jest znęcanie się nad biednym stworzeniem, które w okrutny sposób zakończyło
          swój żywot.
        • grenka1 Królewna Śnieżka. 27.05.07, 22:57
          Ewidentne, w pewnym sensie (uśpienie na 100 lat), zabójstwo biednej pasierbicy.
          • jaga_22 Re: Królewna Śnieżka. 27.05.07, 23:42
            Nie wiedziałam,że w bajkach jest tyle ukrytych emocji.
            Własnie kupiłam baśnie dla wnuczka na dzień dziecka,będę najpierw musiała sama
            przeczytać,bo dokładnie to juz nie pamiętam jak tam było.Może też coś znajdę?
    • grenka1 Kopciuszek 28.05.07, 08:05
      Niewolnictwo w czystej formie.
      Biedna pasierbica wykorzystywana do wszystkich cięższych prac (niczym Polacy we
      Włoszech) przez bogatą macochę (jawne znęcanie się fizyczne i psychiczne klasy
      panującej).
      • pia.ed W Ameryce to juz przerabiali ... 28.05.07, 08:26
        www.pardon.pl/artykul/1710/teletubisie_propaguja_homoseksualizm_to_juz_bylo

Marta Wawrzyn
        "Teletubisie" propagują homoseksualizm? To już było!

Ponieważ jeden z teletubisiów paraduje z torebką, rzecznik praw dziecka, Ewa
        Sowińska, uznała, że bajka to propaganda homoseksualna.

Identyczne oskarżenia pojawiły się osiem lat temu w USA.
        A film jak pokazywali, tak pokazują!

Tinky Winky to gej! Brzmi jak nieszkodliwe majaczenia?
        Rzecznik Sowińska jest innego zdania. Tak oto w wywiadzie dla "Wprost"
        opowiada, jak to usłyszała, że w "Teletubisiach" jest propaganda homoseksualna
        i co zamierza z tym fantem uczynić:

Słyszałam o tym problemie. Sprawa jest niezwykle delikatna, bo ta bajka jest
        wyjątkowo przez dzieci lubiana. Mnie się zdarzyło kiedyś obejrzeć jeden z
        odcinków i muszę przyznać, że te postaci wydały mi się bardzo sympatyczne. Jest
        jednak prawdopodobnie problem jednej z postaci.

Zauważyłam, że Tinky Winky ma damską torebkę, ale nie skojarzyłam, że jest
        chłopcem. W pierwszej chwili pomyślałam, że ta torebka musi temu teletubisiowi
        przeszkadzać. Taki balast niepotrzebny. Później się dowiedziałam, że w tym może
        być jakiś ukryty homoseksualny podtekst.

Wniosek? Trzeba to koniecznie sprawdzić, a następnie zlikwidować - nieważne,
        czy propagandę, "Teletubisie" czy telewizję w ogóle! Na początek pani Sowińska
        zamierza zwrócić się do psychologów, by bajkę obejrzeli i ocenili, czy aby na
        pewno może być ona pokazywana w telewizji publicznej.

Cyrk na kółkach? Pewnie! Ale jak się okazuje, Sowińska nie wymyśliła tego sama.
        Jak doniósł mi bloger o ksywce danz (dzięki serdeczne!), sprawę dość dogłębnie
        przerabiali już Amerykanie.

Działo się to osiem-dziewięć lat temu. Najpierw sprawę orientacji seksualnej
        fioletowego teletubisia uparcie drążyły wszelkie możliwe media, a następnie
        głównym oskarżycielem został Jerry Falwell, niedawno zmarły skrajnie
        konserwatywny pastor i teleewangelista.

Pastor Falwell nie miał niestety za sobą całej machiny państwowej, więc
        ograniczył się do pokrzykiwania na maleńkie teletubisie, ale i tak rozpętała
        się całkiem spora afera. Biednego Tinky`ego Winky`ego rozłożono na czynniki
        pierwsze i wyszło, że nie tylko paraduje (a jakże!) z damską torebką, ale też
        jest koloru fioletowego (gejowskiego!) i ma antenkę w kształcie trójkąta
        (symbol gejów!).

Co się okazało? Że Tinky Winky nosi najzwyklejszą w świecie magiczną torebkę.
        Tak przynajmniej się tłumaczył rzecznik firmy dystrybutorskiej "Teletubisiów",
        tak też powtarzali właściciele stacji telewizyjnych pokazujących bajkę.
        Ostatecznie teletubisiów nie aresztowano, a Tinky Winky swą torebkę jak nosił
        tak nosi.

Pani Ewie Sowińskiej pozostaje życzyć powodzenia w krucjacie, a gdyby chciała
        zapoznać się z polem bitwy i dowiedzieć się, jak uniknąć błędów przeciwników -
        dysponuję paroma przydatnymi linkami. Kontakt do redakcji "Pardonu" jest tutaj.

Z przyjemnością przysłużymy się krajowi, nawet jeśli kraj nasz potrafi co
        najwyżej powielać pomysły innych. Zwłaszcza w tak słusznej sprawie, jak walka o
        to, by wszystkie kolejne pokolenia były normalne i moralne, a chłopcy damskich
        torebek unikali jak ognia. No chyba że noszą je za swoimi damami.
        • pia.ed Video na ten sam temat 28.05.07, 20:19
          wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4183826.html
          Czyzby pani rzecznik zmienila zdanie?
          • ira.mak Re: Video na ten sam temat 28.05.07, 22:20
            A jakby nie zmieniła to w pierwszej kolejności zlustrować Zwirka i Muchomorka
            (2 krasnale płci męskiej w jednej chatce)prześwietlić Bolka i Lolka,no i potępić
            sierotkę Marysię za współzycie z siedmioma krasnoludkami.Jakich czasów
            dozyłam--doczekałam idiotów na świeczniku!!!!
            • pia.ed Artykul w Expressie 29.05.07, 09:23
              www.se.com.pl/se/index.jsp?place=subLead&news_cat_id=40&news_id=151929&scroll_article_id=151929&scroll_gall
              ery_aid=151929&layout=1&page=text&list_position=1

Ciekawe czy ten dlugi link sie wyswietli!

Dlaczego Sowińska musi odejść

"- Miesiąc temu Ewa Sowińska zapomniała czyim jest rzecznikiem i wystosowała
              list błagalny do papieża Benedykta XVI w obronie abp. Stanisława Wielgusa.

- Rok temu rzecznik praw dziecka opowiedziała się za karami cielesnymi!

- Od początku swojej kadencji Ewa Sowińska lubuje się w darmowych podróżach
              zagranicznych. Była już m.in. w Atenach, Paryżu, Wilnie, Kijowie, Strasburgu.

Tymczasem:

- W Polsce ponad 200 tys. dzieci jest niedożywionych!

- Co czwarte dziecko jest bite!

- 65 proc. dzieci nie wyjeżdża na wakacje.

- Ponad 30 proc. uczniów w wieku 11-15 lat jest dręczonych przez szkolnych
              kolegów

- Rocznie samobójstwo popełnia ponad 400 dzieci!

- Aż 16 proc. dwunastolatków cierpi na depresje!

- Co czwarte dziecko w wieku 15 lat jest niezadowolone z życia."

• pia.ed Wklejam poczatek artykulu 29.05.07, 09:30
                Homotubiś? Jej się wszystko kojarzy!

Zarzuty rzecznika praw dziecka Ewy Sowińskiej (63 l.) zwalają z nóg!
                Kazała psychologom zbadać, czy teletubiś Tinky Winky nie jest przypadkiem
                gejem.

"Teletubisie" to program edukacyjny dla najmłodszych dzieci.
                Właśnie dla nich stacja BBC w porozumieniu z psychologami społecznymi stworzyła
                cztery pluszowe postaci.
                Czerwoną Po jeżdżącą na hulajnodze,
                zielonego Dipsiego w kapeluszu,
                żółtą Lalę z wielką piłką
                i Tinky'ego Winky'ego z torebką.
                I właśnie ta torebka spędza sen z powiek pani rzecznik. Dla niej to oznaka
                homoseksualizmu!

- Poproszę moich psychologów z biura, by obejrzeli tę bajkę i ocenili, czy może
                być pokazywana w telewizji publicznej (...) - zapowiedziała Sowińska w
                wywiadzie dla "Wprost".

Coś jest nie tak
                - Jestem oburzony. Moja córeczka uwielbia teletubisie. Jak można oskarżać
                Twinky'ego o homoseksualne skłonności? - kpi Damian Duszyński (30 l.),
                specjalista od pedagogiki mediów z Uniwersytetu Gdańskiego.

Podobnego zdania jest psycholog Mirosława Kątna.
                - Nienormalne jest to, że dorosła kobieta, oglądając bajkę, szuka gejowskich
                podtekstów.
                Nie chcę doszukiwać się dewiacji czy trudnych przeżyć w dzieciństwie pani
                rzecznik, bo to wymaga gabinetu psychologicznego,
                ale coś jest nie tak - dodaje.

Krąg podejrzanych rośnie! Wkrótce oberwie się zapewne innym bohaterom.
                Pszczółce Mai za rozwiązłość i skakanie z kwiatka na kwiatek.
                Ukarany zostanie też trójkąt Bolka i Lolka z Tolą.

Na wypowiedź pani rzecznik zareagował marszałek Sejmu Ludwik Dorn. Zaapelował,
                by unikała wypowiedzi, które mogą narazić jej urząd na śmieszność.

To jakaś paranoja!
                - mówi Krzysztof Zakrzewski (58 l.), w filmie - Tinky Winky:

- Ktoś powinien poddać się badaniom psychiatrycznym. Przecież sztab angielskich
                psychologów pracował kilka lat nad tym, by zrobić dobrą bajkę dla maluchów w
                wieku od zera do czterech lat. Każdy detal jest w nim przemyślany. O czym my
                mówimy? To jakaś paranoja! Ja ze swojej czerwonej torebki wyciągam słonia...
                Ta torebka jest magiczna i nie ma nic wspólnego z kobiecością.

Kostiumy teletubisiów są wręcz anty-erotyczne, nie ma w tej bajce żadnych
                podtekstów.
                Z początku ta informacja mnie nawet rozbawiła, ale z drugiej strony jestem
                przestraszony, bo jeśli małym dzieciom wmawia się takie rzeczy, to jest
                przerażające!
                • jaga_22 Re: Psycholog: teletubisie nie mają płci 29.05.07, 10:01
                  Teletubisie nie mają płci, a film jest adresowany do dzieci, które z różnicy
                  płci nie zdają sobie jeszcze sprawy - tak psycholog dziecięcy komentuje obawy
                  rzecznik praw dziecka, związane z tym brytyjskim serialem telewizyjnym dla
                  najmłodszych.

wiadomosci.onet.pl/1543619,69,item.html
                  • kendo Re: Psycholog: teletubisie nie mają płci 30.05.07, 11:18
                    i wreszcie tu wspomnieli o krajowej krytyce "misiakow"
                    no ciekawa jestem,jak sie zakonczy?
                    • pia.ed Teletubiś ośmiesza Polskę bardziej niż premier 30.05.07, 12:08
                      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4187262.html
                      • kalesonyzony Re: Teletubiś ośmiesza Polskę bardziej niż premie 31.05.07, 21:39
                        Pedaly niemieckie sie najbardziej wstrzasaja i wtracaja. Urwany cycek bananowej
                        republiczki.

nie dajmy sie inspirowac glupszym od siebie
                        • jaga_22 Re: Teletubisie idą jak woda. 31.05.07, 21:59
                          Afera nakręca sprzedaż tubisiów
                          Sprzedawcy zabawek zacierają ręce. Po tym, jak rzecznik praw dziecka Ewa
                          Sowińska posądziła fioletowego stworka z "Teletubisiów" o to, że promuje
                          homoseksualizm, Tinky Winky z czerwoną torebką jest towarem deficytowym.

- Maskotki sprzedają się na pniu. - Mój syn uwielbia tę bajkę, ale gdy wybuchła
                          afera z teletubisiami, ja też zapragnęłam mieć tę zabawkę - mówi Magda
                          Wolszczak (25 l) z Poznania, mama dwuletniego Kacperka.

Ze sklepowych półek znika wszystko, co z teletubisiami związane. Parasolki,
                          książeczki, kolorowanki. Najważniejsze, żeby był ten fioletowy i dzielnie
                          trzymał w ręku czerwoną torebkę.

- Został nam tylko jeden, trzymam go na wystawie, żeby przyciągał klientów -
                          mówi Roma Zejdler (18 l.), sprzedawczyni ze sklepu "Krasnal" w Poznaniu.

O "Teletubisiach" zrobiło się też głośno w Norwegii. Tamtejszy rzecznik praw
                          dziecka zapowiedział ogólnokrajową reakcję w sprawie teletubisiów w Polsce,
                          zarzucając Sowińskiej łamanie prawa.
                          • pia.ed Znalezione na gopolonia 03.06.07, 09:33

--------------------------------------------------------------------------------

Jeszcze coś od służb specjalnych

Za górami, za lasami, czyli LISTA PODEJRZANYCH:

Tinky Winky - wykryto, potwierdzono, to gej.

Kubuś Puchatek - myśli tylko o sobie i konsumpcji miodu. W wersji angielskiej
                            nazywa się Winnie. Ma samych przyjaciół facetów, z czego jeden jest na pewno
                            gejem (Prosiaczek), drugi prowadzi rozwiązły tryb życia (Tygrysek), a trzeci
                            jest transwestytą (Pan Sowa). Jedyna kobieta w tym towarzystwie to samotna
                            matka (kto jest ojcem?) - co się stało z tradycyjnym modelem rodziny? Jedynym
                            plusem tej "bajki" jest szczerość. Pozostali bohaterowie - Królik i Osioł - to
                            ofiary homoseksualnego życia. Pierwszy cierpi na histerię, drugi na depresję.
                            Wg wiarygodnych źródeł (okolice SCOOBY-DOO polskiego wywiadu i kontrwywiadu -
                            Pan Minister Maciarewicz) okazało się, że Kubuś Puchatek był agentem GRU, NKWD
                            itp. i jego kryptonim to nie Kubuś Puchatek ale KAPUŚ PARCHATEK!

Miś Uszatek i koledzy - Króliczek z Misia Uszatka nosi damskie ciuszki.
                            Polecamy odcinek "Później" z 1979, w którym ma na sobie czerwony lateksowy
                            płaszczyk i getry w groszki. Ponadto, wszystkie zwierzątka w Uszatku mówią
                            męskim głosem, ergo wniosek jasny - wszystko transwestyci i/lub drag queens.
                            Last but not least - żaden heteroseksualnych mężczyzna nie jeździ na wrotkach.
                            Wolimy też nie wiedzieć skąd się wzięło to "klapnięte uszko".

Koralgol (też miś) - ciągle płacze, boi się, unika odpowiedzialności - typowe
                            oznaki homoseksualizmu. Poza tym wygląda jak kowboj z teledysku gejowskiego
                            zespołu Village People. Nie ma koleżanek. Jego kumple lubią się przebierać.
                            Koralgol ciągle jeździ po świecie - seksturystyka?

Bolek i Lolek - Tola to przykrywka.

Smurfy - wioska smurfów to przykład gejowsko-socjalistycznej komuny - tzw.
                            homotopii. Prawie sami mężczyźni, gospodarka centralnie planowana. Poza tym
                            obrazki mówią same za siebie.

Kot Filemon - związek dwóch kotów, między którymi jest bardzo duża różnica
                            wieku. Wnioski nasuwają się same. Kot Bonifacy to prawdopodobnie transwestyta -
                            ma podejrzanie kobiecy głos.

Budowniczy Bob - na niego jeszcze nic mamy. Ale szukamy. Nosi taki sam kask jak
                            jeden z członków Village People.

Żwirek i Muchomorek - szukamy więcej danych, choć są uzasadnione podejrzenia,
                            że to narkomani: cały czas w piżamach i biali jak ściana.

Krecik - nie dość, że krypto-homoseksualista (żyje w podziemiu i podkopuje
                            fundamenty heteroseksualnego społeczeństwa), to jeszcze czarny.

ATOMÓWKI - mieszkają razem, nie mają chłopaków, walczące feministki to jak
                            wiadomo na 100% lesbijki.

Bohater "zaczarowanego ołówka"- ciągle sam, nie ma dziewczyny no i mieszka z
                            dziadkiem. a kto wie, że to rzeczywiście jego dziadek? może to pedofil? a
                            władza mówi, gej = pedofil, władzy trzeba słuchać...

U Muminków szczególnie podejrzany jest Ryjek - zawsze łazi za Muminkiem. I
                            wydaje się, że Paszczak liczy na to, że z żalu (bo starszy pan to przecież
                            jest) ktoś się nim.. hmmmm.. zaopiekujewink

JEDYNI SPRAWIEDLIWI:
                            Rumcajs - ma brodę, ma fuzję, ma rodzinę i zwalcza układ - Księcia i Księżną.
                            Zabiera bogatym i daje biednym. Nie ma kolegów.

Morał z powyższych bajek:
                            PiS pozdrawiamy i sugerujemy zmianę lekarza, bo ten oszukuje.
                            • jaga_22 Re: Znalezione na gopolonia 03.06.07, 10:11
                              Może będzie większe zainteresowanie tymi starszymi bajkami,bo to co mój wnuczek
                              ogląda,
                              to włos się jeży na głowie.(ciągle się tłuką,bekają,pierdzą ,a najgorsze to,że
                              dzieciom się to podoba)
                              Brak bajek z morałem.
                              • pia.ed Apel w sprawie gorszacych bajek 05.06.07, 19:46
                                smiecizsieci.blox.pl/2007/06/Powiedz-STOP-zboczonym-bajkom.html
                                • pia.ed Tak sie nabijaja z teletubisiowej Polski 05.06.07, 21:51
                                  www.pardon.pl/artykul/1786/tak_sie_smieja_z_teletubisiowej_polski
                                  W ogole to dobra satyryczna stronka, www.pardon.pl
                                  • grenka1 Niech oni lepiej 05.06.07, 22:08
                                    zajmą się swoimi sprawami i nabijają się z siebie,
                                    oraz swoich ministrów, którzy też nie są tacy idealni.
                                    Tak to zwykle jest, że cudze to się widzi pod lasem,
                                    a swojego pod nosem to już nie.

--
                                    • pia.ed Teletubiś Tinky Winky gejem - nie on jedyny 11.06.07, 10:05
                                      www.plotek.pl/plotek/1,78648,4182867.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka