grenka1 26.08.07, 11:07 Historia jej życia, czy też reklama "Neski"? kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,4396007.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: Pustelnica 26.08.07, 11:50 Nie potrafię jej zrozumieć,bo z jednej strony nie jast jakąś zahukaną kobietą,tylko prawidłowo rozumiejącą inteligentną osobą,a zdrugiej strony tak sobie ułożyła życie,że jest zależna od różnych spraw i z tym się godzi,a potem narzeka. Przecież można żyć samotnie,oddać się swojej pasji i kochać Boga. Czy musi żyć koniecznie w pustelni? Chyba ten jej pierwszy profesor ją zmanierował,że ona się nadaje tylko żyć jako osoba samotna.I tak sobie dumała,dumała i wydumała. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Pustelnica 26.08.07, 12:03 Trudno powiedziec co jest normą-ale ona całkiem normalna to chyba nie jest.Chyba cierpi na rozdwojenie jażni i to nie tylko. Odpowiedz Link
52ania Re: Pustelnica 26.08.07, 17:36 Czytałam ten artykuł.Pierwsze co mnie zdziwiło, że pustelnia, to może byc budynek przy klasztorze.Zawsze pustelnia kojarzyła się z domkiem na odludziu w górach albo w głębi lasu.No, ale wszędzie mamy postęp, to i w tej materii się zmieniło. Irenko masz rację, że coś jest nie tak.Raz jest siostrą Tymoteą, a drugi raz Marią dr teologii mediów.Niby niezalezna, a jednak zależna.Żyje przy klasztorze, sprząta pokoje i boi się, że opat, czy przeor wypowiedzą jej lokum.Przeciez jest dobrym fachowcem, od czego ucieka?Czy boi się życia?Do końca nie mogę tej kobiety zrozumiec. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Pustelnica 29.08.07, 15:12 52ania napisała: > Czytałam ten artykuł.Pierwsze co mnie zdziwiło, że pustelnia, to > może byc budynek przy klasztorze.Zawsze pustelnia kojarzyła się z > domkiem na odludziu w górach albo w głębi lasu.No, ale wszędzie >mamy postęp, to i w tej materii się zmieniło W górach, albo w głębi lasu, to by ją jeszcze zgwałcili. A po drugie: gdzie by sobie wtyczkę od kompa wsadziła? A po trzecie: skąd by wzięła internet? Nawet bezprzewodowy nie sięga głębi lasu. Odpowiedz Link
irmilka Re: Pustelnica 29.08.07, 13:59 Pustelnica? z komputerem? Kiedyś to byli pustelnicy! Odpowiedz Link
52ania Re: Pustelnica 29.08.07, 20:03 Właśnie, kiedys byli pustelnicy.Teraz piją kawę zamiast wody i siedza przy komputerze zamiast modlic sie i medytowac. Odpowiedz Link