ira.mak 04.09.07, 21:33 Już Ewa wiedziała czym kusic więc chrupcie jabłka na zdrowie www.zdrowie.senior.pl/75,0,Jablka-8211-aby-pozostac-mlodym,2679.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grenka1 Re: Jabłuszko,jabłuszko pełne...... 04.09.07, 21:59 ira.mak napisała: > Już Ewa wiedziała czym kusic więc chrupcie jabłka na zdrowie > Dziękuję !!! U nas jabłka, śliwki są po 4 zł/kg. Wolę pomarańcze, bo tańsze 2 zł/kg. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jabłuszko,jabłuszko pełne...... 05.09.07, 08:33 O kurka wodna,a ja zapomniałam zupełnie o jabłkach,nawet nie wiem po ile.Narazie wystarczają mi pomidory i nimi się zajadam. Wiem,wiem to nie owoce... ale zdrowe. Odpowiedz Link
bozenamroczek1 Re: Jabłuszko,jabłuszko pełne...... 05.09.07, 11:00 Jabłka z działki już zjadłam.Było ich może 2 kg, a reszta póżniejsze.A teraz zjadam winogrona, bo jest ich cała masa i bardzo dobre.W sklepie owoce raczej drogie. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jabłuszko,jabłuszko pełne...... 05.09.07, 14:55 Grenka,a na rynku tańszych nie trafisz? Wystarczy 1 jabłko dziennie. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Jabłuszko,jabłuszko pełne...... 05.09.07, 15:31 ira.mak napisała: > Grenka,a na rynku tańszych nie trafisz? Wystarczy 1 jabłko > dziennie. Szybciej Cię szlag trafi niż możliwość kupna tańszych jabłek. Wszyscy (chłopi) sprzedają za wcześniej ustaloną cenę. A jeżeli ktoś się wychyli z niższą ceną, to może się spodziewać poprzecinanych opon, lub podpalenia kiosku. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Jabłuszko,jabłuszko pełne...... 05.09.07, 16:57 Chlopi za duzo na zagraniczna telewizje sie napatrzyli ... > " jeżeli ktoś się wychyli z niższą ceną, > to może się spodziewać poprzecinanych opon, > lub podpalenia kiosku" Odpowiedz Link
52ania Re: Jabłuszko,jabłuszko pełne...... 05.09.07, 20:18 U nas jabłka na rynku mozna kupic po 2 zł, ale takie mniejsze.W ubieglym roku o tej porze takie jabłka sprzedawali po 0,50 zł.Flawonoidy znajdują sie tez w czerwonym winie.Polecam, ale z umiarem psze państwa 1 lampeczka dziennie.A czy pamiętacie prof Pieniążka z jabłuszkiem? Odpowiedz Link
grenka1 Aniu 06.09.07, 00:24 ze względu na cukrzycę nie mogę wypić nawet kropli alkoholu. O ja biedna, nieszczęśliwa. Odpowiedz Link
52ania Re: Grenka.. 06.09.07, 21:34 No co Ty, na Krmie leczą winem, a Ty nawet kieliszeczka wytrawnego nie wypijesz ))))).Właśnie sączę byczą krew za Twoje zdrowie. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Grenka.. 07.09.07, 01:35 Dzięki wielkie. Niestety w przypadku cukrzycy ni wolno, ani kropeleczki. A co do Krymu, to ruskie całe życie się leczą samogonem. Odpowiedz Link