grenka1 19.11.07, 16:57 Ja dziś kończę "Bractwo róży" i zaraz biorę się za następny tom. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorka556 Re: Nasze lektury na zimowe dni 19.11.07, 17:12 Czytam zawsze 2-3 pozycje naraz. W tej chwili "Powroty nad rozlewiskiem" i poraz n-ty "Jeszcze raz Prowansja". W kolejce czekają "Traktat o łuskaniu fasoli", Frida i "Czarownica z Portobello". Chyba się starzeję, bo coraz częściej wracam do tych ulubionych, czytanych już kiedyś. Odpowiedz Link
grenka1 "Fridę" 19.11.07, 17:24 czytałam bardzo dawno. Jednak ta powieść o kochance Trockiego nie wzbudziła we mnie żadnych głębszych refleksji. Odpowiedz Link
dede43 Re: Nasze lektury na zimowe dni 19.11.07, 17:47 Dziś zaczynam "Pachnidło". A Fridę czyta sie doskonale. Odpowiedz Link
grenka1 Moje "Pachnidło" 19.11.07, 17:54 czeka w kolejce razem z "Białą masajką", "Zahirem", "Spaloną żywcem", "Floridą story" i ostatnią moją zdobyczą "Autoportretem z kanalią" Jacka Kaczmarskiego. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Moje "Pachnidło" 20.11.07, 08:07 Moje "Pachnidło" czeka już kilka m-cy na przeczytanie. Wydaje mi się,że się nią rozczaruję i dlatego nie czytam,potrzebuję zachęty.Córka była na filmie,ale powiedziała,że nic szczególnego. Teraz czytam "Drugą dojrzałość" w poszukiwaniu pomysłu na życie. Odpowiedz Link
dede43 Re: Moje "Pachnidło" 20.11.07, 23:35 Też mam jakieś wątpliwości, chyba te same co ty, bo jednak wczoraj nie zaczęłam. "Białą masajkę" czytała też z wielką przyjemnością. Odpowiedz Link
grenka1 Nepomucka 21.11.07, 19:49 Jestem w trakcie zbierania jej książek. Na razie mam: "Kochanek doskonały", "Małżeństwo niedoskonałe", "Samotność doskonała", "Starość niedoskonała". Teraz poluję na: "Miłość niedoskonałą" i "Rozwód niedoskonały", gdy je zdobędę to zaczynam czytać wszystkie po kolei. Ostatnio zdobyłam "Floridę story". Odpowiedz Link
aldona1949 Re: Nasze lektury na zimowe dni 21.11.07, 07:18 Bardzo lubię książki sensacyjne i trillery, biografie sławnych ludzi. To trochę nietypowe jak na polską emerytkę, prawda? Ale jakiś czas temu wypozyczyłam książkę Marii Nurowskiej, wciągnęła mnie i teraz wypożyczyłam 7 książek jej autorstwa. Na razie ciekawe, mam nadzieję doczytać wszystkie. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Nasze lektury na zimowe dni 21.11.07, 17:53 Czemu piszesz -jak na polska emerytkę? Słyszysz jak to brzmi???Ja czytam wszystko,nie ma czegos takiego moim zdaniem jak przedział wiekowy jesli chodzi o literaturę(no chyba że bajeczki)i jej gatunek czy tematykę.Grenka-a "SERAFINA I KOCHANKOWIE" Nepomuckiej-czytałas?Ja ją uwielbiam-przeczytałam wszystko co napisała. Odpowiedz Link
kendo Re: Nasze lektury na zimowe dniPachnidlo 21.11.07, 19:28 ksiazke czyta sie z zainteresowaniem,oddaje lepiej psyhike bohatera , film byl moim zdaniem troszke za ubogi w psyhike. Odpowiedz Link
aldona1949 Re: Nasze lektury na zimowe dni 22.11.07, 15:29 W takim razie skorzystam z podpowiedzi i wypożycze Nepomucka. Dzięki.A o emerytce tak napisałam, bo zauważyłam,ze jestem przynajmniej w swoim otoczeniu, odosobniona w zamiłowaniach. Bardzo dużo czytam, lubię niektóre rodzaje krzyżówek, nie oglądam seriali i wogóle mało tv, jeżdżę rowerem, nie chodzę do koscioła, aha mam też hobby"kolekcjonerskie", mianowice zbieram figurki i nie tylko, ale te przedstawiające sowy. Mam ich ponad 200- z różnych materiałów,różnej wielkości. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Nasze lektury na zimowe dni 22.11.07, 17:30 Polecam książki Iwony Mentzel i Ireny Matuszkiewicz-bardzo fajna lekka proza ale bardzo inteligentna. Odpowiedz Link
grenka1 Irenko 11.12.07, 18:39 "Serafiny i kochanków" nie czytałam. W tej chwili jestem na etapie kompletowania Nepomuckiej jej sześcioksięgu "Miłość niedoskonała", "Małżeństwo niedoskonałe" itd. "Pachnidło" leży i czeka, aż raczę je wziąć do ręki. Dorwałam BIAŁEGO KRUKA - "AUTOBIOGRAFIA Z KANALIĄ" Jacka Kaczmarskiego i MUSZĘ go do świąt przeczytać. Może się uda. Odpowiedz Link
genova51 Re: Nasze lektury na zimowe dni 22.11.07, 13:40 Chyba zacznę od debiutu Antoniny Kozłowskiej "Trzy połówki jabłka", potem "Szkoła piękności w Kabulu" Deborah Rodriguez a na końcu grubaśną "Powrót do domu" Rosamunde Pilcher. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Nasze lektury na zimowe dni 22.11.07, 14:34 Czytałam Pilcher "Poszukiwacze muszelek". Idealna książka na zimowe wieczory. Chętnie przeczytałabym "Powrót do domu", niestety w mojej bibliotece nie mają a na Allegro nie spotkałam. Odpowiedz Link