Dodaj do ulubionych

niepalenie.

28.04.08, 18:06
Wczoraj "stukneło mi" 5 m-cy bez papierosa. Nie jest aż tak trudno
jak myślałam.
Obserwuj wątek
    • dorka556 Re: niepalenie. 28.04.08, 19:09
      Dede jesteś dzielna. Oby tak dalej. Gratuluję.
      • zajbel Re: niepalenie. 28.04.08, 19:10
        moje gratulacje, oby tak dalej
    • grenka1 Deduś 28.04.08, 19:34
      Tak trzymaj. Najgorsze podobno pierwsze 10 lat.
      Mnie 10.X stuknie już 6 latek.
      Gdybym tak tą zaoszczędzoną kaskę odkładała do specjanego
      pudełeczka ... miałabym już 11 000 zł.
      • 52ania Re: Deduś 28.04.08, 20:56
        Bardzo się cieszę z Twojego sukcesu i gratuluję.
        Grenka1,uspokoiłaś mnie dokonujac obliczenia ile zaoszczędziłaś na
        niepaleniu.Ja ostatnio miałam wyrzuty,że kazdego dnia wysyłam
        multilotka i często tracę.Teraz sobie pomyślałam,że nie palę już + -
        30 i przez ten czas zaoszczędziłam na tego lotka,a poza tym gdybym
        paliła...
        • iryska2604 Re:Ja mam inny system 28.04.08, 22:35
          Ponieważ te pieniądze i tak poszłyby z dymem-przeznaczam je na cos tylko dla
          siebie.A też już mi mineło 2 lata i 3 m-ce.
          • dede43 Re:Ja mam inny system 29.04.08, 08:45
            Tak moje miłe, jesteśmy dzielne!!!! I to sie chwali.
            • dede43 Re:niepalenie 29.04.08, 08:59
              Zapomniałam dodać, że przez te 5 m-cy zaoszczędziłam 436 zł a 11 dni
              przeznaczyłam na cos innego niż palenie.; ( Przy założeniu, że
              ostatnie lata paliłam po 10 dziennie, a nie całą paczkę - były wnuki
              pod opieka).
              • 52ania Re:niepalenie 29.04.08, 17:24
                No tak,pieniądze poszłyby z dymem,a tak możemy wydać je na co chcemy bez żadnych
                wyrzutów.Dede43,pomimo,ze paliłaś 10 dziennie, to i tak za 5 miesięcy 436 zł to
                bardzo dużo.Ja na lotka przez taki sam okres wydam w najgorszym razie 375
                zł.Często jednak zwraca mi się 2 zł,a 0,50 tracę,bo multi kosztuje 2,50.Bywa, że
                wygram parę groszy i strata się pomniejsza.Teraz zaczynam myśleć inaczej,a
                gdybym paliła,to musiałabym wydać więcej i jest mi dobrzewink)))
                • dede43 Re:niepalenie 29.04.08, 18:40
                  Zgadza sie Aniu, to dużo. Akurat starczyło na prezent ślubny dla
                  siostrzenicy (robot kuchenny z sokowirówka za 445 zł). Co prawda
                  kupiłam na raty, ale tylko dlatego, że jadę na wakacje z córcia i
                  maluchami i gotówka jest mi akurat potrzebna.
                  • tattara Re:niepalenie 12.05.08, 21:02
                    na potrzeby gotówkowe najlepszy kokos. gdyby nie pozyczka na 4 śluby znajomych
                    jechalabym prawie z pustymi rękoma. a dzięki kokosowi i prezenty były i wakacje
                    będa i praktycznie nie czuje obciązenia spłatami bo spłacam pomalutku. polecam
                    zatem ! www.kokos.pl/
                    • grenka1 Re:niepalenie 12.05.08, 21:19
                      tattara napisała:

> na potrzeby gotówkowe najlepszy kokos. gdyby nie pozyczka na 4
                      >śluby znajomych jechalabym prawie z pustymi rękoma. a dzięki
                      >kokosowi i prezenty były i wakacje będa i praktycznie nie czuje
                      >obciązenia spłatami bo spłacam pomalutku. polecam > zatem !

Chorobcia, następna reklama.
                      Napisz chociaż jakie ten "Kokos" ma oprocentowanie w skali roku.
                      20% czy też więcej.
                    • grenka1 Sorki, nie zauważyłam, 12.05.08, 21:24
                      że nawet 29% sobie życzą,to ja serdecznie dziękuję za takie "kokosy".
                      To są kokosy, ale dla pożyczkodawców, a nie dla pożyczkobiorców.
                • aga-kosa Re:niepalenie 29.04.08, 20:54
                  11.01 minęło 18 lat niepalenia ,mąż 23 lata 16.06
                  Kiedyś zrobiłam obliczenia , akurat w 20-lecie : 4 zł x 30 dnix 12 m-c= 1440zł/ rok
                  1440 x 20 lat = 28 800zł no i pytam swoje szczęście : gdzie są pieniądze .
                  Są w zapachu leśnego powietrza, ozonu po burzy ,w zapachu włosów ,w
                  nieśmierdzących ubraniach ,ścianach , białych firankach . Naprawdę warto aga
                  • iryska2604 Re:niepalenie 30.04.08, 08:35
                    Oj warto...Tylko czemu człowiekowi tak póżno rozum wrócił?Wiecie co?Ja odkąd
                    nie palę mam nadwrażliwy węch.
                    • jaga_22 Re:niepalenie 30.04.08, 09:29
                      Całe życie nie paliłam,no i gdzie są te moje oszczędności ???
                      chyba muszę o jakies odszkodowanie się ubiegać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka