zajbel 25.05.08, 18:50 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80355,5237314.html ciekawy artykuł i możliwość posłuchania śpiewu obu gatunków słowika Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iryska2604 Re: śpiew słowika 25.05.08, 18:59 Mam na codzień takie koncerty-przepiękne.A wiesz jak śpiewa kos? Odpowiedz Link
kalesonyzony Re: śpiew słowika 25.05.08, 20:35 A skowronek jak dzwonek a szpak wesoly ptak. Odpowiedz Link
oponentka Re: śpiew słowika 26.05.08, 17:53 kalesonyzony napisał: > A skowronek jak dzwonek a szpak wesoly ptak. Również o ptaku: "....gdyby głupota mogła fruwać to by pani latała jak gołębica..." temi słowy uprzejmie zwracał się pewien chirurg do przełożonych pielęgniarek (ona była w nim zwyczajnie zakochana). Zarówno film jak i humor czeski. Dalej o ptaszkach: ...jeszcze raz, jeszcze raz ... ptaśzku mój zanuć mi piękny śpiew, on mi t a k rozpala krew. Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: śpiew słowika 25.05.08, 21:05 Dla mnie to dawnych wspomnień czar, aż gęsiej skórki dostałam słuchając tego śpiewu. U nas na Półwyspie nie ma ptaków śpiewających prawdopodobnie dla tego, że nie mają dostępu do słodkiej wody. Kosa przyleciał na gościnne występy i przez kilka wieczorów coś tam sobie nucił, ale to było około 30 lat temu. W niektórych ogródkach są oczka wodne, ale tam przeważnie bywają koty. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: śpiew słowika 25.05.08, 21:51 Pięknie śpiewają i długo.Puszczę jutro kotom,ciekawe czy też się poznają na ptasich trelach. Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: śpiew słowika 25.05.08, 22:22 Moja kotka przybiegła, siadła na biurku i nasłuchiwała, ale nie mogła zlokalizować skąd te trele, bo poleciała na okno i się rozglądała. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: śpiew słowika 26.05.08, 08:35 Od rana puszczam śpiew słowika.Koty są w drugim pokoju,ale przecież słyszą i w ogóle nie reagują.Co to znaczy wychowane w niewoli. Tylko jak ptak usiądzie na poręczy balkonu,to skradają się szurając brzuchami po podłodze.Od razu zmieniają się w drapieżcę. Odpowiedz Link