Dodaj do ulubionych

polecam...

25.09.08, 18:29
Jak myslicie, czy można stworzyć taki wątek, w którym mogłybyśmy
umieszczać nasze opinie o produktach naprawdę sprawdzonych i bardzo
dobrych. Nie wiem czy to nie będzie formą reklamy i czy wolno to
robić, dlatego wstrzymuję się z przykładem.
Obserwuj wątek
    • kumpelka15 Re: polecam... 25.09.08, 18:54
      Anerim - to spróbuj, zobaczymy co będzie.///
      • polnaro Re: polecam... 25.09.08, 19:01
        Mnie pomysł też się podoba, bardzo, nie wiem, czy wolno.
        • aga-kosa Re: polecam... 25.09.08, 19:13
          [próbuję ;
          -Chleb orkiszowy, nowosądecki, litewski.Jest w kilogramowych torebkach , dodaje
          się tylko wodę i drożdże /reszta wg uznania/ pachnie i smakuje cudnie .Wychodzą
          dwa bochenki po 750 g.Warto. aga
          • siem-ata Re: polecam... 14.10.08, 12:44
            Mogę się założyć ,że dodawane są środki chemiczne przeciwgrzybowe jeżeli ma
            więcej niż trzy dni gwarancji.Podobnie jest ze wszystkimi rodzajami pieczywa
            suchego/zawierającego poniżej 17% wody/
        • anerim Re: polecam... 25.09.08, 19:18
          Bo przecież we wszystkich reklamach chodzi o jedno: kupcie nasz
          produkt, bo jest najlepszy, zapłacilismy grube pieniądze, żeby wam
          to powiedzieć. Jeżeli natomiast przeczytam, że któras z Was od lat
          stosuje, czy używa czegoś tam, a ja akurat to omijałam, to chętnie
          spróbuję.
          • aga-kosa Re: polecam... 25.09.08, 20:36
            Ania robi powidła i ma wszystko zapryskane
            Wstawiam metalową miskę ze śliwkami do spodu od prodiża.Do spodu nalewam
            niewielka ilość wody i po jej zagotowaniu zmniejszam ogrzewanie do minimum.
            W ten sposób śliwki szybko odparowują / mają dużą powierzchnię do parowania /.
            Lejek b, szeroki od góry - obcięłam "Cycek" od dołu i mam takie fajne coś co
            nalewania do słoików dżemów, powideł, przecierów. Nie brudzą się brzegi słoika-
            polecam .aga
            • anerim Re: polecam... 25.09.08, 20:47
              O, jaki fajny pomysł Aga, jutro przy produkcji powideł zastosuję.
              Polecam kosmetyki Dove: mydło, szampon-wg.mnie najlepsze. Ostatnio
              poprosiłam o krem do twarzy i od dwóch tygodni używam Intensive-
              Cream za 5.89 z ogromną satysfakcją ze względu na efekt i portfel.
            • hola_2 Re: polecam... 25.09.08, 20:59
              Myślę ,że możemy polecać sobie wypróbowane produkty i nie będzie to reklama
              tychże.Na którymś forum, już nie pamiętam,znalazłam wątek,który brzmiał mniej
              więcej:"Które produkty z Rossmana polecacie" iforumowiczki dzieliły si swoimi
              opiniami.Sama wypróbowałam serie środków czystości Domol {płyn do płukania,sól
              do zmywarki,płyn do WC itp.)I muszę przyznać,że nawet,nawet.A tak z pewnościa
              nawet bym nie zerknęła na te środki.
              • hola_2 Re: polecam... 25.09.08, 21:11
                I jeszcze polecam do cery dojrzałej AGE CONTROL55+ Bio-Calcium na dzień i na
                noc,każdy po ok.15 zł-firmy DAX COSMETICS.Naprawdę dobre.
                • anerim Re: polecam... 26.09.08, 09:44
                  No kochane, dzielcie się co tam macie najlepszegosmile. Zobaczcie,
                  zwykła gazeta jest najdoskonalszym materiałem do czyszczenia okien,
                  nie zostawia smug, paprochów itd. Farba drukarska zawiera amoniak i
                  dlatego taka świetna do czyszczenia szkła, ale pewnie od dawna o tym
                  wiecie, a ja tu odkrywam Amerykę.
                  • dorka556 Re: polecam... 26.09.08, 10:29
                    Już dawno zamieniłam gazety, na ściereczki z mikrofibry. Mam 11 okien i mycie
                    ich było udręką. Teraz wystarczą mi 2 ściereczki, jedna na mokro, druga na
                    sucho i w mig przelecę wszystkie szyby.
                    • jaga_22 Re: polecam... 26.09.08, 11:41
                      Nie wiem co robię nie tak.Kupiłam 2 sciereczki z mikrofibry z myślą do mycia
                      okien .Niestety nie potrafię ładnie wytrzeć żeby było przejrzyście.Dla mnie
                      najlepsze są jednak ręczniki papierowe,te grubsze.
                      Mam 6 okien,więc aż tak drogo nie kosztuje.

Wszelkie kafle na ścianie myję płynem do okien.
                      • 52ania Re: polecam... 26.09.08, 12:41
                        Bardzo ciekawy pomysł z tym dzieleniem sie informacjami na temat
                        różnych produktów.Zawsze mam z tym kłopot.Idę do sklepu i nie wiem
                        co wybrać.Gazeta jest bardzo dobra do okien,ale rysuje szyby.Jeżeli
                        ktoś ma szyby z antywłamaniową folią,to nie radzę stosować papieru
                        gazetowego.
                        • anerim Re: polecam... 26.09.08, 13:38
                          Aniu, ten pomysł z gazetami sciągnęłam z tvn Style-Perfekcyjna pani
                          domu, moich szyb nie rysuje, ale to zwykłe plastiki. a gazeta
                          Wyborcza po przeczytaniusmile
                          • tarurarura Re:jestem za 27.09.08, 21:22
                            kondonki to jest to bespieczenstwo
                            • aga-kosa Re:jestem za 28.09.08, 10:30
                              masz rację kondom / nie używany/ doskonale nadaje się do zabezpieczenia dużych
                              otworów w gąsiorkach. Jeśli wlejemy gorący sok do / powiedzmy pięciolitrowego
                              gąsiorka pięknie się zassie i nie dopuszcza powietrza .Sok można dłużej
                              przechowywać .aga
                              PS zawsze myślałam ,że to był kondom to co dawało bezpieczeństwo
                              • anerim Re:jestem za 28.09.08, 12:02
                                smile))) Aga, jestes niezrównanasmile))
                                • anerim Re: najlepszy... 01.10.08, 15:30
                                  Najlepszy krem do rąk wg. mnie to Neutrogena, ale i tak widzę, że
                                  ten wątek umiera smile
                                  • 52ania Re: najlepszy... 01.10.08, 18:00
                                    Szukam dobrej ścierki do mycia i wycierania blatów.Jeszcze nie trafiłam na taką
                                    żeby nie rozmazywała.Po wyschnięciu na blacie widać smugi.Czy krem,który
                                    polecasz szybko się wchłania?
                                    • anerim Re: najlepszy..do rąk 01.10.08, 19:48
                                      Aniu, bardzo dobrze się wchłania, jest troche droższy, ale naprawdę
                                      warto. Tak samo krem do stóp Neutrogena jest świetny, leczy zarazem
                                      pękającą skórę pięt.
                                      • siem-ata Re: najlepszy..do rąk 14.10.08, 12:49
                                        Jeśli chodzi o krem do rąk to już lepszy jest Alantan i b. tani.
                                        • dede43 Re: aga 14.10.08, 16:09
                                          ile procentowy tez ocet 10 czy 6?
                                          • aga-kosa Re: aga 14.10.08, 19:10
                                            10%."Sok" z tych buraczków jest średnio-kwaśny. Do poprzedniego przepisu też 10
                                            , tylko tam dajesz1/4 szkl.
                                            Bardzo chętnie zjadają go maluchy , bo nie jest kwaśny. Smacznego .aga
    • super222 Re: polecam... 01.10.08, 18:32
      Zamiast drogiego płynu do mycia szyb
      można użyć octu spirytusowego wymieszanego z wodą
      w proporcji 1:3.
      Taki roztwór skutecznie zmywa tłuszcz i nadaje
      szybom połysk.
      Szyby bardzo zabrudzonego przemywam uprzednio
      wodą z płynem do mycia naczyń LUDWIKIM zwanym.
      Do polerowania * na sucho i do połysku* używam
      pieluszek tetrowych (cena ok.2.3o zł.).
      • kumpelka15 Re: polecam... 01.10.08, 20:01
        Jeżeli chodzi o krem do rąk, to ja używam " LEN" pielęgnacyjny krem
        do rąk i paznokci (do wysuszonych i spierzchniętych- z biokompleksem
        lnianym).-Polecam, bo bardzo dobry.
        • anerim Re: polecam... 01.10.08, 20:12
          Pamiętacie pomadki do ust z witaminą E, F(?), z takim jakby
          sztyftem w srodku, gdzie sie podziały? A która z Was używała
          wody "Zielony wiatr"?
          • jaga_22 Re: polecam... 01.10.08, 20:52
            Ja mam szminkę Astor obustronną,z jdnej sztyft nawilżający ,a z drugiej
            właściwa,bardzo dobra.
            Co do kremu,to lubię zmieniać bardzo często.
            Teraz mam odżywczy <Rajska oliwka> z kolastyną.
        • dede43 Re: polecam... 02.10.08, 00:12
          kumpelka15 napisała:

> Jeżeli chodzi o krem do rąk, to ja używam " LEN" pielęgnacyjny
          krem
          > do rąk i paznokci (do wysuszonych i spierzchniętych- z
          biokompleksem
          > lnianym).-Polecam, bo bardzo dobry.

A gdzie ty go jeszcze upolowałaś. Używałam i chwaliłam,,ale teraz od
          jakiegos czasu nie napotykam.
          • anerim Re: polecam... 02.10.08, 19:54
            Zrobiłam sobie spis w notesie i bedę starała się wypróbowywać
            polecane, może sie np. okazać, że nie wiedziałam co dobrsmile
            • aga-kosa Re: polecam... 08.10.08, 08:55
              zmywarka
              Panie napisały w dobrym dniu o zmywarkach.
              Polecam małą zmywarkę na 12 talerzy ,,szklanki, sztućce. Dzieci kupiły nam w
              "Sergrosie"/?/-z pięć lat temu.Wchodzi do szafki z garami,zużywa 4x3 l wody /2x
              gorąca 50 stopni i 2xzimna/ Kosztowała prawie 600zł teraz podobno 300.Do niej
              tabletki z Lidla "W5" za 7,50 .aga
              • 52ania Re: polecam... 08.10.08, 10:08
                Zmywarka, to moje marzenie.Czy nie trzeba spłukać naczyń przed
                włożeniem do zmywarki?Co z garnkami,patelniami w których się piecze
                dusi,smaży?Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami,czy to się opłaci.
                • anerim Re: polecam... 08.10.08, 15:26
                  Aniu, ja nie mam bo jakoś tak i drogo i tylko nas dwoje w tej
                  chwili, ale koleżanki, które mają no to ach i och! Mniej zużywają
                  wody, oszczędzają ręce i czas i w ogóle mówią, że będzie jak z
                  pralką automatyczną. Na poczatku tylko niektórzy, a teraz wszyscy ją
                  mają, no może nie wszyscvy, ale ogromna większośćsmile
                  • ditula-31 Re: polecam... 08.10.08, 15:49
                    Ja mieszkam w czterorodzinnym domu wszyscy mamy samochody, ale zmywarki nie ma
                    nikt.Może nawet w co dziesiątym domu jest zmywarka. Więcej osób uważa,że to nie
                    jest artykuł pierwszej potrzeby, jak na przykład pralka, telewizor czy
                    odkurzacz, a o lodówce już nie wspomnę, bo nie wyobrażam sobie bez niej
                    gospodarstwa domowego. Też marzę o zmywarce, ale musiałabym przebudować kuchnię.
                  • kumpelka15 Re: polecam... KREM do rąk LEN 08.10.08, 15:50
                    Dede- ten krem do rąk, to kupuję tylko w KAUFLANDZIE- bo nigdzie go
                    nie spotkałam w drogeriach.
                    • aga-kosa Re: polecam buraczki 14.10.08, 09:19
                      właśnie zrobiłam 15 dżemowych słoiczków z minimalna ilością octu.
                      5 kg buraczków ugotowanych utrzeć na grubej tarce
                      2 duże cebule i 4 ząbki czosnku drobno posiekać -dodać do buraczków
                      Zalewa
                      4 szkl wody , 0,25 octu,1,5 szkl cukru,2 łyżki soli,5ziaren pieprzu, 5 ziaren
                      ziela ang.,3 liście laurowe,2 goździki
                      Zagotować ,zalać buraczki, zostawić na dobę.
                      Włożyć do słoiczków ,pasteryzować 20 min.
                      Przez zimę to nawet nie jeden słoiczek na tydzień. Sok z tych buraczków nadaje
                      się do leczenia gardła aga
                      • 52ania Re: polecam buraczki 14.10.08, 10:13
                        Aga,dziękuję za przepis.Właśnie wykopałam buraki.Mam 3 duże wiadra i
                        muszę je przerobć.Może jeszcze ktoś z Was ma inny przepis na sałatkę
                        z burakow.
                        • aga-kosa Re: polecam buraczki 14.10.08, 14:54
                          Aniu ,to jeszcze jeden sprawdzony /jak i poprzedni/ 5kg obranych surowych
                          buraków zalać w garnku 2,5 szkl octu,5 szkl wody,2,5 szkl cukru 8 liści
                          laurowych, 10 ziel angielskich, 3 posiekane cebule, 10 goździków,2,5 łyżki soli.
                          Ugotować razem do miękkości.Odcedzić .Płyn zlać do butelek na czysty
                          barszczyk.Buraki utrzeć na grubej tarce dodać 5 ząbków posiekanego czosnku
                          .Pasteryzowac w słoiczkach.aga
                          • siem-ata Re: polecam buraczki 14.10.08, 20:18
                            Buraczki czerwone to straszna trucizna chyba ,że hodowane na własny użytek to co
                            innego. Zawierają mnóstwo metali ciężkich, jeszcze ile.To samo dotyczy innych
                            korzeniowych niewiadomego pochodzenia.Szczególną uwagę proszę zwrócić na
                            musztardę i wszystko co z gorczycy. Ta to już magazyn i wymiatacz metali
                            ciężkich z gleby, środków ochrony itd.Pozdrawiam
                            • 52ania Re: polecam buraczki 15.10.08, 10:12
                              Aga,dziekuję za przepisy.Jedne już zrobiłam, te z cebilą i
                              czasnkiem.Zastanawiam się nad drugimi,ale ten ocet coś mi nie
                              pasuje.Może jeszcze ktoś na tym forum ma ciekawy pomysł na
                              zagospodarowanie buraków.Siem-ata,ja mam swoje warzywa.
                              • kendo Re: polecam buraczki 15.10.08, 12:23
                                *aniu,
                                zamien ocet na sok z cytryny,
                                tak robilam dwa razy i super wyszly,
                                bo tez octu nie cierpie.
                                • super222 Re: polecam buraczki 15.10.08, 12:42
                                  Bardzo lubimy zupy z dodatkiem buraczków.
                                  Trzeba je przechowywać (buraczki) w piwnicy
                                  i przynosić przed ugotowaniem. Myślę, że nie
                                  wszystkie zebrane przez ciebie buraczki
                                  pragniesz przetworzyć na sałatki.
                                  Pomyśl: zupka buraczkowa, zabielana śmietanką,
                                  do niej kartofelki - hm, hm, hm
                                  Do barszczu ukraińskiego konieczne.
                                  Buraki gotuje się długo, ale są bardzo smaczne
                                  w postaci ugotowanej, startej na tarce (oczka
                                  wg. uznania) i przesmażone z dodatkiem odrobiny
                                  soli, cukru i (tu niestety) o c t u !
                                  Ani kwasek cytrynowy, ani wyciśnięta cytryna
                                  nie obdarzą nas tym wspaniałym zapachem
                                  i smakiem smażonych buraczków.

Gdybyś była zainteresowana, to mam sporo
                                  przepisów na kiszenie kapusty, zarówno główek
                                  jak i satkowanej i udeptanej w beczce. kiss
                                  • kendo Re: polecam buraczki 15.10.08, 12:48
                                    ** super
                                    wiec podaj te recepty na te kiszenie salatkowe,
                                    zawsze to moze bedzie nowy smak wprowadzony do memu
                                    z gory dziekuje
                                    • anerim Re: polecam bardzo... 18.11.08, 11:45
                                      Gorąco polecam film "Mała Moskwa". Wybierzcie się do kina
                                      koniecznie, dawno film nie zrobił na mnie takiego wrażenia, jestem
                                      pewna że i z Wami będzie podobnie. Wchodzi na ekrany pod koniec
                                      listopada.
                                      • super222 Re: polecam bardzo... 18.11.08, 12:33
                                        Czekam na ten film i napewno będę śledziła programy w kinach.
                                        <Wchodzi na ekrany pod koniec listopada>?
                                        To jakim *prawem już go widziałaś, hę...*

Na tym forum - ostatnio - posty dotyczące życia kulturalnego
                                        nie cieszą się dużym zainteresowaniem, co sama pewnie już zauważyłaś.
                                        Albo poruszane są nie te, co to mogą poruszyć...
                                        kiss kiss
                                        • anerim Re: polecam bardzo... 18.11.08, 12:57
                                          W Gdyni i stale mam go przed oczyma, a że teraz wchodzi więc bardzo
                                          namawiamsmile
                                          • jaga_22 Re: polecam bardzo... 18.11.08, 13:22
                                            Mała Moskwa
                                            Kto nie lubi wiedzieć zakończenia,niech nie czyta.
                                            http://i34.tinypic.com/26417hh.gif
                                            www.filmpolski.pl/fp/index.php/1219976
                                          • super222 Re: polecam bardzo... 18.11.08, 18:19
                                            Już po napisaniu postu, zrozumiałam, że mogłaś ten film obejrzeć
                                            jedynie w Gdyni. Napewno nie opuszczę.

Skoro jesteśmy przy temacie rosyjskim, to przeczytałam taki tekst:
                                            pisze Stomma w POLITYCE: Gdybym miał pieniądze, ufundowałbym
                                            DMITRIJEMU STRELNIKOFFOWI autorowi "Ruskiego miesiąca" 365 NOBLI na
                                            365 dni w roku. Niestety nie mam, więc muszę skończyć na słowach.
                                            ---
                                            *Leżałem w łóżku, Basia już spała, i czytałem "Ruski miesiąc". Nie
                                            mogłem się oderwać. Rano Basia pytała mnie, czy to możliwe, bo tak
                                            jej się wydawało przez sen, że smiałem się przez całą noc. Właściwie
                                            to nie był śmiech, tylko chich, nerwowo-radosny chich faceta, który
                                            wszystko co czyta wie, jedynie sam nie miał siły, odwagi i talentu,
                                            żeby to opisać.*
                                            ---*
                                            *Zachwyciłem się tą książką.
                                            - Niech nikt nie mówi, że nie warto iść do księgarni. Znajdzie tam
                                            wiersze Jacka Cygana, ostatnie książki Józefa Hena i "Ruski
                                            miesiąc" Strelnikoffa. Panowie i panie! Jeżeli chcemy rozmawiać,
                                            jeżeli chcemy pojąć coś więcej, z naszego świata, są to lektury
                                            obowiązkowe. Strelnikoff! Bracie!*
                                            ---
                                            Na Gwiazdkę prezent ...!
                                            • anerim Re: polecam bardzo... 18.11.08, 19:04
                                              Dzięki wielkie, super222 za ten trop, bardzo lubię rosyjską
                                              literaturę, a dzięki temu forum poprzez wpis, którejś z miłych
                                              forumowiczek o Annie German i stronę z nagraniami, trafiłam na Maję
                                              Krystalinską i innych rosyjskich wykonawców. Na mój nieciekawy czas
                                              jak znalazł.
                                  • wadera1951 Re: polecam buraczki 18.11.08, 19:38
                                    Teraz wiem dlaczego mówią ty buraku ...
                                    • anerim Re: polecam 18.11.08, 20:21
                                      Że nie w tym miejscu? Pewnie masz rację, wyszło mydło i powidło.
                                      • super222 Re: polecam 18.11.08, 20:29
                                        ...buraczki?
                                        Tylko z zasmażką! Ot To
                                        • wadera1951 Re:Super buraczkowa 19.11.08, 09:13
                                          Super co Ty z tymi buraczkami, dostałaś je w spadku po babci , czy jak?Uważaj
                                          dziecino bo buraczki magazynują bardzo dużo metali ciężkich a te jak wiadomo/ no
                                          może Tobie nie/powodują m.in przytłumienie jasności umysłu.Nawet Cię trochę
                                          zaczynam lubić.Nie jedz tylko tyle buraczków zwłaszcza zasmażanych. Lepiej robić
                                          sok z dodatkiem marchwi i jabłek.
                                          • super222 Re:wyjąca wilczyco - wadero 1951 19.11.08, 10:02
                                            napisałaś: "Super to Ty z tymi buraczkami, dostałaś w spadku po
                                            babci, czy jak?"

I jeszcze: "Uważaj dziecino, bo buraczki...".
                                            No to ja Ci doradzam jedz tych buraczków kilka razy w tygodniu
                                            i najsmaczniejsze są z *zasmażką* (zasmażka ma tu znaczenie raczej
                                            kabaretowe niż gastronomiczne czy chemiczne).

Do spożywania buraczków zachęcałaś postem z dnia 18.11, godzina 9,38
                                            p.t. "polecam buraczki" - Wadera 1951.
                                            Widać buraczki w postaci soczków z dodatkiem jabłek nie działają na
                                            Ciebie, bo nie pamiętasz treści *własnych* postów, a usiłujesz
                                            polemizować z postami ludzi światłych - A JA DO NICH NALEŻĘ -
                                            czy Ci się to podoba, czy nie.
                                            Za wyrazy rodzącej się sympatii (napisałaś : nawet Cię lubię) bardzo
                                            dziękuję...wink))
                                            • wadera1951 Re:wyjąca wilczyco - wadero 1951 19.11.08, 12:00
                                              A nie pisałam ,ze wszystko Ci się od tych buraczków myli. Przeczytaj dobrze co
                                              napisałam.Tytuł był nie mój ja tylko dałam na niego odpowiedź. Jak ktoś się chce
                                              truć to jego sprawa. Jeszcze gorsza jest gorczyca -czytaj musztarda.Pomaga na
                                              wypadanie włosów tak jak i buraczki.
    • babas.ka Re: polecam... 19.11.08, 14:26
      Nie wiem czy Panie wiedzą,ze dzisiaj o godz.12.00 w nocy Francuzi otwierają
      butelki z młodym tegorocznym winem i je degustują.Bardzo podoba mi się ten
      zwyczaj,bo bardzo lubię wytrawne winko i lubię je pic z jakiejś okazji.Kupiłam
      dzisiaj to wino ,nazywa się Beaujolais Nouveau.Na jutro zaproponuję córce, aby
      przyniosła po kawałku różnego rodzaju serów-mamie,winogrona i krakersy,ja
      kupiłam jeszcze oliwki,białe,czarne i suszone pomidory w świetnej zaprawie
      olejowej z przyprawami(pycha).Zrobimy sobie super degustacje nowego
      winka.Pozdrawiam.
      • aga-kosa Re: polecam... 19.09.17, 13:19
        A ew wrześniu spadają kasztany
        i to znaczy, ze jesień już jest...
        Zajrzałam do archiwum na przetwory i idę pracować. wink aga
        • baska123 Re: polecam... 20.09.17, 15:41
          U mnie jesień zwiastują (między innymi) grzybki-opieńki.
          Wczoraj zbierałam, inne też się pokazały.
          Dzisiaj siąpi deszczyk, suszarka do grzybów pełna, zapach się unosi.
          Pozdrawiam-JaBaśka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka