Dodaj do ulubionych

Emeryci otrzymają podwyżki w styczniu i marcu 2009

15.01.09, 06:19
http://tiny.pl/vg14
Obserwuj wątek
    • kumpelka15 Re: Emeryci otrzymają podwyżki w styczniu i marcu 15.01.09, 09:45
      Taka podwyżka? Jestem w szoku. Co ja zrobię z taką forsą ? Czyste
      szaleństwo.
      • anoagata Re: Emeryci otrzymają podwyżki w styczniu i marcu 15.01.09, 11:11
        To ja jestem w szoku że ty jesteś w szoku to znaczy jaka to będzie kasa?????????
        • dede43 Re: Emeryci otrzymają podwyżki w styczniu i marcu 15.01.09, 16:12
          Biora pod uwage obniżke podatku, obniżke kwoty wolnej i waloryzacje
          netto wychodzi to około 6% tego co dostajemy dzisiaj. Przchodziło ci
          w grudniu 2008 r. 1000 zł, będzie od marca 1060. I kropka. U mnie
          wystarczy na podwyżkę za światło - około 8 zł miesięcznie, gaz -
          około 6 zł, mieszkanie 15 zł i gazety wyborczej 30gr*25 dni= około 8
          zł. No i jeszcze zostanie na jedna czekolade dla wnuków. Na droższą
          żywność muszę wygospodarować z tego co dotychczas miałam na żywność.
          • gite19 Re: Emeryci otrzymają podwyżki w styczniu i marcu 16.01.09, 07:53
            Witam
            No własnie widać, jak tam na górze sie staraja, i myslą o nas
            emerytach.Za te emerytury i podwyżki to faktycznie mozemy
            poszaleć.Właśnie planuję na wiosnę wielkie szaleństwo, może mi sie
            uda, taką mam nadzieję.O rety, co to bedzie za bal........
            Będą nawet fajerwerki.
            Pozdrawiam i życzę dużych podwyżek GITE
            • super222 Re: Emeryci otrzymają podwyżki w styczniu i marcu 16.01.09, 08:54
              gite19 - niech zgadnę:
              urodziny, żenisz się/wychodzisz zamąż, wyjeżdżasz
              na zawsze, kupujesz jakiś zamek historyczny?
              Coś z tych rzeczy? Też pozdrawiam.
              • polnaro Re: Emeryci otrzymają podwyżki w styczniu i marcu 16.01.09, 11:53
                Dla mnie wielkie wiosenne szaleństwo, to naprawa schodków, Ty super tak się nie
                ekscytuj, patrz na realia, kryzys idzie!
                • gite19 Re: Emeryci otrzymają podwyżki w styczniu i marcu 18.01.09, 06:05
                  Witam
                  Praca, pracą ale na przyjemności w życiu tez należy poświęcić trochę
                  czasu, no i też trochę kaski.Od razu jest milej.Wiadomo, kryzys
                  zagląda do nas wszystkich, do jednych mniej do innych bardziej.
                  Ale nie mogę się z tego powodu tak zamartwiać bo zwariuję, szukam
                  róznych alternatyw, aby było ciekawie i sympatycznie w moim życiu.
                  Zmartwienia i problemy zostawiam na potem.
                  Pozdrawiam serdecznie,życzę mało pracy a więcej przyjemności, chyba
                  tak tak bardzo, bardzo lubisz pracę. GITE
                  • polnaro Re: Gite 18.01.09, 08:29
                    Posądzenie, że bardzo lubię pracę, mnie dotyczy?
                    Ech, nic podobnego! Jestem strasznym leniem, ale ambitnym i z dyscypliną wewnętrzną.
                    Też realizuję pomysły, bliskie Twojemu, na spotkania ze znajomymi, ale wolę u
                    siebie je organizować /fakt, że coraz rzadziej jakoś/, bo po to rozstaliśmy się
                    z miastem.
                    • gite19 Re: Gite 19.01.09, 07:43
                      Witam
                      Wcale nie posądzam Ciebie o pracocholizm, to było uogólnienie.
                      Moim marzeniem jest też wyjechać z miasta i zamieszkać gdzieś na
                      wsi, najlepiej w górach, lub małej górskiej miejscowości.Wiele moich
                      marzeń się spełniło, wiele rzeczy w swoim życiu zrealizowałam, ale
                      przeprowadzki nie mogę jakos przeskoczyć.A tak lubię ciszę i
                      spokój, przyrodę, wędrówki-kontakt z naturą, to wycisza człowieka.
                      Spotkania z ludzmi to tylko z tymi , z którymi się dobrze czuję.
                      Teraz na emeryturce mam spokój, ciszę , nigdzie i za niczym nie
                      pędzę, ale jednak brak mi tylko tej małej górskiej chaty. Powiesz
                      może,że można wyjeżdżać, no i owszem wyjeżdżam ciągle w inne miejsce,
                      ale zawsze brakuje mi czegoś.Wiele czynników sklada się na to,że
                      jeszcze tego marzenia nie mogę spełnić, może kiedyś?........Mam
                      nadzieję.
                      Pozdrawiam GITE
                      • polnaro Re: Gite 19.01.09, 10:54
                        Powiem Ci, że zmiana miejsca zamieszkania na emeryturze, to nie koniecznie
                        świetny pomysł. Zawsze jest coś za coś, ale im człowiek starszy tym trudniej
                        znosi zmiany, no i przyjaciele ...daleko, mimo wszystko.
                        • dorka556 Re: Gite 19.01.09, 11:13
                          Polnaro, a ja uważam wprost przeciwnie. Doczekałam się emerytury i w następnym m-cu przeniosłam się znad morza w góry. To była moja najlepsza decyzja w życiu. Wszyscy znajomi przestrzegali, ze starych drzew itd. a ja mimo tego nie posłuchałam. Mam nowych przyjaciół, że starymi nie zerwałam kontaktu i jestem happy.
                          Gite, jeżeli tylko masz takie możliwości to realizuj swoje marzenia. Powodzenia.
                          • gite19 Re: Gite 20.01.09, 11:14
                            Witam
                            Podziwam Cię za odwagę,choć tego też mi nie brakuje/narazie inne
                            okoliczności mnie powstrzymują/.Być może starych drzew sie nie
                            przesadza, ale może można im zmienić klimat?I wtedy rozkwitną na
                            nowo.Sama doświadczyłas tego i jak piszesz nie załujesz.Masz
                            rację,czasem jest to w zyciu jedyna okazja, i nie mozna jej
                            przegapić, tylko korzystać puki jest to możliwe.
                            Pozdrawiam i zyczę równiez wszystkiego dobrego na nowym miejscu. GITE
                            • aga-kosa Re:brzoskwinie 20.01.09, 12:13
                              pisałyście o przesadzaniu starych drzew.Przypomniało mi sie coś ,co
                              bardzo pasuje do życia.
                              -Kiedy drzewo brzoskwiniowe ,było już bardzo stare ,odłamały mu się
                              gałęzie, mąż wziął piłkę i poodcinał wszystkie gałęzie .Wiosną
                              wypuściła nowe gałązki i kwiaty.
                              Zastanawiam się ,czy natura nie daje nam recepty na życie .Odrzuć
                              wszystko stare niepotrzebne , masz szansę zakwitnąć.aga
                              • polnaro Re:brzoskwinie 20.01.09, 12:25
                                Ago, odrzucanie starego balastu, tak jak i obcinanie starych, suchych gałęzi,
                                daje dobre efekty, to racja. Nie zalecam tego z korzeniami - trzeba cudu żeby po
                                obcięciu korzeni zakwitło jakieś stare drzewo.
                                A zmiana miejsca zamieszkania może mieć i ma swoje dobre strony, to fakt, ma też
                                złe, dla mnie przynajmniej np. dostęp do dobrego lekarza specjalisty, wybór przy
                                zakupach /bo o psiapsiółkach, już pisałam/.
                                • gite19 Re:brzoskwinie 21.01.09, 09:07
                                  Witam
                                  Zycie samo niesie nam mnóstwo niespodzianek i tych dobrych i złych.
                                  Nalezy korzystac z dobrych, a przeciwstawiać sie tym złym.To trudne,
                                  ale osiągalne.Trzeba chcieć, aby móc.Wyjeżdżając z jakiegoś miejsca,
                                  zawsze tam pozostawimy cząstkę siebie, nie da się nas tak zupełnie
                                  wyrwać, zawsze też część bagażu zyciowego zabierzemy ze sobą.
                                  Wiadomo, żal jest rodziny, przyjaciół, znajomych, starych miejsc,ale
                                  czasem w życiu należy zrobić coś dla siebie, z czego my będziemy
                                  zadowoleni,i bedzie stanowiło to dla nas duzo szczęścia i radości.
                                  Popatrzmy, czy ktoś obok nas rezygnuje ze swoich przyjemności tylko
                                  dla nas,nie, a jesli tak to tych jest bardzo mało.Nawet najblizsi
                                  Cie opuszczą, jeśli uznają tek fakt za własciwy dla siebie.Chyba
                                  należy zasadzić w nas troche egoimu i pozwolić mu zakwitnąć.
                                  Pozdrawiam GITE
              • gite19 Re: Emeryci otrzymają podwyżki w styczniu i marcu 18.01.09, 05:58
                Witam
                Pudło, nic z tych fajnych spraw, chociaż bardzo bym chciała.
                Poprostu tak zwyczajnie, bez poważnego powodu, dla przyjemności.
                Zawsze jest kontakt z najbliższymi, bo tez chciałam powiedzieć, że
                na taka balangę zabieram przyjaciół, rodzinkę i jest super, naprawdę
                fantastycznie.Jest czas na rozmowy, żarty,można czasem
                ponarzekać,można sprawdzić się kulinarnie,ponieważ na taką impreze
                kazdy z nas zabiera coś wspaniałego do jedzonka itd, itp.
                Dożo...... by opowiadać Jest porostu fantastycznie, naprawdę bez
                okazji.
                Spróbujcie sami,
                Pozdrawiam i życzę miłych wrażeń. GITE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka