dede43 01.07.09, 07:43 Dzień dobry wszystkim. Narazie świeci słoneczko. Ciekawe jak długo? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anerim Re: lipcowe powitanie 01.07.09, 08:50 "Gościu siądź pod mym liściem a odpocznij sobie, nie dojdzie cię tu słońce przyrzekam ja tobie..." (J. Kochanowski) Lipy kwitną i pachną cudnie. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: lipcowe powitanie 01.07.09, 09:00 Bierzemy pięć garści świerzych kwiatów lipy / bez "przylistków"/ zalewamy to 1 litrem spirytusu 95% zmieszanego z 2 szkl wody .Zostawiamy na 2 -3 tygodni potrząsając od czasu do czasu.Zlewamy .Gotujemy 1kg cukru w 2 szkl wody i jeden cukier wanilinowy.Studzimy.Łączymy.Odstawiamy.Czekamy do świąt .Pijemy przy kominku w zimowe wieczory. Będzie to lato schowane w butelce.aga Odpowiedz Link
zajbel Re: lipcowe powitanie 01.07.09, 09:38 Witajcie, zaraz musze wyłączyc komputer bo idzie burza. Odpowiedz Link
agat-a52 Re: lipcowe powitanie 01.07.09, 11:13 Witam Mam pobożne życzenie, żeby lipiec zakończył ten horror. Wrocław, to wielka wyspa, Odra i jej przypływy są zagrożeniem. A tu codziennie burze i ściany wody. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie 01.07.09, 13:15 Dzień dobry, życzę udanego dnia.... i przesyłam pozdrowionka z widokiem na moje okolice.... Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie 01.07.09, 14:28 Witam wszystkich. Widok zaiste przepiękny. A ja spoglądam przez okno i zastanawiam się, o której zacznie padać. Lubię deszcz, ale nie znoszę przesady. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie 01.07.09, 16:27 Własnie sie dowiedziałam że u mojej siostry w ogrodzie jest olbrzymi staw!W ciagu 2 godzin rzeczka wylała ,ponoć lało jak z cebra.Pół miejscowości pod wodą,najgorzej że stawy należące do siostrzeńca -jak zostana zalane ta wodą - to karpie popłyna w siną dal a to jego zarobek.Starczyło by juz tych powodzi.A jak u was-bo wiesci są nieciekawe prawie z całeej Polski. Odpowiedz Link
52ania Re: lipcowe powitanie 01.07.09, 20:35 Witam Wszystkich po dłuższej przerwie.Byłam w sanatorium w Polanicy do 25.06.Po powrocie miałam gości i nie było czasu na porządne odmeldowanie się.U mnie powodzi nie ma, ale deszczu mam już dosyć. Odpowiedz Link
dede43 Re: lipcowe powitanie 02.07.09, 07:11 Dzień dobry dziewczęta (i chłopcy). Wieczorem znowu szalała burza, ale przynajmniej dzień był znosny. Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie 02.07.09, 14:24 Witam, spokojnego popołudnia..... Nasz psisko ma 7 m-cy już.... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie 02.07.09, 16:49 Moja skończyła rok.Dziś mi nie wiem jakim cudem sforsowała taka furtkę na taras bo grzmiało i jak wlazła do domu to nie chciała wyjsc. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie 02.07.09, 17:21 Witajcie wszyscy. W radio usłyszałam,że pogoda podobna do tej, którą mamy aktualnie , ma nam towarzyszyć przez cały lipiec. Mam nadzieję,że ten ktoś kto to mówił, się pomylił. Odpowiedz Link
52ania Re: lipcowe powitanie 02.07.09, 21:12 U mnie przed chwilą skończyła się burza ale znowu nadciągają złowrogie chmury.Zaplanowałam sobie,że po pracy poplewię, a tu deszcz i burza.Jagoda491, ja też mam nadzieję,że w końcu nastanie normalne lato. Odpowiedz Link
dede43 Re: lipcowe powitanie 03.07.09, 07:41 Dzień dobry moje miłe. Znowu leciutka mgiełka, czyli dzień będzie duszny, bo cała wilgoć z ziemi paruje. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: lipcowe powitanie 03.07.09, 08:18 witam wszystkich ,którym po tej nocy udało się wstać . Księżyc jeszcze nie w Pełni, wyłaził zza chmur ubrany w lisią czpę.Chodził po zamglonej ziemi . Teraz świeci mocno słońce -ale mu nie wierzę .Przekonałam się ,że lisia czapa na Księżycu to trzy kolejne dni z deszczem .aga Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie 03.07.09, 11:52 Witam wszystkich. Nie potrafię nadążyć za pogodą. Wczoraj upał, trochę postrzelało. Ranek zamglony ale ciepły a teraz bardzo pochmurnie i cokolwiek chłodno. Mam tylko nadzieję,że nie bedzie padało. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: lipcowe powitanie 03.07.09, 16:08 Witam wszystkie dziewczynki.U mnie baaaaardzo gorąco i parno już od kilku dni.Pranie wyschło na pieprz a teraz kolej na mnie.Co robić? Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie 03.07.09, 18:37 Same skrajności.Albo leje albo żar z nieba...Dzis upał niesamowity,musielismy - niestety -w samochód bo miałam wizytę u lekarza.Po powrocie nie byłam w stanie nic robic.Dobrze że dzieci nie płaczą... Odpowiedz Link
52ania Re: lipcowe powitanie 03.07.09, 22:31 U mnie było super.Trochę duszno ale ciepełko i bez deszczu.Ogródek wygląda przyzwoiciej,bo trawka przycięta, a grządki poplewione.Boli mnie łokieć.W sanatorium miałam krioterapię ale niewiele pomogło.Poradźcie co robić. Odpowiedz Link
wadera1953 Re: lipcowe powitanie 04.07.09, 11:34 Ten Twój kogut nie pieje albo ja ogłuchłam. Odpowiedz Link
janek-01 Re: lipcowe powitanie 04.07.09, 13:04 Odświerzyłem się i witam miłych Gości i pozdrawiam. Myślę że ten nick będzie lepszy niż nick mdsa. Odpowiedz Link
52ania Re: lipcowe powitanie 04.07.09, 13:45 Uśmiecham się,uśmiecham...Pogoda piękna,słoneczko przygrzewa i nie ma wiatru.Jest tak jak lubię.Wszystkim życzę miłego wypoczynku. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: lipcowe powitanie 04.07.09, 19:52 nalałam wody do dziecięcego baseniku.Albo sprowokuję pogodę ,albo będę mogła orły potopic gdy będa jak muchy przed burza . Nawet na jezioro nie idzie ich wziąć bo każdy wiatr robi brzydką falę i wodorosty schodzą na brzeg . Na łódkę to strach siadac bo moze sie zerwac silniejszy wiatr a na tych naszych wielkopolskich jeziorach ratownika widuje się żadziej niz węgorza.aga Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie 04.07.09, 21:25 Śliczna pogoda, lato prawdziwe a ja musiałam pożegnać swoją ciocię.Mam nadzieję,że tam będzie jej lepiej. Miłego weekendu życzę Wam wszystkim. Odpowiedz Link
52ania Re: lipcowe powitanie 05.07.09, 17:05 Zagrzmiało, popadało i....przejaśniło się.Oby tak wytrzymało do wieczora.Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie 05.07.09, 17:44 Nad ranem burza była jak diabli.Cały dzień ładny ale ja mam pecha,znów zachorowałam. Odpowiedz Link
anerim Re: lipcowe powitanie 05.07.09, 18:12 Zdrowiej szybko. Nas, dopóki co omijają burze, nawałnice i wichury, temperatura w okolicy Jarosławca 22 stopnie. Wszystkim życzę pięknej, letniej pogody. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie 05.07.09, 19:47 Witajcie. Szkoda,że burze w przyszłym tygodniu powrócą, przynajmniej meteorolodzy tak uważają. Na przekór temu życzę wszystkim aby ten tydzień był słoneczny i radosny. Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie 06.07.09, 08:56 Witam poniedziałkowo, nowy tydzień - nowe wyzwania, zapasy na zimę trzeba robić... Odpowiedz Link
aga-kosa Re: lipcowe powitanie 06.07.09, 11:26 pochmurno,"orły" grają w piłkę idę do ogrodu zrywać czarne porzeczki na nalewkę porzeczkową .Na soki ,dżemy ,marmolady ,kompoty rodzinie zęby rosną.A co mi tam....aga Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie 06.07.09, 13:33 Coś sie na niebie kręci i zapowiada od rana. Pewnie będzie burza. póki co jest gorąco i bardzo duszno. Odpowiedz Link
52ania Re: lipcowe powitanie 06.07.09, 17:40 U mnie grzeje.Do południa bawiłam się z wnusią a teraz siedzę w pracy.Wszystkim życzę miłego popołudnia bez deszczu. Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie 07.07.09, 08:34 Dzień dobry z moimi różami w porannej rosie.... Odpowiedz Link
janek-01 Re: lipcowe powitanie 07.07.09, 09:01 Witam w słoneczny poranek a jaka będzie pogoda to się okaże, bo zapowiadają ją różnie. www.superspanie.pl/konkurs_fotograficzny/79_KWIATY_POLSKIE_m.jpg" border="0" alt="www.superspanie.pl/konkurs_fotograficzny/79_KWIATY_POLSKIE_m.jpg"> Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie 07.07.09, 09:21 Ponoć po południu mają być gwałtowne burze.Szłam przed 8-mą do przychodni to już był sakramencki upał.Musiałam robić mnóstwo wyników i znów do lekarza.Chyba się wścieknę...Jestem dzis u syna,dziewczynki z mamą jeszcze nad jeziorem.Wrócą w niedzielę-i dobrze bo juz sie stęskniłam. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie 07.07.09, 14:33 Rano było wściekle gorąco. Na działce wytrzymałam godzinę. Potem przez kwadrans pogrzmiało i tylko , na szczęście tylko, pokropiło. Odpowiedz Link
dede43 Re: lipcowe powitanie 08.07.09, 08:24 Niestety znowu pada, ale to już nie deszczysko, a deszczyk. Po południu ma być lepiej. Niestety ciśnienie będzie skakać więc meteopatki maja przechlapane.. Miłego dnia. Odpowiedz Link
cortyzol Re: lipcowe powitanie 08.07.09, 09:10 www.youtube.com/watch?v=tT7EJCqwfKU&eurl=http%3A%2F Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie 08.07.09, 09:12 Witam, oj Warmia i Mazury - leje i ciemno jak u.... Pozdrawiam i życzę mimo wszystko, dobrego nastroju Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie 08.07.09, 10:07 Witajcie, u mnie podobnie jak u Jagodajnej. Ale co tam? może w końcu się przejaśni? Zyczę wszystkim miłego dnia na przekór posępnej pogodzie. < Nie widzimy rzeczy takimi, jakie są , ale przez pryzmat tego, jacy my jesteśmy (Anais Nin)> Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: lipcowe powitanie 08.07.09, 10:40 Witam wszystkich- u mnie od rana leje okropnie.Może to tylko dzisiaj? Życzę miłego dnia ! Odpowiedz Link
aga-kosa Re: lipcowe powitanie 08.07.09, 11:45 co się będę wyłamywać .W Pyrlandii tez leje . Na szczęście w tvn ciekawe programy historyczne .Najstarszego "Orła" zafascynował Denien.Jest dobrze .Pozdrowienia.aga Odpowiedz Link
cortyzol Re: lipcowe powitanie 09.07.09, 08:37 Dzień doberek ,wieje wiaterek i na Kujawach dzisiaj pochmurno.O 10-ej mam USG-takie profilaktyczne co 2-a lata. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: lipcowe powitanie 09.07.09, 10:43 Jagodajno,wielkopolskie nie są gorsze ,tylko wiesz taka tradycja regionalna -nie należy sie chwalić .Czytałam ,że w Jeziorze Chrzypskim żyją perłopławy.Pogoda jak na Kujawach.aga Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie 09.07.09, 10:51 Witajcie. Na Dolnym Śląsku pogoda jak ostatnio. Rano zdążyłam zmoknąć, ale to moja wina. Zakupy lubię robić rano, po otwarciu sklepów. Gdybym poszła teraz, wróciłabym sucha. Ale trochę wieje. Jakoś mało lata tego lata, prawda? < Nie widzimy rzeczy takimi, jakie są , ale przez pryzmat tego, jacy my jesteśmy (Anais Nin)> Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie 09.07.09, 18:00 U mnie też Dolny Śląsk a nie padało.Ja mieszkam prawie na pograniczu z Lubuskim-i do Wielkopolski rzut beretem. Troszke co prawda wieje ale jest fajnie. Odpowiedz Link
52ania Re: lipcowe powitanie 09.07.09, 19:55 U mnie w kratkę, albo pada albo świeci słoneczko.Przed chwilą uciekłam z ogrodu,bo zaczął padać deszcz.Życzę miłego wieczoru. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: lipcowe powitanie 09.07.09, 20:28 Witam -u mnie też pogoda w kratkę.Chciałam trochę pojeździć na rowerku,ale niestety skończyło się tylko na planach- bo znowu zaczęło padać i to bardzo.Życzę miłego wieczoru. Odpowiedz Link
super222 Re: lipcowe powitanie 09.07.09, 21:23 W mojej skrzynce listowej znalazłam dzisiaj kartkę z pozdrowieniami z Paryża. Na stronie kolorowej Le Moulin Rouge na placu Blanche. Na dachu tego przybytku rozrywki stoi wiatrak, taki czerwony. Ludzie jak szpilki, stoliki, krzesełak, w górze błękitne niebo. Cóż, kartka jakich wiele otrzymuje się i wysyła podczas wakacji. Ale nie... Kartka wysłana została z Paryża we wtorek w tym tygodniu, 7 lipca. Zatrzymam, jako dowód na zmiany zachodzące w Europie. Odpowiedz Link
super-22 Re: lipcowe powitanie 09.07.09, 21:38 To było na pewno do mnie. Nasza kochana Renatka pomyliła skrzynki.Jak zwykle. Odpowiedz Link
janek-01 Re: lipcowe powitanie 10.07.09, 09:48 Ciekawy jestem czy to będzie widoczne bo na podglądzie jest? text.glitter-graphics.net/flower/m.gif" border="0" alt="text.glitter-graphics.net/flower/m.gif">text.glitter-graphics.net/flower/i.gif" border="0" alt=" text.glitter-graphics.net/flower/i.gif">text.glitter-graphics.net/flower/l.gif" border="0" alt=" text.glitter-graphics.net/flower/l.gif">text.glitter-graphics.net/flower/e.gif" border="0" alt=" text.glitter-graphics.net/flower/e.gif">text.glitter-graphics.net/flower/g.gif" border="0" alt=" text.glitter-graphics.net/flower/g.gif">text.glitter-graphics.net/flower/o.gif" border="0" alt=" text.glitter-graphics.net/flower/o.gif">dl3.glitter-graphics.net/empty.gif" border="0" alt=" dl3.glitter-graphics.net/empty.gif">text.glitter-graphics.net/flower/d.gif" border="0" alt=" text.glitter-graphics.net/flower/d.gif">text.glitter-graphics.net/flower/n.gif" border="0" alt=" text.glitter-graphics.net/flower/n.gif">text.glitter-graphics.net/flower/i.gif" border="0" alt=" text.glitter-graphics.net/flower/i.gif">text.glitter-graphics.net/flower/a.gif" border="0" alt=" text.glitter-graphics.net/flower/a.gif"> Odpowiedz Link
janek-01 Re: lipcowe powitanie 10.07.09, 09:56 Jak widać podgląd tylko nas wszystkich oszukuje a nie powinien oszukiwać. Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie 10.07.09, 10:02 Witam swoimi różyczkami i pozdrawiam słonecznie.. Odpowiedz Link
anerim Re: lipcowe różane powitanie 10.07.09, 22:18 Jagodajno, czy masz jakąś ukochaną odmianę swoich róż, czy wszystkie lubisz jednakowo? Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe różane powitanie 11.07.09, 10:09 Anerim, lubię wszystkie róże, co roku dosadzam po 1,2 nowe i już uzbierało się prawie 50. Aktualnie zakwitła nowa, posadzona ub. jesieni - fiolet -niebieska, ma jeden tylko kwiat. Jak zrobię zdjęcie, to pokażę Te też są cudne . Odpowiedz Link
52ania Re: lipcowe powitanie 10.07.09, 10:05 Za oknem świeci słoneczko.Mam nadzieję,że tak będzie cały dzień.Miłego dnia. Odpowiedz Link
super222 Re: lipcowe powitanie 10.07.09, 10:10 U mnie też miłe słoneczko świeci. Napewno będzie tak do wieczora. I też miłego dnia wszystkim życzę. Różyczki są przepiękne. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie 10.07.09, 11:22 Witajcie. Na razie u mnie słoneczko, ale nadciągają ciemne chmury. Życzę udanego weekendu. < Nie widzimy rzeczy takimi, jakie są , ale przez pryzmat tego, jacy my jesteśmy (Anais Nin)> Odpowiedz Link
aga-kosa Re: lipcowe powitanie 10.07.09, 13:34 przyniosłam z lasu kurki.Zrobię "Orłom" pizzę.aga Odpowiedz Link
cortyzol Re: lipcowe powitanie 10.07.09, 15:07 Tylko ten jeden text.glitter-graphics.net/flower/m.gif" border="0" alt=" Odpowiedz Link
janek-01 Re: lipcowe powitanie 10.07.09, 15:23 Widzisz cortyzol jak podgląd nas wszystkich oszukuje? Tak nie powinno być, bo co jest na podglądzie to powinno być potem po wgraniu. Powinniśmy się o to dopominać u wyższych władz niech oni to poprawią. Odpowiedz Link
dede43 Re: lipcowe powitanie 11.07.09, 08:36 Witajcie moi mili. Sympatycznego weekendu życzę wszystkim. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie 11.07.09, 19:39 Niektóre z moich Reszta kiedy indziej - pozdrawiam. Odpowiedz Link
52ania Re: jagodajna,iryska2604..... 12.07.09, 08:10 Piękne te Wasze róże.Ciekawa jestem,czy robicie konfiturę z platków róży? Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie 12.07.09, 09:26 Ja nie robię konfitur z róż niestety, suszę płatki żeby w domu pachniały Odpowiedz Link
dede43 Re: jagodajna,iryska2604..... 12.07.09, 13:25 Witajcie niedzielnie dziewczęta i chłopcy. Miłego dnia Odpowiedz Link
iryska2604 Re: jagodajna,iryska2604..... 12.07.09, 17:02 Jej -to ja mam mnóstwo takich krzewów przy ogrodzeniu,nie wiem jak one się nazywają a kwitną w maju.Są dosłownie obsypane kwiatami i pachną bardzo intensywnie Chciałam jeszcze wgrać różowe ale mi cos dziś kiepsko internet chodzi.Z tych roz jest tyle płatków bo one bardzo obficie kwitna a ja głupia nic do tej pory nie robiłam. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: jagodajna,iryska2604..... 12.07.09, 17:47 konfitura jest pyszna ,tylko pracochłonna.Jestem za leniwa . Z płatów róż robię "syrop" przeciwkaszlowy i do picia z zimną wodą . Przepis podałam na ostatnim wpisie czerwcowym .Pychota .Można na płatkach tez zrobić nalewkę .Moja "dochodzi"aga Odpowiedz Link
aga-kosa Re: jagodajna,iryska2604..... 12.07.09, 19:09 przepis jest na +/_ 60 witajcie w czerwcu .Przepraszam aga Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie 13.07.09, 09:15 Witam 13-go, dobrze, że poniedziałek a nie piątek... Odpowiedz Link
cortyzol Re: lipcowe powitanie 13.07.09, 09:49 Nie chwal dnia na początku. Ja np. lubię trzynastego i mnie nie przeszkadza ani piątek ,ani sobota. Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie 13.07.09, 14:23 "Nie chwal dnia przed zachodem słońca" - powiedzenie sprawdziło się u mnie dzisiaj! Odpowiedz Link
cortyzol Re: lipcowe powitanie 13.07.09, 16:42 Na razie jest ok. Ostrzygłem tak na próbę najpierw, moją wierzbę Iwę.Miała takie długie "włosy" ,że się po trawniku turlały. Odpowiedz Link
52ania Re: lipcowe powitanie 13.07.09, 19:03 U mnie pięknie świeci słoneczko.Gotuję wodę na ogórki małosolne i tako sobie tutaj podczytuję.Życzę miłego i ciepłego wieczoru. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie 13.07.09, 19:52 Pięknie jest a ja całe przedpołudnie spedziłam w przychodni-zaś antybiotyk i kupka skierowań. Moje dziewczyny wróciły znad jeziora ,Izka próbuje chodzić-na razie tak śmiesznie na paluszkach,czepia sie mebli i wstaje.A ma dopiero 7,5 m-ca. Odpowiedz Link
dede43 Re: lipcowe powitanie 14.07.09, 08:49 Dzień dobry, zanosi się na ładny dzień. Oby. Odpowiedz Link
mac60i Re: lipcowe powitanie 14.07.09, 12:17 Także pozdrawiam i zapraszam na razem50plus.pl ! Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie 14.07.09, 12:36 Witam, gotuję gar bigosu moim gościom, przyjadą z nad jeziora to apetyty będą że hej, woda ponoć "wyciąga". Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie 14.07.09, 14:18 Witam wszystkich. dzień jak na razie przepiękny. Mam nadzieję,że trochę pobędzie ładnie, bo umyłam okna. Odpowiedz Link
52ania Re: lipcowe powitanie 14.07.09, 17:17 Słoneczko świeci,jest pięknie ale ja siedzę w pracy.Do południa siedziałam na placu zabaw z Madzią i nawet się opaliłam.Wszystkim życzę miłego popołudnia.Jagodajno,bigos na taki upał? Odpowiedz Link
super222 Re: lipcowe powitanie 15.07.09, 07:55 Dzień dobry...już 15-ty w lipcu. Przepiękny poranek, *tyle słońca w całym mieście*, albo *jak dobrze wstać skoro świt*. Radość o poranku zgasiła mi wiadomość o śmierci Zbigniewa Zapasiewicza. W jednej z przeczytanych informacji napisano:Zmarł w wieku niespełna 75 lat. To dobrze, że określono wiek Aktora na *niespełna 75 lat*, bo on na zawsze pozostanie w mojej pamięci z takimi figlarnymi błyskami w oczach. BARDZO MI ŻAL. Odpowiedz Link
dede43 Re: lipcowe powitanie 15.07.09, 10:48 Dzień dobry. Dziś nie radze wychodzić z domu. Po zachodniej stronie już 29 stopni. Odpowiedz Link
52ania Re: lipcowe powitanie 15.07.09, 10:50 Jagodajno,co to za kwiatek?Pięknie kwitnie.Pogoda piękna.Wszystkim życze miłego dnia. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie 15.07.09, 12:17 Dzień dobry. U mnie po nienasłonecznionej stronie na termometrze za oknem są 34 stopnie.Strach się bać. A słońca prawie nie widać. Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie 15.07.09, 16:15 Aniu, to jest krzew - żylistek szorstki. Znalazłam na skraju lasu go i ułamałam gałązkę, zrobiłam zdjęcie i wstawiłam je na forum ogrodniczym z zapytaniem o nazwę. Spodobał mi się ten krzewik i jak przekwitnie,pojadę /jak go ponownie znajdę/ z korzonkiem uskubnę i u siebie posadzę na posesji. Rośnie do 3 m wysokości i są różowe, białe, ten co ja znalazłam to różowo-biały. Odpowiedz Link
dede43 Re: lipcowe powitanie 16.07.09, 07:59 witajcie porannie. Przeczuwając "gorąc" w dniu dzisiejszym - już ogarnęłam mieszkanie, a koło 9-tej polecę po niezbędne zakupy. Potem dalej laba. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie 16.07.09, 10:55 Witajcie w kolejny dzień lata. Jestem już po zakupach, ogarnięciu mieszkania. teraz polecę na działke po borówki dla naszej córci,która chodzi "we dwójkę". Ona nie chodzi, bo komary tną bez miłosierdzia. Dede, czy we Wrocławiu zlikwidowali te przebrzydłe komarzyska? Odpowiedz Link
dede43 Re: lipcowe powitanie 16.07.09, 10:59 Jagódko. Niestety nie zlikwidowali. Może za kilka dni, bo do tego podobno potrzeba kilka dni bez deszczu. Wczoraj mnie znów pocięły, mimo iż jestem wysmarowana Off-em od stóp do głów, a mieszkanie wypsikane Raidem, co to "zabija komary na śmierć." Odpowiedz Link
52ania Re: lipcowe powitanie 16.07.09, 19:30 Jagodajno,ten krzew ma przepiękne kwiaty.Ja myślałam,że to kwiat doniczkowy.Szkoda,że mam za małą działkę na taki krzew.U mnie dzisiaj cieplutko.Życzę miłego wieczoru. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: lipcowe powitanie 17.07.09, 11:26 Witam wszystkich- jest strasznie gorąco na południu.Okna pozasłaniane,wiatrak chodzi od rana, zakupy zrobione - teraz już tylko pozostało jakoś przetrwać ten upał.Pozdrawiam wszystkich i dzisiaj polecam tylko lody !!!Matko jedyna, jak to wytrzymać ! Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie 17.07.09, 12:13 Witam w kolejny szalony,upalny dzień. W mieszkaniu komarów nie mam, ale co rano jak około szóstej ide na działke,żrą na maksa. Nie pomagają żadne środki. W altance zapalam jakieś przeciwkomarowe świece , da sie wytrzymać,ale tylko w altance. Na powietrzu ni cholery. Są niezniszczalne, nawet kotka mo pogryzione uszka. < Nie widzimy rzeczy takimi, jakie są , ale przez pryzmat tego, jacy my jesteśmy (Anais Nin)> Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie 17.07.09, 13:30 Witam, rodzinka wyjechała, biorę się za porządki, udanego dnia życzę! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie 17.07.09, 16:09 Też jestem z lekka pokąsana.Na dodatek nie ma czym oddychać.Ufff.... Odpowiedz Link
dede43 Re: lipcowe powitanie 17.07.09, 16:41 Miłego weekendu dziewczęta. I precz z komarami. Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie 18.07.09, 09:38 Dzień dobry, chyba najlepszy sposób na upały Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie 18.07.09, 11:21 Witajcie. Czyżby załamanie pogody? Życzę wszystkim udanego weekendu. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie 18.07.09, 15:39 Prognoza sie sprawdziła -po słońcu ani śladu a przed chwila polało! A tu taka ciekawostka Po wschodniej stronie nieba była fajna tęcza,troche niewyraznie moze widac bo już był zmierzch.Sporo wilgoci było w powietrzu,wczesniej troche popadało.Zdjęcie zrobiłam chyba przedwczoraj. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: lipcowe powitanie -JAGODAJNA !!! 18.07.09, 21:57 Czy nie miałaś ładniejszego "ciałka" - do tej wanny ? Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie -JAGODAJNA !!! 19.07.09, 11:06 Wczoraj lało jak z cebra.Idę do kuchni,trzeba obiadek gotowac.Miłego dnia! Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: lipcowe powitanie - 19.07.09, 20:23 Witam wszystkich - w nocy lało okropnie.Całą niedzielę było dosyć pogodnie,ochodziło się. Teraz znowu zbierają się czarne chmurzyska- będzie padać.W taką pogodę świetnie się śpi. Deszczowa pogoda jest dobra na czytanie książek.Pozdrawiam i miłej niedzieli (jeszcze troszkę). Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie - 20.07.09, 08:12 Witam wszystkich serdecznie. Niedziela upłynęła nam cudownie. Po 40 latach(tak,tak,) spotkałam się z bratem ciotecznym. Wrażenia cudowne, niezapomniane. Dla takich momentów warto żyć. A dzisiaj od rana ładnie. Co będzie później? któż to wie. Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie - 20.07.09, 09:02 Witam, poranek piękny - tutaj można posłuchać koncertu.... www.youtube.com/watch?v=tJq1UcT5nXQ Pozdrawiam... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie - 20.07.09, 11:42 A ja sobie dzisiaj przyjechałam do moich dziewczynek i do jutra sie bawimy! Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie - 21.07.09, 07:57 Witajcie, zapowiada się piękny dzień. A jaki będzie to się okaże. Odpowiedz Link
dede43 Re: lipcowe powitanie - 21.07.09, 22:08 dobry wieczór moje miłe i mili. Zaczęli nas odkomarzać, ale znowu popaduje i pewnie cała akcja rozbije się o ... itd. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie - 21.07.09, 23:31 Był bardzo słoneczny i ciepły.A teraz ide spać -dobranoc,kolorowych snow... Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie - 22.07.09, 10:28 Witam serdecznie. To już dwudziesty drugi dzien lipca. Pamiętacie,że kiedyś w zamierzchłych czasach był to dzień wolny od pracy? Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie - 22.07.09, 15:59 Pamiętamy...Na termometrze mimo braku słońca 33 st.Nie ma czym oddychać.A obudziła mnie dzis o 5.30 burza-lało jak z cebra.Zeby jutro było względnie,mamy jeszcze Agnieszkę odwiezć z powrotem nad jezioro do Rudna ,druga babcia tam siedzi a w końcu dziecko ma wakacje. Odpowiedz Link
dede43 Re: lipcowe powitanie - 23.07.09, 06:18 Dzień dobry wszystkim. Mam nadzieję, że będzie się dało oddychać, choć u nas ma być 32 stopnie i parno. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie - 23.07.09, 11:33 Witajcie. U mnie na termometrze w cieniu i na drugim pietrze są już 33 stopnie. Tyle,że niebo przymglone, nie ma ostrego słońca. Wnuczki poszły nad wodę a ja zasuwam na działkę.Wczoraj wieczorem popadało, to dzisiaj jest strasznie parno, ale mam nadzieję,że padać dzisiaj nie będzie. Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie - 23.07.09, 15:17 Dzień dobry, u nas można żyć Z warzyw można różności....... www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3111921 Odpowiedz Link
anerim Re: lipcowe powitanie - 23.07.09, 15:22 Jagodajno dzięki, ciut mi się nastrój poprawił Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie - 23.07.09, 20:24 Zahaczylismy dziś o Pyrlandię,odwiezliśmy Agusie do Rudna.Wróciliśmy ok.19-tej i zaraz rozpętała się burza.Akurat zdazyliśmy... Odpowiedz Link
dede43 Re: lipcowe powitanie - 24.07.09, 08:52 Dzień dobry wszystkim. Po wczorajszej burzy straty na Dolnym Śląsku ogromne - 3 osoby zginęły, mnóstwo dróg zatarasowanych. A to podobno nie koniec burz. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie - 24.07.09, 12:07 Dzień dobry wszystkim . Jesteśmy po burzy nocnej a kolejna przed nami. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie - 24.07.09, 17:22 U nas w nocy było spokojnie i dzis tez jest ładny dzień.Oby juz nie było takich huraganów... Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie - 25.07.09, 09:41 Witam wszystkich przy porannej kawie w piękną sobotę Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie - 25.07.09, 11:00 Dzień dobry. Piękny dzień jak na razie. Mam pełne ręce roboty, bo zaprosiliśmy gości. mój staruszek ma dzisiaj imieniny. Pozdrawiam wszystkich i życzę udan ego weekendu. < "Zawiść i gniew skracają życie" - księga Eklezjastesa> Odpowiedz Link
aga-kosa Re: lipcowe powitanie - 25.07.09, 20:33 Wszystkiego dobrego Panu Krzysztofowi z okazji imienin .Jeżeli czyjś Mężczyzna ma na imię Jakub to również wiele dobrego życzę .To tak miło składać życzenia Miłym Ludziom w dniu Ich święta .aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie - 26.07.09, 12:44 Pozdrawiam z Poznania wszystkie normalne forumowiczki .Zostawiłam męza,psy i koty - parę dni posiedzę.Musze sobie załatwic termin na operację nogi.Miłej niedzieli! Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie - 26.07.09, 18:55 Mam nadzieję, Irysko,że uda Ci się załatwić pomyślnie Twoje sprawy.-- < "Zawiść i gniew skracają życie" - księga Eklezjastesa> Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie - 27.07.09, 14:32 Dzień dobry wszystkim. Od rana przepięknie, prawdziwe lato. Tylko te cholerne komary. Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie - 27.07.09, 16:20 Witam popołudniowo, u mnie komarów niet, pogoda piękna. Zrobiłam ogórasów na zimę a teraz trochę odpoczynku Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie - 27.07.09, 17:26 Co nieco załatwiłam .30.X mam termin konsultacji i wtedy lekarz mi ustali termin operacji.Mogłam isc do lekarza prywatnie,to termin miałabym na 30.03 2010 ,ale jak NFZ nie podpisze z nimi kontraktu to -wole juz w państwowym.Kołomyja. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie - 28.07.09, 20:43 A miało być tak dobrze w służbie zdrowia. Odpowiedz Link
dede43 Re: lipcowe powitanie - 28.07.09, 21:15 Dobry wieczór dziewczynki (i chłopcy), spokojnej nocy życzę. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie - 29.07.09, 12:33 Jagódko, Twoja datura jest przepiękna. < "Zawiść i gniew skracają życie" - księga Eklezjastesa> Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie - 29.07.09, 12:46 Ja swoja kupiłam w zeszłym roku,urosła spora ale czemu nie kwitnie??? Odpowiedz Link
jagodajna Re: lipcowe powitanie - 29.07.09, 15:38 Irysko, w ubiegłym roku nie kwitła czy w tym? Moje wszystkie też jeszcze nie kwitną, mam ich 7 szt , białe, różowe i żółte. Tylko żółta zakwitła, pozostałe mają już pączki do kwitnięcia W ub. roku miałam olbrzymią, prawie jak drzewo ale nie miałam warunków do jej przezimowania i zrobiłam z niej kilka mniejszych. Tu można zerknąć na moje kwiatki... fotoforum.gazeta.pl/a/32838,1.html Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie - 30.07.09, 11:15 Dzień dobry wszystkim. Taka piękna pogoda a ja muszę w przychodni czas marnować. Ożesz cholera. < "Zawiść i gniew skracają życie" - księga Eklezjastesa> Odpowiedz Link
iryska2604 Re: lipcowe powitanie - 30.07.09, 13:20 Ale gorąco...Jutro juz jadę do domu.A datura w zeszłym roku była mała i nie kwitła,moze musze ją wiecej zasilic nawozem. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: lipcowe powitanie - 31.07.09, 12:44 I tak przebrnęliśmy przez lipiec. Co przyniesie sierpień? kto to wie? < "Zawiść i gniew skracają życie" - księga Eklezjastesa> Odpowiedz Link
dede43 Re: lipcowe powitanie 31.07.09, 13:54 Zaglądałam rano, ale widzę, że się nie przywitałam, więc czynie to teraz. Miłego popołudnia. Odpowiedz Link