18_lipcowa1 03.12.09, 19:20 Bo ja czesto jak kupie smierdza. Rzadko mi sie zdarza kupic takie zeby nie jechalo od nich, az sie niedobrze robi. Juz jakis czas jemy tylko schab bo sie zwyczajnie brzydze. Kupowalam w Tesco, Morrisonie i zawsze smrod. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abri Re: Gdzie kupujecie i jakie -kurczaka albo piersi 03.12.09, 19:32 jesli kupuje kurczaka to tylko oganic, te zwykle sa strasznie nafaszerowane hormonami. Z tego wzgledu przerzucilam sie na indyka, podobno ich nie da sie karmic hormonami, bo od tego zaraz padaja Odpowiedz Link
lesia28 Re: Gdzie kupujecie i jakie -kurczaka albo piersi 03.12.09, 19:45 Juz kilka razy mialam zalozyc taki watek. Nie jestem specjalnie wybredna , ale angielskie kurczaki smierdza mi na odleglosc. Przerobilam chyba wszystkie , lacznie z organic z Waitrosa . I ten ostatni chyba najmniej smierdzi , ale niestety specyficzna won i tak jest. Dlatego kupuje bardzo rzadko . Najbardziej zawiedzony jest maz- amator rosolkow , ale co zrobic. Moze ktos napisze gdzie mozna kupic dobry drob, sama chetnie skorzystam. Odpowiedz Link
carmelaxxx Re: Gdzie kupujecie i jakie -kurczaka albo piersi 03.12.09, 19:56 ja kupuje w morisonie takie zolte kurczaki "corn feeded" na rosol bardzo dobre i na co inne tez :) Odpowiedz Link
liley11 Re: Gdzie kupujecie i jakie -kurczaka albo piersi 04.12.09, 20:38 oj chyba sie da tylko kroliki padaja od chemii abri napisała: > jesli kupuje kurczaka to tylko oganic, te zwykle sa strasznie nafaszerowane hor > monami. Z tego wzgledu przerzucilam sie na indyka, podobno ich nie da sie karmi > c hormonami, bo od tego zaraz padaja Odpowiedz Link
jacinda M&S 04.12.09, 21:43 Teraz tylko w M&S - maja najmniej wody i najlepszy smak. Wczesniej z Sainsburys, ale coraz wiecej wody mialam. Zadne mi nigdy nie smierdzialy. Odpowiedz Link
sueellen Re: Gdzie kupujecie i jakie -kurczaka albo piersi 03.12.09, 19:55 Kurczaka w Tesco tylko organic, indyka free range (nie widziałam organic). Niestety pakowane po 2 malutkie piersi z kurczaka i drogie jak cholera. Odpowiedz Link
monika_i Re: Gdzie kupujecie i jakie -kurczaka albo piersi 03.12.09, 19:56 kupuje halal od lokalnego rzeznika. tylko tam, alebo na farmie mieso kupuje Odpowiedz Link
jaleo Re: Gdzie kupujecie i jakie -kurczaka albo piersi 03.12.09, 20:05 Jak calego kurczaka, to najczesciej kupuje Label Anglais, w moim wiejskim sklepie farmerskim, ale sa tez do dostania czasami wiekszych supermarketach. Label Anglais co prawda nie jest organic, ale jest calkowicie free range, kurczaki sa karmione zbozem i hodowane bez hormonow. Jest to tez specyficzna rasa kur, ktora bardzo wolno rosnie. Mieso jest bardzo smaczne, i nie smierdzi nic a nic (albo ja mam taki slaby nos ;-) Czasami kupuje tez same piersi, wtedy organic tez z mojego lokalnego sklepu farmerskiego. W ogole uwazam, ze miesa lepiej jesc mniej, ale za to najlepsze, na jakie nas stac. Czasami te wlasnej marki supermarketowe organic tez nie sa takie dobre, bo samo organic jeszce nic nie znaczy, wazne czym karmione kurczaki, jaka rasa, w jakim wieku jest uboj itp. Odpowiedz Link
jaleo Re: Gdzie kupujecie i jakie -kurczaka albo piersi 03.12.09, 20:09 PS Label Anglais kosztuje niestety tyle samo na kg co organic, albo wiecej, ale wg mnie lepiej smakuje od supermarketowych organic, wiec warto. Odpowiedz Link
padynt Re: Gdzie kupujecie i jakie -kurczaka albo piersi 03.12.09, 20:18 Zgadzam się. Ja na rosół kupuję guinea-fowl i dorzucam kawałek indyka. Z kolei niestety zupełnie odeszłam od wołowiny , którą w Polsce uwielbiałam, ta tutaj ma tak okropny specyficzny smak brrr i tez nie wiem dlaczego? Odpowiedz Link
wysokieobcasy7 Re: Gdzie kupujecie i jakie -kurczaka albo piersi 03.12.09, 20:14 Waitrose najbezpieczniejszy albo M&S choc niestety nie najtansze.. Odpowiedz Link
sophic Re: Gdzie kupujecie i jakie -kurczaka albo piersi 03.12.09, 20:32 Ja kupuje w Sainsburys piersi albo nogi z kurczaka i wieprzowine z serii Freedom Food Endorsed. Ponoc nie jest faszerowane antybiotykami. Nie smierdzi. Odpowiedz Link
jaleo Re: a dlaczego one tak smierdza? 03.12.09, 21:42 18_lipcowa1 napisała: > faszerowane sa czyms? Pewnie dlatego, ze kurczaki karmione maczka rybna. Albo nieswieze. Odpowiedz Link
karolina_zet Re: Gdzie kupujecie i jakie -kurczaka albo piersi 03.12.09, 21:40 Kupuje w sainsbury - corn fed albo w morrisone - nie pamietam jakie ale te drozsze. Tesco kupilismy raz i polecial caly do smieci... Odpowiedz Link
aniaheasley Re: Gdzie kupujecie i jakie -kurczaka albo piersi 03.12.09, 23:00 E tam od razu smierdza, zapach maja taki inny troche po prostu. Czy Wy dziewczyny troszeczke nie przesadzacie? Kupuje w Sainsburym, nie organic tylko te zwykle najzwyklejsze. Calego raczej rzadko, ale nozki (chicken legs), filety z piersi, lub udka i chicken drumsticks w duzych paczkach to co tydzien przynajmniej raz. Wyjatkowo rzadko jemy inne mieso poza kurczakami. I zawsze sa smaczne, niesmierdzace (wedlug mnie), cala rodzina wcina, kot obgryza kosci, a czego on nie zje, to lisy w nocy w ogrodku dokoncza. Odpowiedz Link
izabelski Re: Gdzie kupujecie i jakie -kurczaka albo piersi 03.12.09, 23:25 ja kupuje piersi kurze na tackach w Sainsburys najlepiej albo je poporcjowac i zamrozic albo jesc od razu do mycia uzywam odrobiny octu winnego "sciaga" ten specyficzny zapach Odpowiedz Link
d.hassenpflug Re: Gdzie kupujecie i jakie -kurczaka albo piersi 03.12.09, 23:55 Mi tam nie smierdza no chyba ze przeterminowane. Kupuje gdziekolwiek i jakiekolwiek. Najczesciej w Morrisonie bo najblizej, czasami w Tesco jak maz rzuci samochodem. Od czasu do czasu z targu. Odpowiedz Link
maleczytaniecouk Re: Gdzie kupujecie i jakie -kurczaka albo piersi 04.12.09, 07:58 ja juz od dawna nie kupuje mięsa w supermarketach. kurczak dla mnie najlepszy halal od rzeznika. Odpowiedz Link
murasaki33 Re: Gdzie kupujecie i jakie -kurczaka albo piersi 04.12.09, 12:05 Dla mnie kurczak inny niz od lokalnego farmera to porazka i w sumie nie kupuje w supermarketach, moze raz na 2 tyg. Inne miesa tak, zwykle organic. Moi miesozercy domowi kochaja baranine, wieprzowine, indyka no i ryby. A ja brokulki:) Ostatnio corka kolezanki, tez vege, zapytala mame "Dlaczego ty nie jesz miesa, nie lubisz zwierzatek?" Odpowiedz Link
liley11 organic w sainsburym cale kurczaki - nie smierdza 04.12.09, 20:38 cale bo na czesci sie nie oplaca. Wole sama poporcjowac i do zamrazarki. te inne smierdza, bo na gownie (za przeproszeniem, ale to jednak prawda) siedza bez ruchu, bo ruszyc sie nie ma jak, bo ciasno i nie da rady, bo kosci za slabe aby udzwignac miecho sztucznie szybko nahodowane Odpowiedz Link