mrs.t 30.06.10, 23:28 jakis jezyk obcy? Ktorykolwiek? wiecie? z kandydatow na prezydenta oczywiscie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fifka01 Re: ktory z kandydatow zna lepiej 01.07.10, 05:17 nie wiem, ale skoro obaj skończyli studia, to jakiś lektorat musieli zaliczyć, pewnie rosyjski, boiorąc pod uwagę, kiedy studiowali :) ponadto jk jest doktorem nauk prawnych, a do doktoratu zdaje się m.in. egzamin z języka zaawansowany, ale to też było w latach siedemdziesiątych, więc tez pewnie rosyjski :) no a ile z tego dzis pamietają... Odpowiedz Link
kiotano_woman Re: ktory z kandydatow zna lepiej 01.07.10, 08:34 Przed prawyborami w platformie widzialam takie zestawienie: Radosław Sikorski wiek: 47 lat wzrost: 180 cm wykształcenie: mgr nauk politycznych (Oxford) języki obce: angielski (bardzo dobrze), francuski (dobrze), rosyjski (słabo) rywale Sikorskiego: Bronisław Komorowski wiek: 58 lat wzrost: 175 cm wykształcenie: mgr historii (Uniwersytet Warszawski) języki obce: niemiecki (średnio), rosyjski (słabo) oraz Lech Kaczyński wiek: 60 lat wzrost: 168 cm wykształcenie: dr hab. prawa (Uniwersytet Warszawski) języki obce: rosyjski (słabo) Odpowiedz Link
kiotano_woman Re: ktory z kandydatow zna lepiej 01.07.10, 08:35 jak jest w przypadku Jarosława , nie wiem... Odpowiedz Link
mrs.t Re: ktory z kandydatow zna lepiej 01.07.10, 08:59 bo cos mi sie wydaje ze zaden angielskiego ani w zab nie zna (nie mam nic przeciwko rosyjskiemu) a to szkoda.. :(( Odpowiedz Link
aniaheasley Re: ktory z kandydatow zna lepiej 01.07.10, 09:13 Nie sledze polskiej polityki, a przynajmniej niezbyt dokladnie. Czy ktos moglby mi tak krotko i czytelnie wytlumaczyc, dlaczego, biorac pod uwage powyzsze zestawienie, kandydatem PO jest Komorowski a nie Sikorski? Odpowiedz Link
abri Re: Aniaheasley 01.07.10, 10:14 www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100327/KRAJ/270317524 Odpowiedz Link
gypsi Re: ktory z kandydatow zna lepiej 01.07.10, 19:49 Sikorski nie wygral prawyborow, bo jest za mlody - Polska to nie USA czy UK i trzeba najpierw starszym dac sie korytem nacieszyc. Tez bym wolala Radka S. Odpowiedz Link
abri Re: ktory z kandydatow zna lepiej 01.07.10, 10:46 o znajomosci jezykow znalazlam cos takiego kampanianazywo.pl/tag/jezyki-obce/ Odpowiedz Link
jofin Re: ktory z kandydatow zna lepiej 01.07.10, 12:58 To moze mi tez powiecie, ile i jakie jezyki znaja angielscy politycy. Bo jak na razei doszukalam sie tylko tego, ze Clegg zna 5, a Cameron, ktory skonczyl Eton, zna tylko "space language" z gwiezdnych wojen. Odpowiedz Link