Dodaj do ulubionych

Student Finance England.

06.08.10, 16:19
Dzwonilam juz na infolinie ale dalej cos mnie gnebi. Zlozylam podanie dosyc
dawno juz. Dlugo zero odpowiedzi a teraz kazali przyslac podpis odeslalam.
Dalej cisza byla. Az tutaj moj mezczyzna dostal list z loginem i hasme do
swojego konta...? to ja zalozylam ale ok, kilka dni minelo znowu list od nich
do niego.Napisali mniejwiecej tak: Dear x, To support miss xy application
please send us back enclose application for parents and partners: to make sure
that miss xy will get all money she applied for. Cos takiego bylo napisane
tam. I dostal mala ksiazeczke i musi wpisac wszystkie info o swoim income itp.
Jako,ze mieszkamy razem musialam wyslac jego P60 ktore jak swtierdzili
zgubili. Musze jeszcze raz zalatwiac jego ,,statment of earnings,, plus on
musi wyplenic ta aplikacje. I tu sie zastanawiam co jaby mi odmowil??
Dzownilam na infolinie i powiedzialam ,ze jestesmy para od niedawna i tylko z
woli zyczliwosci oddal mi swoje p60. Ale ich to nie obchodzi on musi ta
aplikacje wypelnic zebym ja dostala kase..;/
Co jakbym sie dopiwero wprowadzila do jakiegos tylko ktorego ledwo znam?
niedalby mi tych papierow i co juz przezt to kredytu srtudenckiego nie dostane
bo moje zyczie osobiste jest popaprane?

Na swoim koncie na ich stronie w ,,corespondence,, znalzlam list ktorego nigdu
nie dostalam.. z aplikacja tez ale to wlasnie aplikacja dla ,,sponsor,spouse,,
jakos tak?? czy oni aby jego n ie wzieli za mojego sponsora???? przeciez on
jako barmam nie zarabia kroci! Sam sie tez uczy i placi mnowstwo za swoj
college-jest nam lzej razem z rachunkami ale bez przesady. Pytatlam o to
wszystko na infolini ale ciagle to samo ,ze on musi ta aplikacje wypelnic i
tyle. Nikogo nie obchodzi,ze sie uczy tez... A co jak zerwiemy ? kaza mi oddac
ten kredyt od razu??? naprawde nic z tego rozumiem;/ Jak ktos choc troche sie
polapal z tymi zwiazkami a dzieleniem pieniedzy to prosilabym o troszke info.xx
Obserwuj wątek
    • samotna.uk Re: Student Finance England. 10.08.10, 13:15
      UP
    • ukasia Re: Student Finance England. 11.08.10, 14:44
      U mnie było tak:
      złożyłam aplikację on-line i tam było pytanie czy mój partner poda swoje dane,
      żeby wesprzeć moją aplikację razem z moją aplikacją czy osobno. Zaznaczyłam, że
      razem z moją, więc wypełniliśmy pola dotyczące jego. Na maila dostał swój login
      i hasło do własnego konta. Ale to konto jest dla wspierającego aplikację. To
      znaczy, że może się tam zalogować i sprawdzić co się dzieje z moją aplikacją.
      Dzisiaj własnie dostałam zwrot wszystkich dokumentów, które wysłałam jako
      evidence. Wrzuciłam im to do jednej koperty i tylko wydrukowałam 2 razy taki
      list(jeden z moim nazwiskiem i nr identyfikacyjnym i drugi na męża), na którym
      były wyszczególnione konkretne dokumenty, jakie każde z nas powinno im wysłać.

>to ja zalozylam ale ok, kilka dni minelo znowu list od nich
      > do niego.Napisali mniejwiecej tak: Dear x, To support miss xy application
      > please send us back enclose application for parents and partners: to make sure
      > that miss xy will get all money she applied for. Cos takiego bylo napisane
      > tam. I dostal mala ksiazeczke i musi wpisac wszystkie info o swoim income itp.
      > Jako,ze mieszkamy razem musialam wyslac jego P60 ktore jak swtierdzili
      > zgubili. Musze jeszcze raz zalatwiac jego ,,statment of earnings,, plus on
      > musi wyplenic ta aplikacje. I tu sie zastanawiam co jaby mi odmowil??
      > Dzownilam na infolinie i powiedzialam ,ze jestesmy para od niedawna i tylko z
      > woli zyczliwosci oddal mi swoje p60. Ale ich to nie obchodzi on musi ta
      > aplikacje wypelnic zebym ja dostala kase..;/
      > Co jakbym sie dopiwero wprowadzila do jakiegos tylko ktorego ledwo znam?
      > niedalby mi tych papierow i co juz przezt to kredytu srtudenckiego nie dostane
      > bo moje zyczie osobiste jest popaprane?

Może wychodzą z założenia, że jesli jesteś z kimś, to temu komuś zależy na Twoim
      dobru, więc oczywiste jest, ze wesprze Twoją aplikację, czyli poda wszystkie
      swoje dane niezbędne do rozpatrzenia Twojej aplikacji.

> Na swoim koncie na ich stronie w ,,corespondence,, znalzlam list ktorego nigdu
      > nie dostalam..

Napisali tam, żeby często zaglądać na swoje konto. To co jest w "corespondence"
      do mnie przychodzi także na skrzynkę e-mail, ale na wszelki wypadek i tak loguję
      się także na konto SFE, żeby nie przeoczyć czegoś ważnego.

> z aplikacja tez ale to wlasnie aplikacja dla ,,sponsor,spouse,,
      > jakos tak?? czy oni aby jego n ie wzieli za mojego sponsora???? przeciez on
      > jako barmam nie zarabia kroci! Sam sie tez uczy i placi mnowstwo za swoj
      > college-jest nam lzej razem z rachunkami ale bez przesady.

Jak mieszkacie razem i jesteście parą to prowadzicie wspólne gospodarstwo
      domowe. Więc chyba muszą wziąć pod uwagę wszystkie wasze zarobki, wydatki itd.
      Jak Twoj partner wypełni tą aplikację, przedstawicie całą ewidencję to oni będą
      tam wiedziec co i jak. I na pewno wezmą pod uwagę wszystkie warunki: jego
      dochody, Twoje, wydatki i to, że on też się uczy.

>Pytatlam o to
      > wszystko na infolini ale ciagle to samo ,ze on musi ta aplikacje wypelnic i
      > tyle. Nikogo nie obchodzi,ze sie uczy tez... A co jak zerwiemy ? kaza mi oddac
      > ten kredyt od razu???

Myślę, że tak nie zrobią, ale pewnie wymagają od studentów tego, żeby informowac
      ich o istotnych zmianach.

>naprawde nic z tego rozumiem;/ Jak ktos choc troche sie
      > polapal z tymi zwiazkami a dzieleniem pieniedzy to prosilabym o troszke info

Nie wiem, czy choć trochę pomogłam, ekspertem nie jestem. Moją aplikację wspiera
      mój mąż, który jednoczesnie jest moim sponsorem ;), bo ja nie pracuję.
      Tam na ich stronie jest mnóstwo informacji, od których czytania czasem mózg się
      lasuje ;) I w różnych miejscach różne rzeczy są napisane. Gdzieś tam wyczytałam,
      ze po złożeniu aplikacji, w koncie powinien pojawić się formularz do
      wydrukowania i podpisania. Ale u mnie nic takiego nie było, więc zadzwoniłam tam
      i powiedzieli mi, że przyślą do mnie to pocztą. Więc czekam. Trochę nerwów to
      wszystko kosztuje, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. i z Twoją i z moją
      aplikacją :)

pozdrawiam,
      • samotna.uk Re: Student Finance England. 11.08.10, 23:31
        Hej dzieki za odpowiedz. Chyba nie maja tam za dobrze poinformowanych ludzi na
        infolinii, bo juz 2 razy dostaje calkiem inne informacje. Jedna pani powiedziala
        mi zeby napisac list ze to ,,tylko,, moj chlopak a nie partner bo dzieci nie
        mamy razem. A druga zas powiedziala,ze nie wazne ile jestesmy razem ale razem
        mieszkamy i on jest automatycznie moim sponsorem. No wiec zeby sie juz nie
        glowic to podalismy jego info , zalaczylam p60 jego i list ktory akurat dostal z
        collegu od swojego tutora z time-table na ten semestr wiec beda widzieli,ze
        student tez. Jak mi nie przyznaja bede sie odwolywac, wysle im rachunki za jego
        szkole, list z agencji ile za mieszkanie placimy , rachunki itp. Jak dalej nie
        zadziala to poprostu zrezygnuje i tyle, bo nie utrzymamy sie z jego pensji
        tylko. Ale miejmy nadzieje ,ze wszystko ok bedzie:)

Generalnie sie zakrecilam z tym haslem i loginem do konta ale teraz juz rozumiem
        jako ,ze podal swoje dane ma prawo do wgladu aplikacji bo ja juz sie
        wystraszylam ,ze jego za studenta wzieli;) Ale sie wkurzylam,ze nikt rzeczowo
        nie potrafil mi wytlumaczyc dlaczego go wzieli za sponsora skoro on sam na swoje
        nie ma , musi mnie utrzymywac. Al to chyba chodzi o to,ze w razie ,,wu,, maja
        dane kogos innego kto jak ja zwieje bedzie splacal czy zeby sie kontaktowac ze
        mna. Dobrze mysle?

Ukasia dzieki za info.Swoja droga oboje z mezem skladaliscie aplikacje? A gdzie
        studia i jakie jesli moge spytac? Powodzenia Wam rowniez zycze:)
        • ukasia Re: Student Finance England. 12.08.10, 00:48
          samotna.uk napisała:

> Jak mi nie przyznaja bede sie odwolywac, wysle im rachunki za jego
          > szkole, list z agencji ile za mieszkanie placimy , rachunki itp.

A jak aplikowałaś? Online? Jeśli tak, to chyba po wypełnieniu aplikacji powinny
          wyskoczyć kwoty, na które możesz liczyć. I nie martw się tym, że nie dadzą.
          Jeśli wypełniłaś aplikację i dostarczysz im wszystkie dokumenty, to chyba tylko
          kwestia czasu i pożyczkę dostaniesz.
          Co do rachunków etc. to tak jak pisałam wcześniej, mąż wypełniał swoje rubryczki
          od razu w mojej aplikacji. Były tam pytania o różniste wydatki i jakieś rachunki
          wysyłaliśmy im także.

> Al to chyba chodzi o to,ze w razie ,,wu,, maja
          > dane kogos innego kto jak ja zwieje bedzie splacal czy zeby sie >kontaktowac
          ze mna. Dobrze mysle?

Wydaje mi się, że jego dane potrzebne są im po to, żeby obliczyć Wasze dochody i
          rozchody i na tej podstawie ustalić kwotę, którą możesz od nich pożyczyć/dostać.
          Ale ręki sobie za to nie dam obciąć ;)

> Ukasia dzieki za info.Swoja droga oboje z mezem skladaliscie aplikacje? A
          gdzie > studia i jakie jesli moge spytac?

Mój małżonek na szczęście wyedukowany już, jeszcze za czasów pobytu w Polsce,
          więc na angielskie studia idę tylko ja.
          Zaczynam skromnie od foundation degree in Children and Young People's Services.
          Okolice East Midlands. I mam wielką nadzieję, że sobie tam poradzę. Ale jestem
          pełna optymizmu, bo to będą 2 dni na uniwerku i 2 dni praktyk. O ile ci z SFE
          zdążą na czas rozpatrzyć moją aplikację o pożyczkę, bo wtedy leżę i kwiczę. I
          właściwie to byłby najgorszy scenariusz. Na początku nie miałam nadziei, że mi
          się uda. Całe to moje aplikowanie na studia ciągnie się od marca. Potem było
          interview, po którym ze szczęką na podłodze czytałam o przyznaniu mi
          "unconditional offer". Teraz ta pożyczka, przeorganizowanie życia całej rodziny
          (bo mamy jeszcze dwójkę dzieci) i mogę studiować ;)
          Oby wszystko się udało!
          • samotna.uk Re: Student Finance England. 12.08.10, 11:56
            Mi moja aplikacje pomagala wypeniac babka z collegu i nie pamietam ani jednego
            pytania o rachinki, wynajem czy wydatki. U mojego mezczyzn y tez nie bylo takich
            pytan. Polowa to byla deklaracja druga polowa o oszczednosci itp. wiec on sobie
            to sam wypenial. Ale tez moil ,ze pytan o wydatki i rachunki nie bylo. Nie wiem.
            Dziwnie.

Ja robilam kurs Interior Design, City&Guilds Diploma level2, i od wrzesnia mial
            byc ostatni rok i level 3, ale przez zmiane rzadu kurs nam zamkneli.Wiec mialam
            opcje foundation studies czy access to higher education albo uni. No i tak
            stwierdzilam ,ze skoro nasza mature mam i jakis tam kurs 1 rok to chociaz
            sprobuje tego uni. No i dostalam zaproszenie na interview i tutaj conditional
            offer( jako,ze jeszcze bylam na kursie) i moim warunkiem jest przeslanie
            certyficatu z kursu a skonczylam na distinction :) Jedyny problem to,ze moja
            szkola teraz szopki odstawia:( Ja skonczylam kurs juz na poczatku czerwca i moja
            nauczyciuelka powiedziala ze od razu wyniki wysyla. A ja mam termin do srody
            przyszlej,ze przeslac na uni moj certyficat a jego dalej nie ma, caly czas
            dostaje odpowiedz ,ze juz wyslany na poczcie nic, i tak w kolko beda sprawdzac:(
            same klody mam pod nogi.

Ale ciesze sie ,ze sie dostalam mimo tak niskich moich kwalifikacji. Bo
            normalnie ymagaja na Interior DeSIGN access to higher education kurs albo
            chociaz level3 a ja z moim 2 sie dostalam:)))
            • chuti Re: Student Finance England. 12.08.10, 20:39
              ja tez dzis mam fajny dzien bo dostalam list z "unconditional offer"
              :))))))czekam jeszcze na list ze przyznali mi grant:))))i wtedy juz wogole bede
              happy :p
              • samotna.uk Re: Student Finance England. 12.08.10, 22:07
                Super chuti!!!! Gratulacje!!! i powodzenia z ,,grant,, :))))
                • chuti Re: Student Finance England. 12.08.10, 22:14
                  dzieki ;) ciesze sie tymbardziej z tej offer ze tylko zlozylam aplikacje,
                  myslalam ze interview bedzie najpierw a tu taka niespodzianka :))))
              • ukasia Re: Student Finance England. 13.08.10, 20:06
                I Tobie Chuti też gratuluję!
                Fajnie poczytać o sukcesach innych :)
                • chuti Re: Student Finance England. 13.08.10, 21:31
                  dzieki ;)
                  az szkoda ze jestesmy na roznych uni :)
            • ukasia Re: Student Finance England. 13.08.10, 11:04
              Pytania o wydatki z mojej aplikacji online:
              Mortgage payments
              Mortgage protection insurance
              Rent payments
              Buildings & content insurance
              Endowments
              Life insurance
              Council tax
              Home improvement
              Any other obligations

I to były pytania o szacowane wydatki w przyszłym roku akademickim.

A co do kwalifikacji, może jest tak , że wymagania sobie, a życie sobie. Na moim kursie też były wymagania jakichś kursów, których nie miałam.
    • samotna.uk Re: Student Finance England. 12.08.10, 23:32
      tak z ciekawosci jakie kwalifikacje masz? czy tylko na podstawie matury?xx
      • ukasia Re: Student Finance England. 13.08.10, 00:48
        Matura i to stara, bez języka.
        Angielskiego uczyłam się tutaj i w chwili aplikowania i interview najwyższym
        certyfikatem jaki miałam to był Adult Literacy Level 1. Byłam w trakcie robienia
        2, ale nawet tego ode mnie nie chcieli, wiedzieli tylko, że robię.
        Na interview babce bardzo spodobało się, że pracowałam tutaj w polskiej szkole i
        że miałam już robione CRB. Miałam też krótki kurs Child protection.
        I nie aplikowałam sama, tylko poprzez Edukacyjny Serwis Rekrutacyjny.
        Bałam się, że sama nie przebrnę przez UCAS.
        • samotna.uk Re: Student Finance England. 13.08.10, 19:25
          Ja niestety sama musialam przebrnac pprzez UKas.Nikt nie chcial mi pomoc.Student
          advisor z mojej szkoly powiedziala,ze sie tym nie zajmuje;/ Jedynie z student
          finance aplikacja babka z bylej szkoly mi pomogla.

Ja jak w koncu dostalam ta ,,conditinal,, offer to bylam bardzo szczesliwa BO 4
          inne universytety mnie odrzucily za ,,Course entry requirements not met,,
          wszyscy wymagali min. level 3 w podobnym temacie plus Access to higher education
          czy jakis inny podobny kurs jak foundation studies A i jeszcze IELTS. Moja
          matura nikt sie tutaj nie przejal. Na interview lector mi sam powiedzial,ze
          generalnie nigdy nie biora z takimi kwalifikacjami ale moje prace go ujęly.
          Dlatego sie wkurzam,jak ktos mi mowi ze zeby sie dostac na studia to pikus w Angli.
          • ukasia Re: Student Finance England. 13.08.10, 20:04
            W takim razie serdecznie Ci gratuluję!
            Możesz być z siebie dumna, skoro Twoje prace tak go ujęły :)

I w takim wypadku bardzo dobrze, że nie trzymają się sztywno reguł i Cię przyjęli.
            • kasiulka25 Re: Student Finance England. 14.08.10, 13:16
              to ja sie przylacze do Was, dziewczyny:) tez zaczynam w pazdzierniku tego roku,
              na NTU, psychologia.

a o jakich interview wy mowicie? tak z ciekawosci pytam.

pozdrawiam Studentki:)
              • ukasia Re: Student Finance England. 14.08.10, 13:56
                Witaj :)

Na niektórych kierunkach organizują interview.
                U mnie było to poprostu bardzo miłe spotkanie z kobietami, które prowadzą zajęcia na moim kursie. Opowiedziały trochę o samym kursie, o specjalizacjach, które mamy do wyboru i jakie mamy alternatywy po nich.
                Potem był do wypełnienia formularz, co potrafimy a czego nie z informatyki.
                Następnie trzeba było w kilku zdaniach opisać nasze doświadczenia w pracy z dziećmi (bo taki kierunek wybrałam).
                I na końcu była krótka rozmowa jeden na jeden, głównie w celu sprawdzenia oryginalnych dokumentów wysłanych wcześniej jako skan w aplikacji.
                Bardzo się bałam tego spotkania, ale wszystko poszło dobrze.
                Jeszcze tylko ta pożyczka na czesne i prawie przestanę się martwić ;)
                • titchy Re: Student Finance England. 16.08.10, 03:51
                  tutaj samotna.uk tylko pod nowym nickiem stary m sie znudzil;)

Moje interview wygladalo mniejwiecej tak:
                  Spodziewalam sie kilku przyszlych studentow czekajacych w kolejce ale okazalo
                  sie,ze sama bylam. Byl tylko ,,course leader,,i ja. Na spokojnie wiec.
                  Usiedlismy, pierwsze przedstawil koncepcje kursu, po czym chial zobaczyc moje
                  prace a mialam ich 2 wypchane torby A3 plus jeszcze jakies rolki. Na polowe nie
                  spojrzal nawet. Powiedzialabym,ze jak ,,interview z portfolio,, to tak naprawde
                  powinnam przywiesc z dwa rysunki i tyle bo tyle obejrzal. Zapytal mnie jak mnie
                  sie w Angli zyje:D o moich podrozach do Belgii, Holandii itp. i wtedy
                  stwierdzil, ze moje prace sa dobre, podoba jemu sie moje podejscie do
                  projektowania i prace.(mimo,ze nie potreafie rysowac za dobrze o dziwo) polecil
                  ksiazke do przeczytania i od razu powiedzial,ze dostane ,,conditional offer,, bo
                  generalnie wymagaja wyzszych kwalifikacji ale jemu podoba sie moje podejscie i
                  moje prace tylko po rocznym kursie gdzie nigdy wczesnie nie rysowalam-zauwazyl
                  potencjal-jak moja tutorka stwierdzila:D

wiec teraz podobnie jak ukasia martwie sie pozyczka;) no i zeby moj certyficat
                  city&guilds ktory skonczylam na distinction:D sie pojawil,zanim wyniki
                  potwierdzenia opublikuja sie pojawil:( a to juz w czwartek...

wlasnie: gdy dostalam oferte warunkiem moim jest ukonczenie kursu-ukonczylam.Ale
                  na certificat jeszcze poczekam;/ dzwonilam juz do szkoly, na city& guilds
                  wiem,ze beda opoznienia. Na UCAS i w liscie z uni jest info,ze potwierdzenie
                  bedzie 19 sierpnia...coo jak ie wysle certyfikatu?? wypisza mnie? ale nie
                  chcieli ,,results,, chcieli orgynalny certificat;/ wyslac swoje ,,recznie,,
                  wypisane przez moja tutor wyniki w oryginale i z wyjasnieniem,ze dosle? bo to mi
                  przychodz do glowy jako pierwsze czy sie wstrzymac???bo pamietam,ze w rozmowie z
                  koebieta z admission na moj kierunek zaoferowalam wyniki i powiedzialam,ze moze
                  byc pozno certyficat ale on mi wtedy powiedziala,ze wynikow nie chca tylko
                  oryginal certyfikatu... ale jak powiedzialam koniec lipca... a tu juz polowa
                  sierpnia i wiem,ze jeszcze z 2 tygodnie poczekam na certyficat..

wybaczcie bledy i pore ale tak to jest jak sie nocami w restauracji pracuje;/
                  • kingaolsz Re: Student Finance England. 16.08.10, 15:05
                    A nie mozesz sie po ten certyfikat przejsc osobiscie? Tzn. uprzedzic ich, ze
                    zjawisz sie go odebrac, bo poczta ostatnio szwankuje na przyklad.
                    Ja jak cos mam waznego to ide, zawsze latwiej sie zalatwia sprawy osobscie, bo
                    trudniej czlowieka splawic.
                    • titchy Re: Student Finance England. 16.08.10, 17:51
                      Problem w tym,ze nie zostal wyslany z city&guilds jeszcze, w szkole juz wiedza
                      ,ze ja po niego podjade zaraz jak bedzie.

Teraz sobie przypomnialam tak. Zartaz po wynikach moja tutor napisala maila do
                      uni i wpisala,ze moj result to distinction. Ja juz probowalam dzwonic do uni i
                      wyjasniac. Ale niestety nie bedzie nikogo w admissions do srody..a w czwartek
                      wyniki.... Rozmawiajac wtedy z babka z admisssion powiedziala mi,ze dostali
                      maila ale i tak potrzebuja certyficatu kopie. Wiec teraz sily wyzsze moga mi pomoc;/
    • ukasia A tak z zupełnie innej beczki 16.08.10, 17:39
      Zajrzałam wczoraj na stronę www mojego uni pierwszy raz od kilku tygodni, a tam
      już plany zajęć wiszą!
      I lista 3 książek zalecanych do przeczytania przed rozpoczęciem kursu.
      Enrolment 7-go, a początek zajęć 13-go września.

Matko Netowo, ale mam stracha!

I tak porównywałam terminy half term uniwersytetu i w szkole u mojej córki.
      Wychodzi na to, że wolne będziemy mieć razem :)
      Czy tak wszędzie jest, czy mi się tak trafiło?
      Nie wiem czemu, ale myślałam, że na uni to już tak nie będzie i mają swoje daty
      inne i niezależne od podstawówek czy średnich szkół. Jestem więc mile
      zaskoczona, bo nie będę musiała kombinować opieki dla dzieci na ten czas.
      • titchy Re: A tak z zupełnie innej beczki 16.08.10, 18:01
        Hey a gdzie je znalazlas? wiem,ze inna szkola i strona ale na swojej nawet
        zadnych obecnych nie widze. Czy moze masz juz haslo swoje i gdzies tam sie
        zalogowalas???
        • ukasia Re: A tak z zupełnie innej beczki 16.08.10, 18:08
          Na hasło do logowania muszę jeszcze poczekać.
          A informacje znalazłam "chodząc po linkach".
          Zaczelam od "enrolment" i tam było, zeby wybrac z listy kierunek, po wybraniu juz przenioslo mnie na strone kierunku. A tam juz daty enrolment session, timetable itp. I wydaje mi sie, ze wczesniej tych wszystkich informacji wcale tam nie bylo. Moze nie byl to czas na to.

A sam ten enrolment wydaje mi sie troche skomplikowany, mam nadzieje, ze to tylko tak wyglada.
          • kingaolsz Re: A tak z zupełnie innej beczki 16.08.10, 18:52
            To wczesnie, u mnie sie zaczyna rok akacemicki 27 wrzesnia chyba, a na starym
            uniwerku na przyklad half-term w ogole nie bylo, choc w ostatnim roku robili nam
            tzw. "reading week" kiedy nie bylo zajec, ale zupelnie sie to mijalo z przerwami
            w szkole chlopcow, z reszta w czasie pazdziernikowej przerwy mialam egzamin
            polowkowy, a w czerwcowe ferie zawsze sesja wypadala :( wiec troche przekichane.
            Mam nadzieje, ze w nowej szkole bedzie sie wiecej pokrywalo.
            • chuti Re: A tak z zupełnie innej beczki 17.08.10, 22:56
              no u mnie tez chyba 27, w kazdym razie po 20 wrzesnia. ale ja wybralam system
              part time, moze to dlatego.
              • ukasia Re: A tak z zupełnie innej beczki 17.08.10, 23:54
                U mnie full-time.
                Może to dlatego, że to foundation degree, no i koniec nauki już 6 maja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka