kalasotka 11.01.11, 09:32 Moze glupie pytanie, ale nigdy nie zwracalam wiec nie wiem: czy zwrot pieniedzy zawiera cene za rzecz czy rowniez za dostawe? Czy to zalezy od sprzedawcy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytataraszkiewicz Re: E-bay returns 11.01.11, 10:19 Zwrot jest za towar+p&p,ale jesli zwracasz przyslany towar to sama ponosisz koszty. Odpowiedz Link
kalasotka Re: E-bay returns 11.01.11, 10:42 Ja rozumiem, ze place za koszt wyslania, ale wlasnie chodzi mi o koszt, ktory poniosl sprzedawca wysylajac mi dana rzecz. Czyli oddaja tylko za cene rzeczy, tak? To by nawet mialo sens:) Odpowiedz Link
pyza_uk Re: E-bay returns 11.01.11, 11:19 To dobra wola sprzedawcy. Jaki jest powod zwrotu? Bo jesli towar jest wadliwy lub niezgodny z opisem, to zdecydownie zwrot pieniedzy z p&p. Jesli sprzedawca ma z tym problem, to zrobilabym to przez paypal. Jesli towar zwracasz, bo zmienilas zdanie lub ci sie nie podoba, to wtedy bez kosztow p&p (podobnie jak wiekszosc sklepow internetowych). Odpowiedz Link
kalasotka Re: E-bay returns 11.01.11, 12:42 Koszty p&p to koszty dostawy rowniez? Bo i Ty i Edyta o tym piszecie, a ja normalnie nie wiem:) Powod raczej, ze mi sie nie podoba (nie pasuje) wiec pewnie nie oddadza. Sek w tym, ze rzecz tania wiec mi sie to nie oplaca w takim wypadku. Dzieki dziewczyny. Odpowiedz Link