kalasotka 05.03.11, 15:40 Szukam sklepu z fajnymi garniturami dla meza (29l.) w Londynie. Bylam w Next, M&S, H&M, TKMaxx i Peackock, ale nic ciekawego nie widzialam. Ktore sklepy sa dobre i w miare niedrogie? Garnitur ma byc na slub. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clonek13 Re: Gdzie garnitur w Londynie? 05.03.11, 15:53 na mojego męża jest problem kupić żeby dobrze leżalo bo ma brzuch duży, kupiliśmy fajny ,niedrogi (choć z górnej półki tego sklepu :) w sklepie George,czyli asda, brakło na sklepie ,ale wymierzylismy sie i spodnie tez i potem wiedzielismy jakie oznaczenia brać online, nie mnie sie latwo i struktura materiału nie jakas bazarkowa, byly tansze ale zle sie prezentowaly, ale jesli chcecie byc posh albo impreza na wyzczym poziomie to raczej ten sklep odapa :) Odpowiedz Link
kalasotka Re: Gdzie garnitur w Londynie? 05.03.11, 17:49 Clonek, nie chodzi mi, zeby byc az tak bardzo posh, tylko zeby fason garnituru byl nowoczesny, czyli dopasowany, waskie nogawki w miare. A nie te typowo bazarkowo-polskie, wielkie, bezksztaltne;) Asde obczaje. Tylko nie wiem czy w tej mojej maja garniaki, a on-line to jednak bym sie nie odwazyla. Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Gdzie garnitur w Londynie? 05.03.11, 15:57 przejdz sie tam gdzie sa banki i naokolo sporo sklepow high street ale wlasnie z elegantsza oferta. sa tez designer ale trafiaja sie tez w miare nie jakies potworne ceny. oczywiscie potworne tez sa. tym bardzie ze pewnie nie bedziesz garniturow kupowac kilka co miesiac tylko jeden albo dwa na jakis czas, jak rozumiem?? to wtedy fajnie wydac nawet troche wiecej na cos ladnego jest pare sklepow np kolo bank station i okoliczne dwie trzy stacje albo canary wharf, regent streeet Odpowiedz Link
kalasotka Re: Gdzie garnitur w Londynie? 05.03.11, 17:50 Robak, wlasnie przed chwila maz mi mowi, ze w drodze do pracy mija pare takich sklepikow w okolicy Banku. Trzeba je sprawdzic, ale czuje, ze cena mnie powali:( Ale fakt, jeden, ale dobry warto miec. Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Gdzie garnitur w Londynie? 05.03.11, 18:11 wiesz na pewno sporo bedzie drogich ale tez sporo mialo napisane o wyprzedazy - i powiem ci ze naprawde ladny garnitur modny to mnie sie wydaje ze wcale duzo drozszy nie bedzie niz jakbys placila w polsce. oczywiscie nie mowie o jakichs super designer stuff ktore bedzie zawsze wsciekle drogie. tez nie wiem jakiego rodzaju chcesz ten garnitur? taki w rodzaju hot city boy? wczoraj patrzylam przy banku byl na wystawie jeden manekin taki dobrze zbudowany ze sie nawet przyjrzalam - taka koszulka rozowawa i spodnie od garnituru - mnie sie podobal aha i dobre buty do tego dokup zeby nie zmarnowac efektu i co za tym idzie kasy wydanej na garnitur Odpowiedz Link
asica74 Re: Gdzie garnitur w Londynie? 05.03.11, 18:24 Sprawdz New Bond Street. Tak jest kilka sklepow. Moj chlop uszyl sobie w: www.marcwallace.com/ I teraz, po slubie nosi go do pracy. Obsluga i wykonanie rewelacyjne. Odpowiedz Link
karolkowa1 Re: Gdzie garnitur w Londynie? 05.03.11, 18:53 Zobaczcie tez w Moss.Czasami maja fajne oferty. Odpowiedz Link
mamonia78 Re: Gdzie garnitur w Londynie? 05.03.11, 20:59 Moj M kupil niedawno swietny garnitur w Zarze, waskie nogawki, fajny kroj marynarki, swietny material, jest bardzo zadowolony i ja razem z nim:-) Nie byl tani ale tez nie super drogi, £179 albo £189 Sprobujcie tez w Debenhamsie, tam jest masa garniturow i dodatkow, taniej na pewno w BHS, ale to moze niekoniecznie dla mlodych ludzi:-) Odpowiedz Link
izabelski Re: Gdzie garnitur w Londynie? 05.03.11, 21:03 znalazlam cos takiego www.suitdirect.co.uk/formalwear/formalsuits wyglada, ze maja tanie garnitury, bo sprzedaz przez net jesli da sie oddac, to moze warto sprobowac zawsze warto kupic 2 pary spodni, bo marynarki sie mniej wycieraja :) Odpowiedz Link
trifti Re: Gdzie garnitur w Londynie? 05.03.11, 21:59 Topman ma fajne fasony, material bardzo fajny, a ceny nie powalaja Odpowiedz Link
sueellen Re: Gdzie garnitur w Londynie? 05.03.11, 23:53 A ten garnitur to na slub własny czy kogos? Mój m co ślub wynajmuje po prostu smoking. Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 00:53 a na slub ! nie doczytalam jak zwykle ted baker moze? - np taki - jest za 300 - nomaj - niezly moim zdaniem www.tedbaker.com/men%27s/suits/85412-single_breasted_2_button_jacket/detail.aspx?pfm=browse Odpowiedz Link
kalasotka Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 17:22 Robaku, o wlasnie cos w ten desen! Ten jest cudny:) Tylko czy to cena ze spodniami? Nie wydaje mi sie... Odpowiedz Link
jaleo Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 10:50 sueellen napisała: > A ten garnitur to na slub własny czy kogos? Mój m co ślub wynajmuje po prostu s > moking. Jesli chce sie byc w zgodzie z etykieta, to smoking (czyli black tie po tutejszemu) nie powinien byc noszony przed zachodem slonca (umownie przed 18:00), czyli na wieczorna impreze po slubie moze byc, ale na samym slubie, odbywajacym sie w ciagu dnia, ktos w smokingu wygladalby dziwnie. Chociaz, obilo mi sie gdzies o oczy, ze Twoj partner jest Hiszpanem, moze dlatego ten smoking tak kocha - ja kiedys bylam na slubie w Hiszpanii i paru panow bylo w smokingach w ciagu dnia - tam moze sa inne zasady, ale w UK, zwlaszcza na slubie kogos przywiazanego do tradycji, pewnie byloby pare uniesionych brwi ;-) Odpowiedz Link
padynt Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 11:07 Co do etykiety:) www.blacktieguide.com/Basics/3A_Dress_Codes1.htm#wedding Odpowiedz Link
jaleo Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 12:27 padynt napisał: > Co do etykiety:) > www.blacktieguide.com/Basics/3A_Dress_Codes1.htm#wedding Z tym, ze te zalinkowane zasady odnosza sie do etykiety amerykanskiej, i wieczornych przyjec slubnych :-) Odpowiedz Link
kalasotka Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 17:23 A to lipa. Dobrze, ze to napisalas. Odpowiedz Link
sueellen Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 16:24 Tak, jest Hiszpanem i sluby tez sa głównie w Hiszpanii, ale ze akurat te na których bylismy były w środku lata, żaden z nich nie odbywal się przed 18:00, więc nie bylo problemu... Na weselu nie widziałam faceta w zwykłym garniturze. Musze powiedziec, ze bardzo mi sie spodobały te pingwiny. Tak arystokratycznie w porownaniu do polskich wesel. Druga fajna sprawa były prezenty dla gości - kazdy dostał drobiazg, - pamiatkę ze ślubu. Odpowiedz Link
kalasotka Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 17:20 Slub mojej siostry, w Polsce. Smoking ma miec pan mlody (Anglik) wiec juz chyba nie wypada:) Odpowiedz Link
aniaheasley Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 11:35 Czy na dzien czy na wieczor czy na kazda inna okazje, jezeli ma byc niedrogi, a nie szyty na miare na Saville Row, to nie ma sily zebys w duzym sklepie M&S czegos nie znalazla..... Moze wycieczka na Marble Arch w Londynie? Odpowiedz Link
jaleo Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 12:28 aniaheasley napisała: > Czy na dzien czy na wieczor czy na kazda inna okazje, jezeli ma byc niedrogi, a > nie szyty na miare na Saville Row, to nie ma sily zebys w duzym sklepie M&S cz > egos nie znalazla..... > Moze wycieczka na Marble Arch w Londynie? Fakt, M&S ma ogromny wybor, jesli nie w sklepie, to na pewno on-line, i mozna sobie w domu spokojnie przymierzyc. Nawet robia garnitury, ktore mozna prac w pralce, ale nie wiem, jak to sie prawdza w praktyce. Odpowiedz Link
aniaheasley Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 12:44 Meskiego garnituru nie probowalam, ale moje mundurki sluzbowe z M&S pralam w pralce, i zdaje to egzamin. Marynarki sa od razu do zalozenia. Tzn. lepiej najpierw wysuszyc. Odpowiedz Link
zurekgirl Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 12:28 Jakis czas temu zamowilismy fajny nowoczesny garnitur w Burton (Burtons?)- meski odpowiednik Dorothy Perkins. Dosc tani i z dobrze dopasowanymi spodniami. Odpowiedz Link
kalasotka Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 12:43 No dziewczyny dalyscie mi pare pomyslow. Teraz bede wszystko sprawdzac. Tez sadzilam ze w M&S znajde fajny, ale na wieszakach to mi one wygladaja obszernie, a ja wlasnie chce dosc dopasowany, rzec mozna mlodziezowy;) Ale przejedziemy sie do jakiegos wiekszego jeszcze. Ktos pisal o szyciu na miare...ile to moze kosztowac? Odpowiedz Link
aniaheasley Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 12:48 Wpisz made to measure suits, duzo na pewno bedzie ofert. Ale tak ponizej £350-500 to sie chyba nie da. No chyba, ze w Bangkoku, ale z tego co pamietam, to szybko zaczynaja sie swiecic. No i jak doliczysz cene biletu w obie strony dla dwoch osob to sie chyba malo oplaca :) Odpowiedz Link
jaleo Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 12:59 kalasotka napisała: > Tez sadzilam ze w M&S znajde fajny, ale na wieszakach to mi one wygladaja obsze > rnie, a ja wlasnie chce dosc dopasowany, rzec mozna mlodziezowy;) > Ale przejedziemy sie do jakiegos wiekszego jeszcze. > Ktos pisal o szyciu na miare...ile to moze kosztowac? Na wieszakach to ciezko ocenic, najlepiej pojsc o takiej porze, kiedy jest mniej ludzi, i zapytac jakiegos walesajacego sie pracownika, ze chcielibyscie garnitur taki "more fitted". Albo poogladaj na ich stronie, zwlaszcza takie z marynarka na dwa guziki, bo takie sa bardziej dopasowane do ciala, np takie cos: http://www.marksandspencer.com/Autograph-Wool-Button-Jacket-Cashmere/dp/B0042M93JG?ie=UTF8&ref=sr_1_6&nodeId=509834031&sr=1-6&qid=1299412547&pf_rd_r=00HFP62KCYRDAYWTEFG1&pf_rd_m=A2BO0OYVBKIQJM&pf_rd_t=101&pf_rd_i=509834031&pf_rd_p=215570647&pf_rd_s=related-items-3 Az sama sie zdziwilam, za £199 bardzo porzadny garnitur 95% welny 5% kaszmiru :-) Odpowiedz Link
kalasotka jaleo 06.03.11, 15:32 Mozesz wrzucic jeszcze raz link-na tym nie ma garnituru. A chcialabym mniej wiecej zobaczyc czy myslimy o tym samym fasonie. No i ta cena...:) Odpowiedz Link
jaleo Re: jaleo 06.03.11, 19:23 Przepraszam, ale nie jestem mocna w te klocki, nie wiem, jak sie wstawia skrocone linki ;-) Ale jak skopjujesz caly link to powinien Ci sie otworzyc garnitur. Jak nie, to wpisz w wyszukiwarke na ich stronie: Autograph Wool Rich 2 Button Suit with Cashmere Odpowiedz Link
padynt Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 13:35 Wydaje mi się, ze na pewno znajdziesz:) Byłam niedawno i właśnie jakiś starszy pan przy nas narzekał, ze wszystkie spodnie takie wąskie:))). Zobacz zresztą na stronę M&S - wiekszość w nowym kroju:) Odpowiedz Link
robak.rawback fashion suits / slim fit 06.03.11, 18:46 cholerka tak tamten to byl tylko jacket w tej cenie ALE spodnie byly za 135 wiec nie taki szok jak inne to: jak szukasz to probuj - fashion suits albo slim fit po prostu tu masz troche mniej eleganckie niz tamten z ted baker ale fajne mlodziezowe. podejrzewam ze i tak zadko ktory polski gosciu bedzie mial podobny na sobie na imprezie wiec i tak bedzie dobrze wygladal www.asos.com/Men/Suits-Tailoring/Cat/pgecategory.aspx?cid=5678#parentID=-1&pge=0&pgeSize=-1&sort=-1 te sa cale suits w tej cenie store-uk.hugoboss.com/--Slim-Fit/21110,en_GB,sc.html www.next.co.uk/shop/gender-men-productaffiliation-suits-48?nxti=0&nxtv=0 www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_46497+0031031A_-1?breadcrumb=Home%7EMen%7ESuits+%26amp%3B+tailoring Odpowiedz Link
robak.rawback online shopping 06.03.11, 19:06 aha i nie ma co sie bac kupowac online, kup kilka rozmiarow nawet tego samego garnituru - tak zebys miala delivery free i tylko doczytaj czy oddadza koszt przesylki jesli bedziesz im odsylac. albo moze oddac mozesz sama do ktoregos sklepu lokalnego - po prostu przynoszac to co nie chcesz. Odpowiedz Link
jaleo Re: online shopping 06.03.11, 19:30 Wow, te z Asos to sa juz bardzo "fashion-forward" - ryzykowne dla kogos powyzej 30-tk (chociaz nie wiem, ile lat ma partner autorki watku, moze mlodziak ;-). Ale material raczej kiepskawy, wiekszosc poliester. Hugo Boss - super, i garnitur na dlugie lata, z tym, ze za dobry z Bossa to z piec stow trzeba wylozyc. Debenhams tez dobry pomysl. Popieram, ze kupowanie przez net to dobry pomysl, mozna sobie spokojnie w domu poprzymierzac pare razy i z wlasnymi koszulami/krawatami. W wiekszosci sklepow mozna nawet zwracac za darmo. Odpowiedz Link
robak.rawback Re: online shopping 06.03.11, 20:03 tak sie przygladam caly czas ze ten ted baker jet jednak strasznie fajny (no i ten dishy model) razem by cie wyszlo okolo 450 aha ale buty to nie wszystko - do tego trzeba miec slim fit koszule rowniez, & krawat te asosowe to sie duzo z nich nie nadaje na slub - moze pare tylko. jesli tanie to te spodnie z asosa za 22 mi sie podobaja, ale nie wiadomo czy material dobry. ale tez nie wiem jaka marynarke do tego. www.asos.com/Asos/Asos-Slim-Fit-Trouser/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1366887&cid=5678&sh=0&pge=0&pgesize=-1&sort=-1&clr=Charcoal Odpowiedz Link
robak.rawback 40+ 06.03.11, 20:23 bardzo fajnie wyglada sie w takich rzeczach i kto powiedzial ze tylko przed trzydziestka. a po 30 to co? faktem jest oczywiscie ze najlepiej sie w tym wyglada jak sie jest szczuplym i wysokim - wiek tu raczej nie gra roli. mnie sie bardzo podoba jak goscie starsi (40plus) i mlodsi staraja sie byc w miare trendy, poza tym im czlowiek starszy tym powinen fajniejsze rzeczy nosic bo to go odmladza. osobiscie zanam goscia na oko 60 ktory nosi skinny jeans, marynareczki, etc wlosy tez farbuje, no i laske mloda tez ma, i fajnie jest; jakby sie ubral jak matrona to by i z matrona pewnie chodzil. podejrzewam ze niektorych to drazni ale co ten czlowiek ma zrobic, jedno ma zycie. Odpowiedz Link
jaleo Re: 40+ 06.03.11, 20:34 robak.rawback napisała: > bardzo fajnie wyglada sie w takich rzeczach i kto powiedzial ze tylko przed trz > ydziestka. a po 30 to co? faktem jest oczywiscie ze najlepiej sie w tym wyglada > jak sie jest szczuplym i wysokim - wiek tu raczej nie gra roli. O ile dwudziesto-paro latkowi paradowanie w wygniecionym garniturze z 100% poliestru z podwinietymi nogawkami, za £30 (bo takie byly te z Asosu, ktore zalinkowalas) jeszcze jakos ujdzie, to 40+ juz bedzie wygladal w tym nieco smiesznie. Tylko o to mi chodzilo. Odpowiedz Link
robak.rawback Re: 40+ 06.03.11, 21:47 ok jaleo homework na dzisiejszy wieczor - po co byly linki podane. hint: upuszczanie jadu na, wydawaloby sie, posty o tematyce bezjadowej, zaburza proces logicznego myslenia i robienia internet research. word limit: 50. Odpowiedz Link
jaleo Re: 40+ 06.03.11, 22:02 robak.rawback napisała: > ok jaleo homework na dzisiejszy wieczor - po co byly linki podane. > hint: upuszczanie jadu na, wydawaloby sie, posty o tematyce bezjadowej, zaburz > a proces logicznego myslenia i robienia internet research. > word limit: 50. > Nie bierz tego personalnie, przeciez nie Twoja wina, ze garnitury sa z 100% poliestru ;-) nie chcialam Cie urazic. Odpowiedz Link
asica74 Re: Gdzie garnitur w Londynie? 07.03.11, 00:37 Hej szycie na miare w sumie wychodzi tyle ile garnitury z Hugo Bossa na przyklad, a tym, ze dopasowanie i jakosc wykonczenia jest nieporownywalna do tych gotowych. Nie jest to tania impreza, ale teraz z perspektywy widze, ze lepiej jest miec na przyklad dwa garnitury super uszyte niz 5 srednich. Do tego moj chlop zamowil sobie jeszcze jedna pare spodni. Teraz planuje zamowic jeszcze jeden garnitur, tyle ze w innym kolorze. I naprawde polecam ow sklep gdzie zamawialismy, bo bylismy w kilku, ale w zadnym ( czy w sklepie, czy tez u krawca) probne garnitury nie lezaly tak jak w tym. Polecam serdecznie, gdyz maja ogromny wybor tkanin, podszewek, sa slowni co do ternimow, a do tego obsluga jest cudownie nienachalna i sluchajaca wszelakich sugestti, odpowiadajaca na pytania i co tylko. www.marcwallace.com Odpowiedz Link
a74-7 Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 20:28 Mozna wypozyczyc , niektore dry cleaners oferuja :-) www.i-do.uk.com/Main/Default.aspx Odpowiedz Link
kalasotka Re: Gdzie garnitur w Londynie? 06.03.11, 20:51 Powiem Wam, ze jest tego sporo. Ogladalam na zywo w Nextcie(?) i nie wydawaly mi sie slim fit (dzieki Wam w ogole poznalam ta nazwe-nigdy wczesniej nie mialam do czynienia z garniturami). Czy jak maz poprzymierza rozmiary z Nexta to beda one identyczne jak w tych innych sklepach on-line? Debenhams tez ma ladne. No a ten tedzik to lux:) Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Gdzie garnitur w Londynie? 07.03.11, 14:08 bardzo dobre rozwiazanie uszyc na miare. tak sie zastanawiam czy jak sie przyniesie pare zdjec najnowszych garnitowrow z jakiejs kolekcji - to czy oni bez mrugniecia okiem taki sam zrobia czy moga odmowic z powodu praw autorskich etc Odpowiedz Link
kalasotka Re: Gdzie garnitur w Londynie? 19.03.11, 08:35 No i kupilismy w Zarze. Ktos tu wspomnial o Zarze-dzieki. Po raz pierwszy moj facet wyglada jakos tak fajnie:) Kupilismy wszystko slim fit, lacznie z koszula. Cena za 3 czesci to 160f. W podobnej cenie byly w Debenhamsie, ale nie bylo rozmiaru spodni. Szycie sprawdzalam i zaczynalo sie od 300f, a na razie moj maz w biurze nie pracuje, wiec jak na jednorazowe wyjscie troche drogo. A i tak garnitur super. Dzieki. Odpowiedz Link