Dodaj do ulubionych

ebay -pick up only - pytanie

02.04.11, 13:00
Wylicytowalam wczoraj rano rzecz dla dziecka za kilkadziesiat funtow do obioru wlasnego, tylko i wylacznie, zalezalo mi na odbiorze w weekend bo najlatwiej i chcialam miec owa rzecz w miare szybko, zaplacilam paypalem, tak jak sprzedawca sobie zazyczyl, po czym na moje pytanie kiedy bylaby mozliwosc odbioru, sprzedawca odpowiedzial mi dzis, ze najwczesniej pod koniec przyszlego tyg, bo wczesniej mu nie pasuje, troche sie wkurzylam i jesli w opisie aukcji byloby zaznaczone ze odbior dopiero po tygodniu to nie licytowalabym, tak tez napisalam sprzedajacemu, odpisal ze moge zglosic to do ebaya. Ktos sie orientuje moze ile czasu ma sprzedajacy na oddanie rzeczy w takiej sytuacji, przyznam ze pierwszy raz sie zetknelam z taka sytuacja, choc wiele rzeczy do odbioru osobistego kupowalam z ebaya, kilka zdarzylo mi sie tez w taki sposob sprzedac i ludzie z reguly odbierali to nastepnego dnia, a nawet tego samego wieczorem. Najbardziej pasowalby mi zwrot kosztow i mozliwosc zakupu od nowa.
Obserwuj wątek
    • carmelaxxx Re: ebay -pick up only - pytanie 02.04.11, 13:20
      wydaje mi sie ale nie wiem jak jest w praktyce ze rzecz powinna byc dostepna odrazu po zakonczeniu aukcjii. Moze niech sprzedajacy zostawi do odbioru u sasiada? A jesli sprzedajacy jest w miejscu swojego adresu to wlasciwie jest to kwestia wydania przedmiotu wiec doslownie pare min to trwa...
    • julia_uk Re: ebay -pick up only - pytanie 03.04.11, 23:50
      Dziwna sprawa , ja kilka rzeczy sprzedawalam i zawsze zgadzalam sie na dzien ustalony przez kupujacego, ewentualnie godzine ustalalismy wspolnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka