Dodaj do ulubionych

kaszki dla maluchow

10.06.11, 11:37
Dziewczyny, czy w Polsce dostepne sa kaszki dla dzieci bez dodatku cukru? zastanawiam sie czy musze wiezc ze soba tutejsze owsianki (kupuje te bez dodatku owocow, czyli zwykle creamy porridge, multigrain porridge (with spelt) itp. orientujecie sie czy w Pl dostane cos podobnego? a moze cos innego zbozowego dla dziewieciomiesieczniaka?
poradzicie?
dzieki!
Obserwuj wątek
    • murasaki33 Re: kaszki dla maluchow 10.06.11, 14:21
      Ja zawsze wozilam swoje - plum i boots organic, bo polskich czepic sie nie chcialy:) Nie zauwazylam nigdy na polkach nic innego, niz slodkie owocowo-mleczne "kaszki".
      • kinmalek Re: kaszki dla maluchow 11.06.11, 00:46
        jest nestle zdrowy brzuszek zbożowe,niesłodzone,są ok
        www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/nestle/produkty/kaszki/ctl/productslist/mid/1290/subcatid/37.aspx
        • mrs.t Re: kaszki dla maluchow 11.06.11, 14:48
          no i holle przez internet, chyba ze w jakichs 'zdrowych' sklepach znajdziesz
          • cyniamonowa Re: kaszki dla maluchow 12.06.11, 00:57
            dzieki, rozgladne sie juz na miejscu.
            poki co to na poczatek biore 2 opakowania z domu. ale zapisuje powyzsze propozycje.
            dzieki raz jeszcze!
            • murasaki33 Re: kaszki dla maluchow 12.06.11, 13:01
              O ile kojarze, to wszystkie kaszki sa czyms tam poslodzone, moze nie ma slowa cukier w skladzie, ale sa zamienniki. Dla mnie wiekszosc kaszek w PL to slodkie "gipsowe" zapychacze, tu zreszta tez, typu cow&gate itp.
              • cyniamonowa Re: kaszki dla maluchow 14.06.11, 23:56
                no, cow&gate i bobovita to chyba to samo... ta sama firma znaczy sie.
                czy ktoras z Was zamiast gotowcow daje najmlodszym cos innego? mozna zapytac co?
    • murasaki33 Re: kaszki dla maluchow 15.06.11, 00:23
      Moj zjada z dzikim apetytem miche owsianki na mleku krowim, zero cukru czy czegos innego slodkiego w srodku typu rodzynki.
      • cyniamonowa Re: kaszki dla maluchow 16.06.11, 00:25
        no, ale Twoj to juz powazny jegomosc, moja jeszcze dziewieciu miesiecy nie zaliczyla. jakos owsianka na modyfikowanym mi sie nie usmiecha...
        • panixx Re: kaszki dla maluchow 16.06.11, 12:04
          Ja bralam kaszki ze soba, lekkie :) Nie chcialam podczas wyjazdow i ogolnego zamieszania eksperymentowac z menu malucha.
          Syn do dzisiaj wcina kaszki Holle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka