Dodaj do ulubionych

bardzo pilna sprawa

02.09.11, 14:00
wczesniej pisalam do Was ale wogule nie bylo zadnego odzewu
moze teraz ktos odpowie

para z DZIECKIEM szuka pokoju 2-osobowego do wynajecia
okolice alperton greenford perival
do jutra para ma zaplacony pokoj
podaje numer jak by ktos mial pokoj wolny
07407124264
dzieki
Obserwuj wątek
    • magda_rn Re: bardzo pilna sprawa 02.09.11, 14:29
      Doroga Kasiu,
      być może przez to co napiszę, dostanę wilczy bilet od forumowiczek, ale prawda jest taka, że jeżeli nikt nie odpisał, to oznacze, że nikt nie ma nic do zaoferowania.
      Powyższe to po pierwsze, po drugie nie każdy chce ludzi z dziećmi, bo dzieci są jakie są, ponadto wydaje mi się, że takiej rodziny nie można wyrzucić z mieszkania, ludzie obawiają się, że ktoś się zagnieździ i będzie problem z wyprowadzką. Z drugiej strony dziwi mnie fakt, że nie znależli lokum tyle czasu, jest tyle gazet, polskich sklepów, gdzie wiesza się ogłoszenia. Moim zdaniem mieszkanie w pokoju z dzieckiem powinno być okresem przejściowym, na do dadatek bardzo krótkim. My przyjeżdżając do Londynu przeważnie nocowaliśmy u znajomego, ale to jak byliśmy sami, jeżeli zabieraliśmy ze sobą synka, zawsze hotel. Wiem jak jest "na pokoju", bo raz koczowaliśmy tak dwa tyg., musiałm tu z małym wrócić na szczepienie, kolega sam zaoferował żebyśmy pomieszkali u niego, szczególnie zważywszy na to, że mąż już wcześniej wynajmował od niego pokój, będąc na kontrakcie. Po tym już nie chcieliśmy robić mu kłopotu, wiadomo jak to dzieckiem, płacze, biega, imprezy nie można zrobić, muzyki posłuchać późno...
      Oczywiście moje słowa nie są w żaden sposób złośliwe, nie krytykuję i nie oceniam. Mam nadzieję, że znajdą mieszkanie, bo dziecko to największy skarb. A ile ma ten maluch jeśli wolno spytać? Jeszcze jedno pytanie, a czy nie mogą się dogadać z wynajmującym, że zostaną dopóki nie znajdą lokum. Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, ze któś będzie miał sumienie wyrzucić dziecko na ulicę...
      • katarzynanowakowska135 Re: bardzo pilna sprawa 02.09.11, 15:04
        chlopczyk ma 2,7miesiecy
        sprawa jest taka ze lokatorzy ktorzy wynajmuja dom byli w polsce i przywiezli ze soba mame i mama teraz nie ma gdzie spac i dlatego para z dzieckiem musi opuscic pokoj zeby mama mogla zamieszkac ..........
        dlugo by mozna pisac
        ja wiem ze nie mozna wyzucic na ulice ale w praktyce wyglada to troszke inaczej
        policja w takich przypadkach nic nie robi
        tylko trzeba udac sie do council i tam sprawe zalatwiac a oni odrazu mieszkania nie maja od razu tylko spytaja sie czy w polsce nie ma nikogo kto by moglby pomoc
        moze cos sie zmieni
        • empirical Re: bardzo pilna sprawa 02.09.11, 18:13
          Chyba nie zrozumialas glownego przeslania - chodzi o to, ze rodzina 2+1 w POKOJU to nie jest dobry pomysl. Watpie, zeby ktos chcial dzielic mieszkanie z para ktora ma male dziecko.

Jedyne wyjscie to szukac drugiej pary z dzieckiem i wspolnie wynajac mieszkanie - rozwiazanie na tyle dobre, ze mozna opiekowac sie dzieciakami "na zmiane" jesli jest taka potrzeba.
          • zurekgirl Re: bardzo pilna sprawa 02.09.11, 18:32
            Zdaje sie, ze to strata czasu szukanie pokoju na forum. Watpie, ze ktoras z nas pomysli sobie nagle: o, mam wolna sypialnie, to doskonaly pomysl podnajac ja nieznanej na forum parze z dzieckiem, ktora zapewne ma problemy finansowe, skoro nie moze sobie pozwolic na osobne mieszkanie. Radzilabym zajrzec na Gumtree, Londynek, Strefe, ogloszenia w pobliskich sklepach, tam znajdziesz ludzi, ktorzy maja cos, czego szukasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka