Dodaj do ulubionych

Ealing Hospital- opinie

05.09.11, 18:01
Cezsc dziewczyny. Własnie sie dowiedzialam ze QCH odrzucil moja aplikacje .
Bede prawdopodobie rodzic w szpitalu na Ealingu.. Macie jakies dowswiadczenia. Rodzilam tam w 2006 i nie wspominam zbyt dobrze, ale chyba nie bede miala wyjscia. Slyszqalam, ze wiele zmienilo sie na lepsze, ale ile w tym prawdy..
Cezkam na jakies slowa otuchy
dzieki
judy
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: Ealing Hospital- opinie 05.09.11, 19:03
      O porodowce nie powiem, bo nie rodzilam tam ( oba w QCCH).
      Ale ogolnie ten szpital omijam duuuuzym lukiem ( choc mieszkam stosunkowo blisko), wole jezdzic do Westminster & Chelsea. Ealing Hosp. to smrod, brod i olewka - nikomu bym nie polecila.
      • dariazv Re: Ealing Hospital- opinie 05.09.11, 19:38
        Ja tez rodzilam w QCH a o Ealing Hosp slyszalam podobne opinie do tego co napisala kinga. Moze Central Middlesex (Park Royal kolo Asdy) bedzie lepszy albo Wesminster and Chelse.
        Tak z ciekawosci czemu w QCH Cie odrzucil? co napisali?
        • steph13 Re: Ealing Hospital- opinie 05.09.11, 19:42
          Ealing Hospital jest koszmarny, jak fabryka dla chorych. Na przestrzeni lat odwiedzalam tam dwie osoby, zadna zywa nie wyszla, moze wiec jestem uprzedzona. Z dwojga zlego w Zach Londynie wybralabm West Mid.
          • natalinka.londyn Re: Ealing Hospital- opinie 05.09.11, 19:44
            też radziłabym West Middlesex, Ealing Hospital to koszmar, na szczęście znam go tylko z opowieści znajomych. jak poprzedniczki rodziłam w QCCH
        • judyta76 Re: Ealing Hospital- opinie 05.09.11, 20:25

dwa tygodnie temu GP wyslala list do QHC, poniewaz odpowiedz nie przychodzila dzis zadzwonilam do nich. Powiedzieli, ze nie bedzie wystarczajacej liczby lozek. szok, ze nawet listu odmownego nie otrzymalam. Mialam VBAC w QHC w 2009 i jestem ogolnie zadowolona na Ealingu mialam cesarke po 38 godzinach porodu i nie wpominam dobrze.
          Z listy, ktora mam pozostaja mi Ealing, Northwick. jesli chodzi o chelsea&westminster to obawiam sie ze moge nie dojechac na czas. West Middlesex na dzien dzisjeszy przyjmuje kobiety z postcodem Hounslow zarejestrowane u GP na Ealingu ..
    • asica74 Re: Ealing Hospital- opinie 05.09.11, 20:29
      Ojej, tylko nie to! Wiesz dlaczego cie odrzucili?
      O tym szpitalu nie slyszalam ani jednej pozytywnej bad zneutralnej opnii, niestety.
      Tak z ciekawosci: czy wiece dziewczyny, czy od takich decyzji mozna sie odwolywac?

I jeszcze: moja znajoma (dosc daleka, nie utrzymujemy kontaktow za bardzo) mieszkajaca na Ealingu, jak sie tylko dowiedziala, ze jest w ciazy porposila swoja znajoma, ktora podlega pod QC, by ja tymczasowo wrzucila na swoj adres, tak by mogla sie przepisac do GP, ktory ja skieruje do QC. Mowila, ze ja sila nie zaciagna do Ealing Hospital. Po porodzie, odkrecila cala sprawe.
    • chealsyka27 Re: Ealing Hospital- opinie 05.09.11, 21:37
      tez o Ealingu slyszlama same zle opinie. West Middlesex jest super, ale widac ze sie chyba nie kwalifikujesz.
      • clonek13 Re: Ealing Hospital- opinie 05.09.11, 22:32
        O Ealingu z poglosek slyszalam zle, ale kolezanka rodzila i szybko poszlo ,wiec ma dobre wspomnienia, ja rodzilam w QHC i nie bylam zadowolona, w srode zaczelo sie rozwarcie i takie bole ze tracilam przytomnosc, nie dali nic na przyspieszenie porodu, kompletnie nic, plakalam i prosilam juz potem o epidural to udawali ze nie widza, potem wzieli mnie na gore i wreszcie podali epidural, urodzilam kleszczowo w piatek, Bogu dziekuje ze z dzieckiem wszystko bylo OK, chociaz byl juz fioletowy jak go wyciagneli i nie plakal od razu ale mial duzo bo 9pkt .strasznie mi zalezalo na tym szpitalu bo mam problemy z sercem , i mnie bez problemu przyjeli , tam tez obok korzystalam z konsultacji z kardiologiem-sami zalecili. wtedy gdy rodzialm bylo ogromnie oblozenie, kazda sala zajeta, 4 lata minelo a ja nadal w szoku ze nie podali nic na przyspieszenie albo cesarki, a polozna ktora na samym koncu rozmawiala z lekarzem , (doktor zbadal mnie i powiedzial ze sama nie urodze ) powiedziala mu ze od razu wiedziala ze sama nie urodze, bo za waska tam w kosciach jestem a dziecko duzo :( cycki mi opadly, przy lekarzu i po fakcie to cwana bardzo byla.
        mysle ze duzo zalezy od szczescia i tyle.
    • monstroteratum.furiosum Re: Ealing Hospital- opinie 06.09.11, 10:50
      Rodzilam w Ealing Hospital w grudniu, jakichs szczegolnie zlych opini nie slyszalam (wszystkie okoliczne szpitale mialy zle i dobre opinie, wiec wybralam najblizszy) i osobiscie nie mam powodow do narzekan :) . Ruch byl bardzo duzy,wszystkie lozka pelne, wiec "zaliczylam" kilka poloznych we wczesniejszej fazie porodu, tylko jedna byla troche nieprzyjemna. Musielismy zostac 24 godziny na obserwacji i rowniez nie przypominam sobie zadnych nieprzyjemnosci. Moze malo wybredna jestem?
      • judyta76 Re: Ealing Hospital- opinie 06.09.11, 11:53
        czesc monstroteratum.furiosum,
        dzieki za post :) Gratulacje !
        Ja tez tam rodzilam, ale w 2006. Ciekawa bylam jak jest teraz. Slyszalam, ze sie polepszylo.
        W wiekszosci opinii ten szpital to horror. Bylam tam na EPU w lutym i bylo Ok, ale porodowka to co innego :)
        pozdrawiam
    • 1mzeta Re: Ealing Hospital- opinie 06.09.11, 13:22
      Hm.... trochę dziwne z tym odrzuceniem dla mnie. Jak ja rodziłam to miałam do wyboru dwa szpitale Ch&W i Tooting. Wybrałam pierwszy tylko dlatego,że: chciałam w ogóle inny nie z mojego regionu na co GP mi odparła,że ona mnie może tam skierować i mogę tam rodzić tylko żebym się zastanowiła czy to dobry pomysł bo szpital jest dosyć daleko ode mnie i mogę mieć problem z dotarciem na czas. W tamtym czasie miałam te wszystkie info na ulotkach i było napisane,że mogę wybrać szpital jaki mi się podoba. No chyba,że się pozmieniało :(
      • 1mzeta O tutaj 06.09.11, 13:30
        The National Services Framework for Children, Young People and Maternity Services (2004) state that "Every woman is able to choose the most appropriate place and professional to attend her during childbirth based on her wishes . . . .".
      • judyta76 Re: Ealing Hospital- opinie 06.09.11, 13:45
        mie tez zaskoczylo, ze szpital mnie odrzucil, tym bardziej ze tam rodzilam w 2009 i nie bylo problemu. Sama moja GP polecila, abym tam rodzila poniewaz mialam troszke problemow ostanio z ciaza. Jak tylko dostane list odmowny, bo jeszcze nie dostalam sprobuje sie odwolac..zobaczymy
        • eraz-lilipop Re: Ealing Hospital- opinie 06.09.11, 14:27
          Pare moich kolezanek rodzilo na Ealingu i zlego slowa nie powiedzialy o szpitalu.Ja dzisiaj ide zwiedzac oddzial polozniczy wiec zobacze czy rzeczywiscie tam taki syf.
          Szukalam opini na angielskich forach o EH i nie znalazlam zadnej zlej opini, zle opinie znajduje tylko na polskich forach.Chyba ze zle szukam.
          • judyta76 Re: Ealing Hospital- opinie 06.09.11, 14:50
            hey eraz,
            ja tez wrzucilam w google EH i nie ma zbyt duzo opinii. znalazlam kilka raportow i artykulow, gdzie szpital na przestrzeni lat wypadl po 2008 roku calkiem niezle. w 2008 roku byl oceniany jako jeden z najgorszych w Anglii.
            Bylabym Ci wdzieczna za zamieszczenie info po wizycie na Maternity ward. Ja czekam jeszcze na akceptacje.
            P.s. kiedy masz termin?
            • eraz-lilipop Re: Ealing Hospital- opinie 06.09.11, 21:30
              Bylam.Oddzial jak oddzial.Dla mnie to wszystko wygladalo jak w Polsce ( jestem z malej miesciny).Moge powiedziec ze jest czysto.Sale do porodow sa z lazienkami. Jest wanna do porodow ,tylko jedna.Znieczulenie, pozycja porodowa na zyczenie pacjentki.Oddzial urzadzony, ze tak powiem skromnie ( mialam inne wyobrazenie na temat odzialu gdyz byl to pierwszy oddzial ogladany w Anglii i spodziewalam sie ze tak powiem angielskiego "luksusu").
              Odzial matki z dzieckiem czysty.Sale 4 i 6 osobowe,przy kazdym lozku zaslona jak w amerykanskim filmie,lazienki na korytarzu wspolne.Jest mozliwosc miec pokoj jednoosobowy bez lazienki 45 funtow ,pokoj z lazienka 60 funtow ( przy pierwszym dziecku mialam sama pokoj i zalowalam bardzo , jak dla mnie strata pieniedzy).Lazienki wspolne czyste, skromnie urzadzone .Personel mily usmiechniety. Ogolne wrazenie ,skromnie ale czysto.
    • dag78 Re: Ealing Hospital- opinie 06.09.11, 23:20
      ja mieszkam na harrow a bardzo chcialam rodzic w st mary na paddington i pamietam ze musialam uzasadnic w pary slowach dlaczego chce rodzic akurat w tym szpitalu - to bylo w 2007 - zostalam zaakceptowana. Poinformowano mnie takze ze w razie emergency zostane przewieziona do najblizszego szpitala.
      • piksi.dixi Re: Ealing Hospital- opinie 07.09.11, 22:23
        wydawalo mi sie, ze masz prawo wybrac szpital, w ktorym chcesz rodzic.

porozmawiaj ze swoja polozna i twardo mow, ze nie chcesz isc do ealing i juz.
        niech Ci doradzi, jak to zalatwic.
        Moze napisz list do szpitala, gdzie CIe odrzucono? Z prosba i wytlumaczeniem, moze niech polozna napisze?

tu jest o troche o wyborach:
        www.nhs.uk/Planners/pregnancycareplanner/Pages/Birthoptions.aspx
        porod jest chyba wystarczajaco stresujacym wydarzeniem, i chyba sobie lepiej nie
        dokladac niepokojow zwiazanych z niepewnym szpitalem...
        • judyta76 Re: Ealing Hospital- opinie 08.09.11, 11:16
          czesc piksi.dixi,
          teroretycznie mam prawo wybrac szpital, a w praktyce wyglada to niestety tak, ze jak sa miejca to przyjmuja, a jak nie ma to trzeba szukac gdzie indziej.
          QCH ospisal min iz, :''We regret very much, that during the time of your expected date of delivery we are overbooked." Szkoda tylko, ze list otzrymalam po 2,5 tygodniu po telefonicznej interwencji. Sa osoby, ktore narzekaja na ten szpital, moze cos w tym jest.

Z polozna bede sie widziala dopiero ok 22-24 tygodnia. Najpierw czekaja mnie 3 wizyty w szpitalu.
          Sprobuje sie odwolac do QCH. Wszystko trwa. A narazie czekam na usg na Ealingu.
          dziekuje za posty i pozdrawiam :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka