Dodaj do ulubionych

intymny problem...

11.11.11, 18:02
z gory przepraszam jesli kogos zniesmacze ale mam problem i nie wiem wlasciwie co z tym zrobic bo...
mam uplawy o nieladnym zapachu, ciezko okreslic ale cos jak stare mieso... (przepraszam za nieladne porownanie) , zadnego swedzenia, pieczenia itp, poszlam do lekarza, pobrano mi wymaz ( 3 probki) , wyniki wykazaly zakarzenie grzybiczne, lekarka kazala wziasc globulke z clotrimazolem. Pare dni spokoju i od nowa..., ale ja nie jestem pewna czy to grzybica bo juz nie raz mialam. Jak pojde znowy do lekarza to co, lekarz powie mi ze taka moja uroda? ale ja tak nie mam od zawsze tylko od jakis 3 mies. Dodam ze mam mirene zalozona, a i jeszcze, kiedys mialam torbiela na jajniku (w Polsce jeszcze) i moze problem wrocil? Juz sama nie wiem jak to ugrysc...
Obserwuj wątek
    • a.rokosz Re: intymny problem... 11.11.11, 20:19
      wykluczyc z diet wszystko co z cukrem i z drozdzami plus brac Acidophilus w kapsulkach, jogurt z acidophilusem miejscowo , po 3 dniach bedzie poprawa
      • clonek13 Re: intymny problem... 11.11.11, 20:53
        a masz te dobre bakterie w pochwie ? bo to tez sprawdzaja w wymazie...
        moze grzybica, tylko ten lek nie pomogl i trzeba inny? w Pl mialam cytologie zrobiona przypadkiem , podczas wizyty i wykryto sladowe nitki grzybicze, dostalam Pimafucin (globulki)
        • magda_rn Re: intymny problem... 11.11.11, 21:55
          To może być zapalenie przydatków. Wywołują je bakterie, więc konieczny jest antybiotyk.
          Preparatami na grzybicę tego nie wyleczysz. Zaniedbanie może prowadzić nawet do niepłodności.
    • 1mzeta Re: intymny problem... 11.11.11, 22:01
      No ale co jedną tą globulkę wzięłaś bo wspominasz o "globulce" nie "kach". Jak jedną to taka kuracja na nic.
      No i wkładka, którą masz może też takie problemy przysparzać.
      Możesz iść do innego GP albo do walk-in clinic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka