Dodaj do ulubionych

cieple przekaski

14.11.11, 11:44
W weekend bedzie u nas imprezka, przygotuje kilka salatek, koreczkow, zagryzek, ale nie wiem, co na cieplo.
Najchetniej przygotowalabym to wczesniej i tylko podgrzala chwile przed podaniem. Macie jakies pomysly?
Obserwuj wątek
    • karolina_zet Re: cieple przekaski 14.11.11, 12:06
      Moze zrob kurczaka - kup palki i dwa rodzaje przypraw - na ostro i wersja lagodna. Zamarynuj je w tej przyprawie i do worka do pieczenia. POsiedza w piekarniku a pozniej prosto na stol.
    • mama_vinca Re: cieple przekaski 14.11.11, 12:40
      puff pastry kroisz w prostokaty, smarujesz leciutko musztarda i zawijasz w to kawalek porowki i do piekarnika.Wychodza takie mini sausage roll:) Pyszne sa i szybkie do zrobienia. dobre zarowno na cieplo jak i na zimno. U nas to byl hit, goscie rozchwytywali!
      • leyla76 Re: cieple przekaski 14.11.11, 13:27
        sprobuj tego przepisu

fotoprzepis.pl/index.php/filety-z-kurczaka-z-pieczarkami-zapiekane-z-serem/
        U nas wczoraj byla impreza i wlasne skorzystalam z tego przepisu. Okazalo sie hitem. wszystko mozesz przygotowac wczesniej i tylko na koniec do piekarnika i masz goraca potrawe i na dodatek bardzo smaczna, sycaca a co najwazniejsze orosta i szybka w wykonaniu.
        • lucasa Re: cieple przekaski 14.11.11, 17:48
          eyla76 napisała:

> sprobuj tego przepisu
          >
          > rel="nofollow">fotoprzepis.pl/index.php/filety-z-kurczaka-z-pieczarkami-zapiekane-z-serem/

a z jakim majonezem robilas? ja robilam je kiedys (gdy byla na nie moda w PL :), z tutejszym majonezem i wyszly okropne,
          A
          • leyla76 Re: cieple przekaski 15.11.11, 09:46
            helmans majonez, innego nie kupuje. tak w ogole to ja bardzo malo tego majonezu klade, a dla dzieci bo majonezu nie lubia, wcale go nie dalam i tez bylo dobre.
        • karolajna83g Re: cieple przekaski 15.11.11, 18:35
          Mniami......i nie zajmuje duzo czasu ;)
      • elle-joan Re: cieple przekaski 15.11.11, 11:26
        Mogłabyś napisać dokładniej jak wygląda to puff pastry, które można pokroić.... ??
        • glasscraft Re: cieple przekaski 15.11.11, 11:38
          Moze np takie www.tesco.com/groceries/Product/Details/?id=254483205
          • elle-joan Re: cieple przekaski 15.11.11, 13:22
            Dzięki. Czytam Wasze rady i przepisy, bo dziecko mam troszkę wybredne w jedzeniu a do tego z powodu aparatu nie wszystko może jeść (tzn. pogryźć) to dodatkowa trudność w układaniu jadłospisu.
    • akanka Re: cieple przekaski 14.11.11, 13:40
      U nas jako przekaska dla wszystkich, szczegolnie dla mlodzierzy to najlepsze sa wlasnie parowki w ciescie drozdzowym, oraz wszelkie rodzaje pasztecikow
    • mama_vinca Re: cieple przekaski 14.11.11, 16:05
      www.wielkiezarcie.com/recipe31500.html
      jeszcze te placki sa pycha. ja dodaje do nich jeszcze starty zolty ser i papryke czerwona drobna pokrojona.
    • ingaki Re: cieple przekaski 14.11.11, 16:50
      ja robie krokiety zazwyczaj wystarczy do mikrofali i zagrzane a wczesniej przed przyjsciem gosci smazysz na patelni, barszyk z torebki i jest cieple danie ;)
    • kalasotka Re: cieple przekaski 14.11.11, 17:31
      Ja na cieplo robie 3 pizze, kazda inna. Oczywiscie homemade:)
      • murasaki33 Re: cieple przekaski 15.11.11, 00:37
        Ja lubie wszelkie tarty czy quiche, spod mozesz zrobic sama lub kupic gotowca pastry i na wierzch co lubisz - warzywa w dowolnych kombinacjach, plus ew szynka/becon/kielbasa a to wszystko polaczone sosem z mleka jajek smietany i serow. Swietne na cieplo i na zimno.
        • kamila_21 Re: cieple przekaski 15.11.11, 05:08
          Yorkshire puddingi nadziewane. Kupuje te male - mini, mrozone.
          Farsz: smaze cebule i drobno pokrojone pieczarki, do tego dorzucam chuda kielbase lub szynke. Nadziewam puddingi, posypuje zoltym serem i zapiekam kilka minut w piekarniu. Polewa sie to keczupem lub sosem czosnkowym. Znikaja z taleza w kilka minut ;)
          • panixx Re: cieple przekaski 15.11.11, 14:11
            Dzieki za wszystkie sugestie!
            Juz sobie wybrlama kilka faworytow :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka