19.12.11, 14:47
wyjezdzam na swieta ,wlasnie gromadze rzeczy ktore zabieram zeby sie jutro spakowac , no i patrze sobie na karte ehic, czy ja mam , no wlasnie znalazlam wiec sie ciesze jak nie wiem , no i ot tak sobie patrze na date waznosci(ale to tylko tak chcialam zerknac, przeciez jako blondyna wiem ze karty ehic) kurde, i to byl moj blad , maja date waznosci a wlasnie moja skonczyla sie w listopadzie tego roku :(
Rany Boskie , co ja teraz zrobie? dzis zaaplikuje o nowa (jeszcze musze sprawdzic karte syna i meza) ale lece w srode,,,,,czy w razie jakbym korzystala tam ze sluzby zdrowia pogotowia to musze miec fizycznie rekach ta karte nowa czy wystarczy ze jest w systemie(pewnie przyjdzie po swietach na angielski adres)....czemu ja mam zawsze mase spraw,stresow przed wyjazdem....
cholera jasna!
Obserwuj wątek
    • clonek13 Re: ehic 19.12.11, 15:08
      jesli mam stara karte to odnawiam ja (jakis link , kontynuacja jej starego numeru?) czy po prostu aplikauje o nowa na ich stronie??
      • clonek13 Re: ehic 19.12.11, 15:26
        trzeba aplikowac jak o nowa,juz wiem ,psize to na stronie,
      • karolajna83g Re: ehic 19.12.11, 15:31
        www.nhs.uk/healthcareabroad

to odnawiasz kartę.

Dziś właśnie otrzymałam swoja kartę, więc jeszcze nic o niej nie wiem, ale na tej stronce podobno są jakieś informacje.

pzdr
        • clonek13 Re: ehic 19.12.11, 16:09
          tak ,juz poszlo , odnowilam swoje i meza oraz synka karte, ale caly problem w tym ze teraz swieta a ja lece juz w srode ...
          wogole z glowy mi wypadlo ze te karty trzeba odnawiac, jakos mnie przycmilo ze sa jedne na cale zycie ,jak karta nin :)
          • karolajna83g Re: ehic 19.12.11, 20:24
            Będę trzymać kciuki, aby nic Wam sie nie stało w Polsce. Nie mysl tyle o tym, bo myslami mozna wszystko sprowadzić....
            • clonek13 Re: ehic 19.12.11, 21:06
              karolajna83g napisała:

> Będę trzymać kciuki, aby nic Wam sie nie stało w Polsce. Nie mysl tyle o tym, b
              > o myslami mozna wszystko sprowadzić....

nie jade do PL ale tez do kraju UE, masz racje dlatego tak normalnie nie mysle o zlym ale martwie sie o syna bo wymiotowal mi wczoraj i boje sie zeby sie cos wiecej nie rozwinelo :) dlatego poszukalam tych kart na wyjazd, no ale juz `po ptokach ` karty w rece nie mam nowej,ale formularz wyslalam ,przynajmniej na kolejne 5 lat z glowy :)
              • izabelski Re: ehic 19.12.11, 21:19
                dawniej mozna bylo zadzwonic do nich i poprosic o swoj numer
                poszukaj w czesci informacyjnej tej strony
                • clonek13 Re: ehic 19.12.11, 21:42
                  izabelski napisała:

> dawniej mozna bylo zadzwonic do nich i poprosic o swoj numer
                  > poszukaj w czesci informacyjnej tej strony

ale jaki numer kochana?masz na mysli zeby mi telefonicznie podali juz ten numer karty ktora robia teraz gdy wyslalam wniosek?ze numer bede miec wczesniej niz karte?? jesli tak to dzwonie jutro :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka