Dodaj do ulubionych

Problem w kuchni

07.01.12, 17:01
Dziewczyny ratujcie- czy ktoras ma w kuchni takie pstryczki w scianie do sprzetu AGD? Chodzi mi o osobne, do wylaczanie urzadzen z sieci. Dzisiaj wysiadl mi prad, ale nie sa to bezpieczniki na tablicy glownej, sprawdzalismy. Nie dziala tylko sprzet, ktory mozna wylaczyc wlasnie tymi pstryczkami. Czy wiecie moze gdzie to sprawdzic? Czy od razu musze dzwonic po elektryka?
Obserwuj wątek
    • carmelaxxx Re: Problem w kuchni 07.01.12, 17:43
      moze poszly bezpieczniki we wtyczach od urzadzen? mozna je kupic za pare pensow nawet w supermarkecie to takie male cos na ok 1,5 cm dlugie na ok 4 mm grube z metalowymi koncowkami.
      • carmelaxxx Re: Problem w kuchni 07.01.12, 17:46
        we wtyczkach mialo byc
        • aleksandrawu Re: Problem w kuchni 07.01.12, 18:13
          Hihi- wiem co jest bezpiecznik :D Dzieki, ale juz wiemy ze to nie to-lodowka podlaczona do innego gniazdka dziala. :/
          • westlondon Re: Problem w kuchni 07.01.12, 19:09
            Zazwyczaj te gniazdka maja bezpieczniki i w nim mogl sie bezpiecznik spalic. Powinno sie go moc wyjac cienkim srubokretem albo (w starszych typach) wykrecic srubke przytrzymujaca ten bezpiecznik. Tak jak tutaj:
            www.google.co.uk/imgres?q=spur+socket&um=1&hl=en&sa=X&biw=1027&bih=822&tbm=isch&tbnid=X70owq2ifxqkxM:&imgrefurl=http://www.sparksdirect.co.uk/switched-spur-13-amp-with-flex-outlet-p-2896.html&docid=05PlgrJzWcXcpM&imgurl=http://www.sparksdirect.co.uk/images/lights/950b.jpg&w=441&h=442&ei=oYkIT4XoGYap8APKvtSjCQ&zoom=1
            Nie moge znalezc zdjecia tego ze srubka, w kazdym razie ona jest na tej klapce z napisem fuse
            • aleksandrawu Re: Problem w kuchni 07.01.12, 19:49
              ALe to jest takie grid switch tinyurl.com/88x2xgm i nie mozemy znalezc zadnych bezpiecznikow :( Coz, wyglada na to, ze trzeba dac zarobic jakiemus elektrykowi ;)
              • westlondon Re: Problem w kuchni 07.01.12, 20:36
                Troszke male to zdjecie (jak dla mnie). Mpze byc, ze ten przycisk sam w sobie jest bezpiecznikiem. Zeby to sprawdzic, trzeb odkrecic ten bialy panel (cztery srubki). Ale oczywiscie lepiej poprosic o to kogos kto ma jakies pojecie. Z elektrykiem zawsze zdazysz :)
                • aleksandrawu Re: Problem w kuchni 07.01.12, 21:21
                  Zobaczymy. Dzieki za porady.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka