mialumia 16.01.12, 15:07 Moja kolezanka jest w trudnej sytuacji. kupilam troche ciuchow dla dzieci i chce jej wyslac. paczka wazy ok. 2.5kg. Czy wiecie ile bedzie kosztowac wyslanie takiej paczki na poczcie? Macie jakas strone z cennikiem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elle-joan Re: jak najtaniej wyslac paczke? 16.01.12, 15:14 Tak na szybko wklejam, mam nadzieję, że tam się da coś wygrzebać... www.postoffice.co.uk/letters-parcels Odpowiedz Link
mialumia Re: jak najtaniej wyslac paczke? 16.01.12, 15:17 no wlasnie dalej nic nie rozumiem. chcialabym znac przedzial wagowy i zalezna od tego cene. Odpowiedz Link
kalasotka Re: jak najtaniej wyslac paczke? 16.01.12, 15:20 Kiedys wysylalam cos poczta (ok. 2kg) i zaplacilam 8f. Bylo to kilka drobnostek, gra nie warta swieczki w moim wypadku. A moze juz predzej wyslac paczke przewozami (czy jak to sie nazywa), gdzie sie placi 1f lub mniej za kg? Odpowiedz Link
1mzeta Re: jak najtaniej wyslac paczke? 16.01.12, 19:33 Ale wtedy i tak skasują jak za 10 kg minimum. Odpowiedz Link
robak.rawback do indii? 16.01.12, 20:14 mam do wyslania paczke do indii, nie wiecej niz pol kilo. czym byscie wyslaly? Odpowiedz Link
sylaluk1 Re: do indii? 16.01.12, 20:18 wysylalam kiedys do Turcji (do pol kilo raczej) , koszt ok 8 funtow (z potwierdzeniem odbioru), podobnie do Chile (nie wiecej niz 10 funtow) Odpowiedz Link
sylaluk1 Re: do indii? 16.01.12, 21:25 tak, Royal mail, tylko nie mozna przekroczyc jakiejs tam wartosci (deklaruje sie to na druczku), nie pamietam ale chyba ok 40 funtow to bylo Odpowiedz Link
karolajna83g Re: do indii? 16.01.12, 22:41 Słuchajcie, to będzie na pewno więcej- ostatnio chciałam wysłać paczkę do Polski, waga 3kg. Signed For kosztowałoby ok 40 funtów, zwykły Air mail- chyba z 16f. Indie to "reszta Świata", więc chyba jeszcze więcej. Za "Signed for" trzeba zawsze doliczyc 4.95 funta. Z takimi paczkami zawsze dla nich jest problem, bo mogą wysyłać do chyba max 2kg. Jak sprawdzałam z cennikiem, to jakimś trafem nie chciało mi się wyliczyć, tak jak Pani na poczcie...... Odpowiedz Link
buizu Re: do indii? 16.01.12, 22:18 tak tanio? ja ostatnio wysylalam paczke za potwierdzeniem odbioru, 250g do Irlandii i zaplacilam 7.50. Odpowiedz Link
robak.rawback Re: do indii? 17.01.12, 01:14 musze wyslac jako signed for bo jak zwykla to na pewno nie dojdzie. juz mi pare razy nie doszly pocztowki etc a co dopiero paczka. Odpowiedz Link
sylaluk1 Re: do indii? 17.01.12, 08:38 postaram sie dzis odszukac kwitki od nadania tych przesylek, to wrzuce fotki.Moze co poczta to inna oplata ?Niedorzeczne ale mozliwe.... Odpowiedz Link
sylaluk1 Re: do indii? 17.01.12, 15:24 znalazlam potwierdzenia nadania: do Turcji przesylka wazyla ok 300 g -koszt przesylka lotnicza z potwierdzeniem odbioru to 8,11 Do Chile wysylka rowniez lotnicza ale leciutka bo niecale 100 g to koszt 7,02 Wysylalam na dwóch róznych pocztach. Jak mam cos duzo ciezszego to po Europie wysylam za posrednictwem DPD (koszt 1 paczki do 30 kilo to 25 funtów a dwóch paczek po 30 kilo to 40 funtów) Pozdrawiam Sylwia i Hubi (24.09.2003) Odpowiedz Link
robak.rawback Re: do indii? 17.01.12, 23:38 czyli nawet wyglada ze jak w miare lekka to nie za duzo mnie wyjdzie Odpowiedz Link
e-vil Re: do indii? 19.12.12, 12:31 Ja tez zaplacilam gdzies tyle za przesylke signed for do Polski - a byly to srebrne kolczyki, wiec przesylka leciutka.. za paczke zwykla air mail 1,7 kg zaplacilam 12 funtow. Odpowiedz Link
sonas2 paczki po Europie 23.09.12, 07:48 Najtaniej jak znalazlam to www.obox.pl 110 pln, 22 funty za 31kg do Europy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
pyza_uk Re: jak najtaniej wyslac paczke? 16.01.12, 20:14 A dokad wysylasz ta paczke? Do PL czy w obrebie UK? Do UK to 2.5 kg bedzie niecale £8, do PL NAJLEPIEJ WYSLAC 2 paczki,mbo powyzej 2 kg jest bardzo drogo Tutaj masz cennik www.royalmail.com/price-finder Odpowiedz Link
mialumia Re: jak najtaniej wyslac paczke? 16.01.12, 21:21 no wlasnie o taki link mi chodzilo. Faktycznie musze wyslac ponizej 2kg. Odpowiedz Link
karolajna83g Re: jak najtaniej wyslac paczke? 16.01.12, 22:42 najlepiej jak rozbijesz to na 2 paczki i wyslesz AIR MAILem bez Signed For. Odpowiedz Link
monisia_3030 Re: jak najtaniej wyslac paczke? 28.04.12, 02:50 Ja polecam wysyłam taniej. Mają naprawdę nie wielkie stawki. Najlepiej wejść na ich stronkę i obliczyć sobie cenę. Kurier przyjedzie do domu, odbierze ją i zawiezie do koleżanki. Odpowiedz Link
danutek_62 Re: jak najtaniej wyslac paczke? 22.05.12, 23:39 ja również polecam wysylamtaniej pl. To jest rewelacyjnie działający broker. W zasadzie wszystkie stawki mają mniejsze niż u kurierów i ponoszą pełną odpowiedzialność. Korzystałam z nich kilka razy i za każdym razem było wszystko w porządku.Mają też super promocje na wysyłki zagraniczne Odpowiedz Link
hiacyntta Re: jak najtaniej wyslac paczke? 13.07.12, 19:17 ja też jestem zadowolona z tego jak działa wysylam taniej..bardzo fajny pośrednik..ma niskie stawki i działa naprawdę sprawnie:) Odpowiedz Link
monisia_30 Re: jak najtaniej wyslac paczke? 21.08.12, 22:07 ja osobiście również chwalę sobie wysylamtaniej..korzystałam nich już kilkakrotnie i ani razu mnie nie zawiedli. Działają szybko, sprawnie, tanio i uczciwie..póki co przynajmniej:) Odpowiedz Link
aleksandrawu Re: jak najtaniej wyslac paczke? 21.08.12, 23:00 Dziewczyny (mam nadzieje, ze nie pisala tych 3 komentarzy jedna i ta sama-spamujaca-osoba) , czy macie na mysli wysylaJ taniej? Jesli tak, to jak zaznaczalyscie na stronie ze chcecie nadac paczke z UK? Bo nie moge znalezc, a wychodzi tak niska oplata, ze jestem pewna ze licza przesylke jako krajowa:) Wychodzi mi 35 ZLOTYCH! Odpowiedz Link
jacinda Re: jak najtaniej wyslac paczke? 22.08.12, 12:55 Zauwaz, ze poste nt tej firmy zostaly napisane osoby, ktore w ogole nie udzielaja sie na forum. Odpowiedz Link
aleksandrawu Re: jak najtaniej wyslac paczke? 22.08.12, 14:35 No wlasnie to wzbudzilo moje podejrzenia:/ Szkoda, ale jak mowia, jak cos brzmi zbyt pieknie zeby bylo prawdziwe, to pewnie tak jest:P Odpowiedz Link
cyniamonowa Re: jak najtaniej wyslac paczke? 21.08.12, 22:37 jesli do Polski to polecam Britport: www.britport.net/ 23funty za 30kg, wiezie i dostarcza to DPD. kilka razy korzystalam i bylo bezproblemowo. Odpowiedz Link
yadrall Re: jak najtaniej wyslac paczke? 23.09.12, 21:55 Ja osobiscie na terenie UK kozysalam z tej firmy: www.parcel2go.com/ I doszlo bez problemu,ale tylko raz. Odpowiedz Link
ssabaudia Re: jak najtaniej wyslac paczke? 24.09.12, 00:29 a ja niestety nie polecam wysyłajtaniej... Nie dość, że za 4 paczki po średnio 20 kg zabuliłam prawie 800 złotych (z Polski do UK) to jeszcze teraz chcą mnie naciągnąć na kolejne 400 bo niby jakaś paczka była "niewymiarowa" - przed wysyłką zadzwoniłam na infolinię, żeby doinformować się o maksymalne rozmiary paczek i żadna większa nie była. Do tego paczki szły tydzień a mialy być w ciągu 3 dni... Spaliśmy z dzieciakami bez pościeli pod narzutami z łożek i łaziliśmy w dwóch parach majtek przez kilka dni. Nawet nikt się nie zająknął, żeby głupie przepraszam powiedzieć. Odpowiedz Link
karolkowa1 Re: jak najtaniej wyslac paczke? 15.12.12, 00:58 Qyadrall napisała: > Ja osobiscie na terenie UK kozysalam z tej firmy: > www.parcel2go.com/ > I doszlo bez problemu,ale tylko raz. Tez polecam!!! Wysylalismy kilkanascie paczek z tej strony. Paczka 20 kg do Niemiec £24 ubezpieczona z UPS :) duzo paczek krajowych rowniez wysylalismy. Odpowiedz Link
sylaluk1 Re: jak najtaniej wyslac paczke? 13.11.12, 09:00 Wczoraj dostałam paczkę z Polski wysłaną za pośrednictwem www.expresowepaczki.pl/status_wynik.php Koszt paczki 30 kg to 23 funty, caly czas kontakt sms-owy a potem telefoniczny z kurierem, status paczki sprawdzany na stronie i co wazne odbior paczek z domu rowniez w soboty czy niedziele... Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: jak najtaniej wyslac paczke? 13.11.12, 10:56 to ciekawa a z jakich firm kozystacie jak wysylacie do Polski. Ja wlasnie dzisiaj wysylam do domu prezenty swiateczne plus kartki. Za wyslanie samych kartek poczta zaplacilabym ok 8F wiec stwierdzilam ze wysle wszytko w jednym pudle i zaplace 10F za 10kg tak bedzie taniej. To ich strona www.latransport.pl.tl/ Juz od paru lat z nimi wysylam i nie bylo problemow. Pozatym jeszcze wysylam rzeczy po dzieciach do domu samotnej matki i jako ze to jest chrytatywnie pierwsze 10kg daja za darmo. Mysle ze to bardzo w pozadku:) A jak wyslac z Polski do Anglii bo mama mi sie czasem pytaze cosby przeslala, ale ja nie wiem jak jej doradzic. Odpowiedz Link
ssabaudia Re: jak najtaniej wyslac paczke? 13.11.12, 19:36 SYLALUK a jaki kurier przystojny nie? ;D Odpowiedz Link
sylaluk1 ssabaudia 13.11.12, 20:23 Przystojny to jest moj MĄŻ (-; a tak na serio to nie widzialam go bo jak przytargal paczke to była 23.30 wiec maz sie zwlokl z łoża co by paczkę odebrac (-; ps a tak na marginesie to co z nasza kawa ? Odpowiedz Link
kalina866 Re: jak najtaniej wyslac paczke? 14.12.12, 22:02 Ja ostatnio wysyłam z Pl do UK - ale faktycznie patrząc na te ceny można się przerazić, przesadzają trochę. Mnie udało się wysłać taniej, bo swoją ofertę przedstawiłam na Clicktransie (clicktrans.pl/) i odezwała się do mnie firma, która zaproponowała dobrą kwotę. Dobry sposób na ominięcie tych chorych cen, tyle kasy ile chcieli kurierzy czy poczta nigdy bym nie dała. Odpowiedz Link
erga4 Re: jak najtaniej wyslac paczke? 14.12.12, 22:20 ja korzystam z przesyłek royal mail do Polski tylko gdy wysyłam jakieś drobiazgi i gdy zależy mi na czasie. powyżej 2 kg to koszt jak dla mnie kosmiczny. dlatego wolę wysyłac hurtem większą ilośc własnie polskimi kurierami. też często pomagam to znajomym, to rodzinie i kupuję ciuszki dla dzieci, zabawki i wysyłam wielką pakę. Odpowiedz Link
nadave Odradzam firme Piorun 21.12.12, 23:20 Wysylalam trzy dosc duze paczki do UK. Korzystalam z uslug firmy Piorun.Wszystkie przyszly rozciete (na pewno nie przez sluzbe celna) i poginelo mi kilka rzeczy. Odpowiedz Link