Dodaj do ulubionych

formularz TC 600

12.04.12, 17:38
Podpowiedzcie proszę - skąd go wziąć ?
wyszukiwarka wyrzuca mi tylko instrukcje wypełniania - a ja potrzebuję dla koleżanki mieszkającej od niedawna w uk taki formularz - w agencji pracy powiedzieli jej ,że dostanie go pocztą a ciągu 6 tygodni i że ma wypełnić a jeżeli chce szybciej to może go sciągnąć z netu albo pójść do księgowego

Ona nie ma dostępu do netu - korzysta okazjonalnie i nie bardzo ma mozliwość sama szperać a i chyba zbyt biegła w tej sztuce nie jest (sądziłam ,że znajdę jej go bez problemu , ale moja znajomość angielskiego jest zbyt słaba )

Dzięki za pomoc , podpowiedzi , linka :) Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • empirical Re: formularz TC 600 12.04.12, 17:50
      Tu jest wyjasnione, formularz mozna dostac tylko i wylacznie poprzez Revenue&Customs,
      nie mozna tego wypelnic przez net.

"You can only get a tax credits claim pack from the Tax Credit Helpline. You can't download a claim form, or make your claim online."

Zrodlo:
      www.hmrc.gov.uk/taxcredits/start/claiming/get-started/how-to-claim.htm
      • gunia_86 Re: formularz TC 600 12.04.12, 19:25
        tez ostatnio sie naszukalam tego formularzu niestety nie ma aszns go znalezc w necie ani sciaganc, trzeba zadzwonic do HM Revenue podac adres i oni przysylaja formularz na twoj adres wypelniasz i odsylasz, ja mialam jeszcze wiecej problemow bo jak tam zadzwonilam wypytywali o zarobki mniej wiecej i pare innych informacji. Bez problemu mozesz to zalatwic nawet z niewielka znajomsocia jezyka mowisz pani przez telefon ze nie mowisz dobrz epo angielsku. i tak jak w moim przypadku polaczy cie z tlumaczem ktory bedzie ci tlumaczyl kazde zdanie tej pani. ja zalatwialam to nie dalej jak miesiac temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka