mon-i-ka
15.05.12, 22:15
Witam, Mam pytanie odnosnie zakupów na ebay'u. Sytuacja przedstawia sie nastepująco:Mąż nie zwracając uwagi na szczegoly dotyczące sprzedawcy, wylicytowal pewna rzecz i licytacje wygral(chociaz sie tego nie spodiewal zupelnie) Jego ustaony max to 120f a srednia cena na podobnych aukcjach to 250f tego samego przedmiotu. Zastanawiajac sie czemu tak licytacja stanela w iejscu , otworzylam bid history i tam dopiero odkrylam kilka faktow. 1. Sprzedawca zarejsetrowany dopiero od 4 dni na ebay'u. 2. 0% feedback. 3. Oprocz mojego licytujacego mojego meza byla jeszcze tylko kjedna osoba tez z 0% feedback. 4. sprzedawca jest z rumuni. I teraz moje pytanie: czy jesli zaplace wylicytowana kwote ( zakladając ze to uczciwy poczatkujący sprzedawca) to czy w razie klopotow odzyskam pieniądze? Czy to aby czasem nie jest tak ze paypal i ebay gwarantują zwrot pieniedzy tylko jesli kupuje sie od sprzedawcow posiadajacych powyzej 99%pozytywnych komentarzy? A moze lepiej uniewaznic transakcje? Jak to jest z tymi zwrotami w przypadku sprzeawcow z 0% feedback?