Dodaj do ulubionych

dom i kominek

13.10.12, 09:16
Tak jak już pisałem wcześniej - powoli zabieramy się z Polski.
Patrząc na domy pod londynem wszedzie widze "kominek"
Na ile jest to prawdziwy kominek w którym jest szansa na prawdziwe drewno, a na ile elektryczna, gazowa instalacja ?

Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: dom i kominek 13.10.12, 09:26
      Raczej elektyczny/gazowy kominek jako regula.
    • plain-vanilla Re: dom i kominek 13.10.12, 11:40
      Jak ma byc prawdziwy kominek, to patrz na log burners. Ogrzewanie to bym patrzyla na gazowe, bo do elektrycznego nie mam zaufania, moim zdaniem drogo kosztuje ogrzanie domu energia elektryczna. Chyba, ze sie wypowie ktos kto ma taki typ ogrzewania i jest zadowolony. Jak stary dom bedzie i nieocieplony, to bedziecie go dogrzewac caly rok, chyba ze lubicie siedziec w chlodzie.
    • lianis Re: dom i kominek 13.10.12, 11:50
      Z czasow wnajmowania to raz jeden trafilismy na prawdziwy kominek, tak to zawsze gazowy lub elektryczny. Osobiscie uwazam ze ogrzewanie gazowe zamiast elektrycznego tak kominekzdecydowanie elektryczny niz gazowy.
    • jaleo Re: dom i kominek 13.10.12, 19:42
      A czy paliles kiedys w otwartym kominku i zdajesz sobie sprawe, ile z tym jest roboty?? Tak jak dziewczyny pisza, jak juz chcesz palic drewnem, to lepszy jest log burner niz otwarty kominek.
      Od kilkudziesieciu lat jest zreszta zakaz budowania nowych domow z otwartym kominkiem, wiec jesli w ogole znajdziesz jeszcze otwarte palenisko, to raczej w starszych domach. Ale i tak wiekszosc jest przerobiona na gaz lub log burning stove, bo tak jak pisalam, otwarte palenisko to jest kupa roboty (wiem, co mowie, bo 5 lat mieszkalam w domu z otwartym paleniskiem).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka