Dodaj do ulubionych

Kurki z Tesco

19.10.12, 12:47

Hej Dziewczyny,

Może głupie pytanie, ale czy kupowałyście leśne grzyby w Tesco czy innym markecie. Swieże takie na tackach foliowanych. Ja wczoraj kupilam kurki prosto z bułgarskich lasów. I teraz się zastanawiam czy to warte było wydatku. Mają ten sam aromat co zebrane w lesie? Wystaczy zrobić w śmietanie? Macie jakies doświadczenie w tym temacie?
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: Kurki z Tesco 19.10.12, 12:49
      Kupilam raz, bo tak za mna chodzily, ale to zupelnie - przynajmniej dla mnie - nie to samo, co takie zebrane w lesie. Ani nie mialy zapachu, ani smaku. Wiec mimo tego, ze jest ich w Tesco pelno, daje sobie spokoj.
      • sznupkowie Re: Kurki z Tesco 19.10.12, 13:06
        Tak własnie myślałam, ze mogą się okazać bez smaku...no nic costam pokombinuje......a taką miałąm ochotę na kurki prosto z patelni z odrobiną smietany i ten aromat....echh..:(
    • illegal.alien Re: Kurki z Tesco 19.10.12, 13:28
      Kiedys gdzies w Londynie byl jakis polski dzien czy cos - kupilam sobie dwa kilo kurek i pomrozilam w malych paczkach :D Maja jedna wade: strasznie duzo w nich igliwia i innych smieci, a czysci sie wyjatkowo slabo.
      • sznupkowie Re: Kurki z Tesco 19.10.12, 13:55
        hehe...te moje to czysciutkie takie jakby w lesie nigdy nei były..:-D
        • ingaki Re: Kurki z Tesco 19.10.12, 17:12
          w Polskim sklepie na streatham sa kurki na wage moze takie z lasu ;) (nie kupowalam)
          • sznupkowie Re: Kurki z Tesco 19.10.12, 17:21
            Zrobilam w śmietanie.....tragedia. Po pierwsze jak nic były nieżle moczone wczesniej w wodzie......:( Dodałąm pietruszkę i stiltona i zrobiłam z makaronem, bo samych nie dalo sie jeść.

Nie polecam, omijać szerokim lukiem. Moim usprawiedliwieniem może być tylko niesamowita tęsknota za świeżymi grzybami...;)Zamroczyło mnie..:(

--sznupkowiewpodrozyzycia.blogspot.co.uk/
            • robak.rawback Re: Kurki z Tesco 19.10.12, 20:38
              jak nastepnym razem jedziesz do polski - kupujesz pare kilo w polsce, obrabiasz a do uk wieziesz juz w pojemnikach. albo popros niech ci ktos nakupi, obmyje i przygotuje na czysto a potem zamrozi w mniejszych porcjach, przyjedziesz z waliza i odbierzesz.
              • szprotka6 Re: Kurki z Tesco 19.10.12, 21:00
                A ja tu weszłam poczytać o kurtkach z Tesco....:-)))) Akurat jakąś muszę dla dziecięcia zakupić:-) No ale rad nie dostałam:-)
                • glasscraft Re: Kurki z Tesco 19.10.12, 21:15
                  Szprotka... ja mysle, ze z tych kurek to by sie dalo kurtke zrobic :-) i latami by sie jej znosic nie dalo....
                  • miss_scary Re: Kurki z Tesco 21.10.12, 22:23
                    Tez wyczytalam, ze kurtki i pomyslalam, ze do watka zajrze, moze jakies super jakosci autorka kurtki w tesco znalazla :] a tu o grzybach, tylko smaka niepotrzebnie narobilas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka