Dodaj do ulubionych

implant Nexplanon

15.11.12, 08:25
3.5 miesiaca temu mialam zalozony i wyglada to tak ,ze mam okres prawie miesiac i pozniej 7 dni bez.Bylam u lekarza co mi zakladal i niewiele sie dowiedzialam tylko tyle,ze moge go wyciagnac.
Juz mam dosyc, a mialo byc tak komfortowo.
Jak wy to przechodzilyscie?
Obserwuj wątek
    • bebe52 Re: implant Nexplanon 15.11.12, 11:57
      ja miałam implant implanon i przez pierwszych 5-7 miesięcy nie miałam okresu w ogóle,podobno to normalne potem miałam raz w miesiącu a po 12-18 miesiącach to okres miałam prawie cały miesiąc i co miesiąc,doszło do tego że nabawiłam sie anemii,zawrotów głowy,osłabienia i implant wyjęłam kilka miesięcy przed czasem,ja miałam na 3 lata.Sama sobie się dziwię że wytrzymałam prawie 3 lata z takimi przebojami.
      Obecnie jestem na tabletkach anty od kilku miesiącach i jest gitara
      • murasaki33 Re: implant Nexplanon 16.11.12, 00:33
        U mnie tez implant wypadl kiepsko, w skali od 1 do 5 daje mu 2. W lutym wyjmuje i nie zakladam ponownie. Zupelna nieprzewidywalnosc okresow, kiedy, jak dlugo i jak intensywnie - nigdy nie wiadomo. Plusy - zero wplywu na samopoczucie czy wahania wagi ciala.
        • novalee1 Re: implant Nexplanon 16.11.12, 23:11
          Ja zaczelam tyc.Od zalozenia Nexplanona (rok i 7 miesiecy) przytylam 7 kilo! A nie obzeram sie,przeciwnie,uwazam na to co jem i cwicze prawie codziennie nieraz po dwie godziny dziennie.
    • mialumia Re: implant Nexplanon 17.11.12, 10:45
      Sorki za wscibskosc Edyta, ale czyzby zawitala milosc w Twoim zyciu ?:)
      • t.edyta Re: implant Nexplanon 19.11.12, 08:30
        mialumia napisała:

> Sorki za wscibskosc Edyta, ale czyzby zawitala milosc w Twoim zyciu ?:)

Zaczynam ukladac sobie zycie od nowa:)
        • kalina_19 Re: implant Nexplanon 19.11.12, 09:22
          witam.ja miałam załorzony implant 2.5 roku temu i nie ejst zle nawet ejsli mam okres 2 razy w miesiacu . tylko za 2 dni wyciagam bo zmienił mnie w jedze .krzycze cały czas nerwowa sie zrobiłam . w gp powiedziaął ze moze byc wina implanta -no coz zobaczymy przekonamy sie
    • aniova Re: implant Nexplanon 22.11.12, 18:12
      Ja mam implant od lipca tego roku i jestem pozytywnie zaskoczona, okres mam co 2 miesiace(fakt,wtenczas trwa miesiac,ale nie jest intensywny z tego powodu wiec mi to odpowiada) plus zrzucilam jakies 8kg w ostatnich 3 miesiacach -generalnie postanowilam sobie udowodnic ze implant= podniesienie na wadze= niekoniecznie moj przypadek czego sie obawialam jakoby zakladajac wazylam 76kg,bez magii tutaj,cwiczenia regularne.
      Plus co jeszcze,brak nastrojowych hustawek i wiecej energii.
    • oleswava Re: implant Nexplanon 23.11.12, 20:00
      Witam, ja mam implant od lutego tego roku. wcześniej przez dwa lata brałam tabletki Cerazette, które są o podobnym składzie do nexplanona i kiedy rozpoczęłam je brać, okres miałam bez przerwy przez ok 3 miesiace. potem pojawiał się coraz rzadziej, az w koncu prawie całkiem zaniknął. w tej chwili, z implantem, okres wystepuje sporadycznie, w bardzo niewielkich ilościach.

Ja jestem bardzo zadowolona z implantu, jednak wiem, że wiele innych kobiet źle go znosi - co niestety wynika z tego, że w UK nie ma chyba przeprowadzanych żadnych testów hormonalnych (mi ich nikt nigdy nie proponował) w związku z czym środki antykoncepcyjne są przepisywane praktycznie na chybił trafił - jeśli po jednym źle się czujesz, przepiszą ci coś innego. Ja do nexplanona dotarłąm tez na zasadzie nie udanych prób z innymi hormonalnymi środkami i okazało się, że moge używać tylko tych oznaczonych jako "progesteron only".

Dlatego trudno pisać opinie "polecające" lub "odradzające" nexplanon, bo każda z nas ma inną sytuację hormonalną, najlepiej chyba przy okazji pobytu w PL wydać parę złotych na zbadanie sobie poziomu hormonów - ginekolog doradzi który środek anty dobrać, i potem tego należy się dopominac w UK:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka