Dodaj do ulubionych

L4 z Polski

21.01.13, 22:49
Jak to jest z tym zwolnieniem lekarskim "na ciążę"?
Mam koleżankę, która pracowała tutaj dosyc długo, zaszła w ciążę, ale źle się czuła i wróciła juz na stałe do Polski, ale tutaj otrzymuje jakieś drobne pieniądze za owe zwolnienie.

Myślałam, że tutaj nie respektują takich zwolnień, chyba, że ktoś jest w szpitalu...albo to jest to właśnie takie "lewe" zwolnienie........
Obserwuj wątek
    • karolajna83g Re: L4 z Polski 22.01.13, 00:32
      a ja myślę że znowu interesują cie sprawy które nie powinny

TZN jakie?

naprawdę się dzi
      > wisz że ludzie cie nie lubią???
      A jakie to ma związek z moim zapytaniem- czysto-teoretycznym?
    • yadrall Re: L4 z Polski 22.01.13, 10:50
      Zwolnienie z Pl jest jaknajbardziej respektowane w UK i nie ma z tym zadnego problemu. Kozystalam wiele razy i nikt nie robil problemow.
      • karolajna83g Re: L4 z Polski 22.01.13, 10:53
        Dzięki za rzeczową odpowiedź.

Agencje pracy mają chyba inne wytyczne, co do zwolnień zagranicznych, bo stanowczo powiedzieli, że zwolnienie może byc tylko od GP.
    • karolajna83g Re: L4 z Polski 22.01.13, 10:51
      marninor napisała:

> w którymś twoim wątku dziewczyny tłumaczyły dość dobitnie probowały tłumaczyć..
      > . widac nie dociera... nasuwa mi sie tylko taki cytat:
      > " z idiotką się nie dyskutuje bo najpierw sprowadzi do swojego poziomu a potem
      > i tak wygra- doświadczeniem"

To ja "tłumaczę Tobie dość dobitnie próbuję tłumaczyć":

Chce tylko odpowiedzi na moje zapytanie, nie musisz nic pisać, bo nic nie wnosisz w ten offtopic moja droga.

Co jest złego, że chcę wiedzieć, czy sa tutaj honorowane L4 z Polski, czy nie? Koleżanki juz nie ma i nie będzie.

PS. Lepiej widzieć źdźbło w czyimś oku aniżeli belkę w swoim, nieprawdaż?????
      • yadrall Re: L4 z Polski 22.01.13, 11:10
        Nie ma znaczenia czy to agencja czy nie-jest unijna derektywa,ktora nakazuje respektowanie zwolnien w obie strony i pracodawca nie robi zadnej laski.
        • karolajna83g Re: L4 z Polski 22.01.13, 11:16
          Właśnie...nieznajomość prawa szkodzi.
          Dzięki za info :)
          • buizu Re: L4 z Polski 24.01.13, 13:27
            .. i nieznajomość formularzy unijnych ;)

marinor, nie zaglądam tu często, ale Twoje wypowiedzi mówią mi że musisz mieć ciekawą osobowość. Załóż bloga, będę Cię czytać :))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka