Dodaj do ulubionych

koszenie trawnika

18.02.13, 11:44
Dziewczyny podpowiedzcie prosze.
Jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o ogrodnictwo :)
We wrzesniu wysialismy trawe w ogrodzie. Ladnie wyrosla, przeczekalismy zime i teraz sie zastanawiam kiedy ma odbyc sie pierwsze koszenie? Juz? W marcu pewnie wszystko zacznie sie rozrastac?
Zdradzcie prosze sekrety jak dbacie o Wasze ogrody.
Z gory dziekuje i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • onmytoes Re: koszenie trawnika 18.02.13, 23:31
      Ja wlasnie skosilam swoja w miniony weekend po raz pierwszy w tym roku, korzystajac ze bylo dosc sucho.
      Poniewaz jesien i zima byly bardzo deszczowe trawa caly czas bujnie rosla i siegala juz zdecydowanie powyzej kostek.
      Specjalista nie jestem, ale z tego co widze z wlasnego doswiadczenia i co wyczytalam w ksiazkach to koszenie wzmacnia trawe i promuje wzrost (czy jak to sie tam poprawnie mowi ;)
      Swiezo wysianej trawie trzeba dac dluzej, zeby miala okazje sie porzadnie ukorzenic.
      Poza tym na nastepne dni znow zapowiadaja przymrozki, wiec moze warto jeszcze troche poczekac.
      Polecam te stronke ponizej, maja mnostwo fajnych porad i czesto z niej korzystam
      apps.rhs.org.uk/advicesearch/profile.aspx?pid=425
      • elioli Re: koszenie trawnika 19.02.13, 01:14
        Uff! Juz sie balam, ze nikt trawnika nie strzyze ;)

Chyba rzeczywiscie jeszcze poczekam niech sie ukorzeni, dziekuje za odpowiedz i za link - faktycznie fajna stronka :)
        Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka