yadrall 19.02.13, 11:02 Wczoraj w Asda nabylam fasolke szparagowa zielona i groszek zielony (do siewu) w wersji pnacej! Ogolnie maja dosc duzo rzeczy do ogrodkow (jakies rekawice, nozyce, grabie, ziemie itp). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpil1 Re: Do ogrodniczek 19.02.13, 18:59 No, już się takie artykuły pojawiają w marketach. Aż szkoda, że dużego ogrodu niet. No, ale przynajmniej balkonik jest. A może ktoś sie orientuje czy pelargonie po zimie na balkonie się odbiją? Troszkę przymarzły, ale poza tym wyglądają całkiem, całkiem. Odpowiedz Link
monstroteratum.furiosum Re: Do ogrodniczek 19.02.13, 23:01 Jak jeszcze mialam balkon to pelargonie odbijaly przez 4 lata :) Jesli wygladaja calkiem, calkiem to jest nadzieja :) Odpowiedz Link
onmytoes Re: Do ogrodniczek 20.02.13, 15:40 W B&Q maja tez obecnie promocje i wyprzedaze cebulek do posadzenia na teraz. Po £1.49 za paczke konwalii, zonkili, tulipanow oraz sporo innych kwiatow, ktore trzeba sadzic wczesna wiosna a bede kwitnac latem i jesienia. W ubiegly weekend wyjechalam z calym koszem cebulek i doszlam do wniosku ze potrzebny mi jakis szlaban na centra ogrodnicze :( Odpowiedz Link
yadrall Re: Do ogrodniczek 20.02.13, 16:21 U nas w B&Q maja remont i zamiast marketu jest tylko jakis namiot,ale i tak dzis wytargalam 6 sadzonek bukszpanu (nie wiem po cholere mi 6,ale tak byly pakowane-musze pomyslec gdzie je wsadzic). A w Lidlu sa nasionka ogorkow gruntowych-takich malych do kiszenia :) Odpowiedz Link
izabelabp Re: bukszpan 21.02.13, 14:08 do malych doniczek i przycinac do kuli czy piramidki, zajmie kilka lat ale warto czekac. Ja mam dwie kule i w ubieglym roku kupilam taki szesciopak, rozsadzilam do doniczek i czekam jak urosna by sie do nich dorwac. Poza tym mozna w wieksza doniczke, jakis wrzosiec, cyprysik, bluszcz i kolorowa prymulke i fajnie to wyglada. Sorki mialo byc oi bukszpanie: Maly bukszpanek, ivy i prymulka. Jak bukszanik jest malutki to otaczam go krokusikami i jakas wiszaca lobelia czy werbena Odpowiedz Link
onmytoes Crews Hill, Enfield 20.02.13, 20:05 A jesli ktos jest zmotoryzowany i mieszka w okolicach Londynu to bardzo polecam Crews Hill. To miejsce to takie ogrodnicze zaglebie. W calej wiosce doslownie na kazdym kroku, jeden obok drugiego sa duze centra ogrodnicze. Mozna tam kupic doslownie wszystko, nasiona, cebulki, sadzonki, krzewy, drzewa, jednoroczne, wieloletnie. Do tego oczywiscie wszystko inne do ogrodow, ziemia, kamienie, plyty, ploty, meble ogrodowe... Staram sie tam za czesto nie jezdzic bo dostaje lekkiego pierdolca, dzien z glowy i kasy idzie jak diabli. Ale jak ktos zaklada ogrod to jest to swietne miejsce, bo mozna nabyc wszystko co trzeba. Dla Londynskich ogrodniczek polecam tez Columbia Road Flower Market, odbywa sie w kazda niedziele i uwielbiam to miejsce! Ma fantastyczny klimat, oprocz roslin ogrodowych sa tez kwiaty ciete, ziola, rosliny doniczkowe. A do tego mnostwo swietnych sklepikow, kafejek. Niestety zrobilo sie tam troche trendy, wiec w cieple sloneczne niedziele jest spory tlum. www.columbiaroad.info/ Na zakupy najlepiej poczekac do konca marketu, ok 14.00 bo wtedy sprzedawcy sie zwijaja i pozbywaja sie kwiatow za bezcen. Odpowiedz Link
izabelski Re: Do ogrodniczek 07.03.13, 20:17 ciekawy koncept Vertical Vegetable Gardening www.amazon.co.uk/Vertical-Vegetable-Gardening-Living-Guides/dp/1615641831/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1362683765&sr=8-1 Odpowiedz Link
mrs.t Re: Do ogrodniczek 07.03.13, 21:20 i tak ci wszystko slugs zezra.. ja sie zastanawiam czy zeszłorocznej sałaty od razu im po prostu na trawnik nie e wysiac... przynajmniej mniej nerwów dla mnie , nie bede sie ludzic ze coś z doniczki uda mi sie uchowac :/ Odpowiedz Link
glasscraft Re: Do ogrodniczek 07.03.13, 21:24 Nemaslug, nemaglug, po raz tysieczny - nemaslug!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) Odpowiedz Link