nannyjo32 16.03.13, 19:15 poszukuje sprawdzonej firmy z ktora mozna przeslac paczke z Polski do UK. Czy mozecie wrzucic linki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plain-vanilla Re: paczki 16.03.13, 19:20 Bylo juz, poszukaj w archiwum. Ja korzystam z johann express - oni wysylaja DPD, bo prywatne osoby nie moga, wiec jest to chyba broker w takim ukladzie. Paczki dochodza, chociaz strasznie nimi rzucaja, ale pewnie to u kazdego przewoznika. Ja sobie chwale, bo formularz wypelniam online i place przez Paypal, przychodzi email, kiedy i pomiedzy jakimi godzinami kurier przyjedzie po paczke. Odpowiedz Link
illegal.alien Re: paczki 16.03.13, 19:41 Ja korzystam z Catrina trans - tez dpd, ale nie rzucają paczkami, bo przywiozlam sobie z pl komputer i nic mu nie było :) Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: paczki 17.03.13, 11:37 To mialas szczescie. Wyraznie zaznaczone jest na stronie, ze nie wolno przewozic AGD ani urzadzen elektronicznych. Jakby komp doszedl potrzaskany, nic bys juz z tym nie zrobila. Odpowiedz Link
illegal.alien Re: paczki 17.03.13, 14:20 Wiem, rozmawiałam z nimi przez telefon :) pan powiedział, ze przewozić mozna, ale w standardowej przesyłce nie bedzie ubezpieczony - w jakiejś tam specjalnej (nie pamietam, jak sie nazywa) mozna przewozić takie rzeczy z ubezpieczeniem. Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: paczki 17.03.13, 11:40 Catrina ma ubezpieczone paczki na £100, Johann Express do 5000 zl. Odpowiedz Link
juszka79 Re: paczki 17.03.13, 01:12 Ja korzystam z britport. Jedyny problem, ze nie wiadomo o ktorej godzinie bedzie kurier i trzeba siedziec caly dzien w domu, ale reszta bez problemu. Odpowiedz Link
alki_80 Re: paczki 17.03.13, 13:53 Ja ostatnio też wysyłałam z britport. We wtorek kurier odbierał z mazur, w piątek była w Szkocji. Byłam zadowolona. Odpowiedz Link
cherrie Re: paczki 17.03.13, 15:16 a wiecie moze czy te paczki (przez dpd) sa przeswietlane tj. na lotniskach? Chce sobie przywiezc z Pl troche art. spozywczych tj. powidla, suszone owoce i warzywa i takie tam, ktorych w pl sklepach nie kupie. Ale nie chce zeby byly traktowane promieniami x;-) Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: paczki 17.03.13, 15:52 Mysle, ze te paczki podrozuja droga ladowa.Nie sadze, zeby poziom tego promieniowania byl na tyle wysoki, zeby sie tym martwic, Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: paczki 17.03.13, 15:53 A tak z ciekawosci, to jakich warzywach nie ma na miejscu czy suszonych owocow? Odpowiedz Link
cherrie Re: paczki 17.03.13, 17:42 a no takich z babcinego ogrodka:-) i powidel tez nie ma. Odpowiedz Link
glasscraft Re: paczki 17.03.13, 20:56 No to w takim razie musisz sie udac na wies, zebrac damsony i zrobic domowe przetwory :-) z tychze. Inne domowe przetwory z nazwy sa domowe, wiec ani w sklepie w PL ani w sklepie w UK nie sa osiagalne :-D Odpowiedz Link
cherrie Re: paczki 17.03.13, 23:22 no tak, ale ja chce przywiezc przetwory domowej roboty i to bynajmniej nie ze sklepu, tylko przeze mnie sama czy przez babcie w pl wykonane. a poza tym, ja w NI mieszkam i tutaj jeszcze sliwek na drzewie nigdy nie widzialam. podobnie z innymi owocami. Odpowiedz Link
glasscraft Re: paczki 17.03.13, 23:29 To nie wiem... u mnie damsony rosna jak chwasty przy drogach. A moze kupic jakies mrozone albo z polskiego sklepu i usmazyc? Odpowiedz Link
sylaluk1 Re: paczki 18.03.13, 13:14 Ja wielokrotnie korzystałam z : www.expresowepaczki.pl Tanio, solidnie i co najwazniejsze kurier umawia sie z Toba na konkretny termin, nie trzeba czatowac caly dzien w domu. Odpowiedz Link
mirrabeleczka Re: paczki 21.03.14, 19:10 Od 2 lat wysyłam paczki do Polski z firmą paczka4u. Jeszcze się nie zawiodłam, sprawni, tanio czego chcieć więcej. Odpowiedz Link
mrs.t Re: paczki 21.03.14, 19:22 > Od 2 lat wysyłam paczki do Polski z firmą paczka4u. Jeszcze się nie zawiodł > am, sprawni, tanio czego chcieć więcej. Czego chcieć wiecej? Bardziej subtelnego marketingu :) Odpowiedz Link
liley11 Re: paczki 21.03.14, 19:37 Sloiczki razem z ubraniami posylam britport. Tylko jeden raz sie stlukl. Koper swiezy tak nawet wyslalam:) i liscie selera do zupy:) Odpowiedz Link
bialasek75 Re: paczki 21.03.14, 22:33 Przesylarka.pl Co prawda nieźle rzucają paczkami, bo potłukły mi się kruche rzeczy, ale na ciuchy i książki jest ok. 32 kilo za niecałe 20 funtów. Odpowiedz Link