16.03.13, 19:15
poszukuje sprawdzonej firmy z ktora mozna przeslac paczke z Polski do UK. Czy mozecie wrzucic linki.
Obserwuj wątek
    • iwona7706 Re: paczki 16.03.13, 19:18
      przesylarka.pl/ ja wysylalam i jestem zadowolona
    • plain-vanilla Re: paczki 16.03.13, 19:20
      Bylo juz, poszukaj w archiwum. Ja korzystam z johann express - oni wysylaja DPD, bo prywatne osoby nie moga, wiec jest to chyba broker w takim ukladzie. Paczki dochodza, chociaz strasznie nimi rzucaja, ale pewnie to u kazdego przewoznika. Ja sobie chwale, bo formularz wypelniam online i place przez Paypal, przychodzi email, kiedy i pomiedzy jakimi godzinami kurier przyjedzie po paczke.
    • illegal.alien Re: paczki 16.03.13, 19:41
      Ja korzystam z Catrina trans - tez dpd, ale nie rzucają paczkami, bo przywiozlam sobie z pl komputer i nic mu nie było :)
      • nannyjo32 Re: paczki 16.03.13, 20:39
        dzieki dziewczyny:)
      • mrs.t Re: paczki 16.03.13, 23:02
        my tez catrina
      • plain-vanilla Re: paczki 17.03.13, 11:37
        To mialas szczescie. Wyraznie zaznaczone jest na stronie, ze nie wolno przewozic AGD ani urzadzen elektronicznych. Jakby komp doszedl potrzaskany, nic bys juz z tym nie zrobila.
        • illegal.alien Re: paczki 17.03.13, 14:20
          Wiem, rozmawiałam z nimi przez telefon :) pan powiedział, ze przewozić mozna, ale w standardowej przesyłce nie bedzie ubezpieczony - w jakiejś tam specjalnej (nie pamietam, jak sie nazywa) mozna przewozić takie rzeczy z ubezpieczeniem.
      • plain-vanilla Re: paczki 17.03.13, 11:40
        Catrina ma ubezpieczone paczki na £100, Johann Express do 5000 zl.
    • juszka79 Re: paczki 17.03.13, 01:12
      Ja korzystam z britport. Jedyny problem, ze nie wiadomo o ktorej godzinie bedzie kurier i trzeba siedziec caly dzien w domu, ale reszta bez problemu.
      • alki_80 Re: paczki 17.03.13, 13:53
        Ja ostatnio też wysyłałam z britport. We wtorek kurier odbierał z mazur, w piątek była w Szkocji. Byłam zadowolona.
        • cherrie Re: paczki 17.03.13, 15:16
          a wiecie moze czy te paczki (przez dpd) sa przeswietlane tj. na lotniskach?
          Chce sobie przywiezc z Pl troche art. spozywczych tj. powidla, suszone owoce i warzywa i takie tam, ktorych w pl sklepach nie kupie. Ale nie chce zeby byly traktowane promieniami x;-)
          • plain-vanilla Re: paczki 17.03.13, 15:52
            Mysle, ze te paczki podrozuja droga ladowa.Nie sadze, zeby poziom tego promieniowania byl na tyle wysoki, zeby sie tym martwic,
          • plain-vanilla Re: paczki 17.03.13, 15:53
            A tak z ciekawosci, to jakich warzywach nie ma na miejscu czy suszonych owocow?
            • cherrie Re: paczki 17.03.13, 17:42
              a no takich z babcinego ogrodka:-) i powidel tez nie ma.
              • glasscraft Re: paczki 17.03.13, 17:51
                Powidla sa w tesco.
                • cherrie Re: paczki 17.03.13, 20:53
                  e, ale domowej roboty przetworow nie ma!
                  • glasscraft Re: paczki 17.03.13, 20:56
                    No to w takim razie musisz sie udac na wies, zebrac damsony i zrobic domowe przetwory :-) z tychze.
                    Inne domowe przetwory z nazwy sa domowe, wiec ani w sklepie w PL ani w sklepie w UK nie sa osiagalne :-D
                    • cherrie Re: paczki 17.03.13, 23:22
                      no tak, ale ja chce przywiezc przetwory domowej roboty i to bynajmniej nie ze sklepu, tylko przeze mnie sama czy przez babcie w pl wykonane.
                      a poza tym, ja w NI mieszkam i tutaj jeszcze sliwek na drzewie nigdy nie widzialam. podobnie z innymi owocami.
                      • glasscraft Re: paczki 17.03.13, 23:29
                        To nie wiem... u mnie damsony rosna jak chwasty przy drogach.
                        A moze kupic jakies mrozone albo z polskiego sklepu i usmazyc?
    • kaska099 Re: paczki 17.03.13, 19:57
      Ja tez zamawiam z Britport. paczka szla 4 dni.
    • sylaluk1 Re: paczki 18.03.13, 13:14
      Ja wielokrotnie korzystałam z : www.expresowepaczki.pl
      Tanio, solidnie i co najwazniejsze kurier umawia sie z Toba na konkretny termin, nie trzeba czatowac caly dzien w domu.
    • sunflowerin Re: paczki 18.03.13, 20:14
      kilka razy juz Britport i wszystko bylo ok.
    • mirrabeleczka Re: paczki 21.03.14, 19:10
      Od 2 lat wysyłam paczki do Polski z firmą paczka4u. Jeszcze się nie zawiodłam, sprawni, tanio czego chcieć więcej.
      • mrs.t Re: paczki 21.03.14, 19:22

> Od 2 lat wysyłam paczki do Polski z firmą paczka4u. Jeszcze się nie zawiodł
        > am, sprawni, tanio czego chcieć więcej.

Czego chcieć wiecej?
        Bardziej subtelnego marketingu :)
        • liley11 Re: paczki 21.03.14, 19:37
          Sloiczki razem z ubraniami posylam britport. Tylko jeden raz sie stlukl. Koper swiezy tak nawet wyslalam:) i liscie selera do zupy:)
          • bialasek75 Re: paczki 21.03.14, 22:33
            Przesylarka.pl Co prawda nieźle rzucają paczkami, bo potłukły mi się kruche rzeczy, ale na ciuchy i książki jest ok. 32 kilo za niecałe 20 funtów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka