annaprudhoe067 03.04.13, 09:42 Chcialabym spedzic z synem weekend w Londynie, czy mozecie polecic mi przyjazny , spokojny hotelik w przystepnej cenie , z ktorego bedzie blisko do tego , co warto zobaczyc (dziecko to 13-letni chlopiec) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
effie1980 Re: weekend in London 03.04.13, 11:16 A co wedlug Ciebie warto zobaczyc? bo w Londynie do ogladania jest duzo rzeczy. I co to znaczyc dla Ciebie przystepna cena? Odpowiedz Link
annaprudhoe067 Re: weekend in London 03.04.13, 11:34 Palac Buckingham, Tower, Opactwo Westminsterskie, Muzeum Sztuki Naturalnej, National Gallery to mam w planie. Nie znam cen hoteli - 20-30£ Odpowiedz Link
aniaheasley Re: weekend in London 03.04.13, 11:37 I jeszcze czym i z ktorej strony bedziesz wjezdzac/wlatywac do Londynu? Tanie hoteliki sa na przyklad w okolicach Earl's Court, ale nie sa one jakies specjalnie sympatyczne. Jest mnostwo b&b w okolicach Victorii i innych glownych stacji kolejowych (St. Pancras, Paddington) bo tam docieraja ludzie na weekendowe pobyty, i najwygodniej jest miec hotel blisko stacji. Jezeli planujesz poznonocne balowanie (ale z 13 latkiem to chyba nie ;)) to jest sporo bardzo ciasnych hotelikow na West Endzie w dzielnicy teatralnej, czesto gdzies na 3-4 pietrze nad restauracja czy pubem. No i co to jest przystepna cena? £60-75 za noc za pokoj jest przystepne? Tanszych nie radzilabym szukac.... Jezeli chcecie zwiedzac tradycyjnie Buckingham Palace - Big Ben - Tower Bridge - Piccadilly Circus - Trafalgar Square - Madam Tussaud's - British Museum to moze okolice Victorii albo Baker Street? Odpowiedz Link
annaprudhoe067 Re: weekend in London 03.04.13, 15:23 Przyjedziemy autokarem, pewnie wszystkiego nie zdolamy zobaczyc. A moze jakis konkretny hotel ktos zna , tak zebym go zobaczyla na necie I zabukowala tez online- tak lubie najbardziej Odpowiedz Link
liley11 Re: weekend in London 03.04.13, 15:40 Zobacz na secretescapes prpmocyjne ceny w luksusowych hotelach Odpowiedz Link
podkocem Re: weekend in London 03.04.13, 16:29 A jaki przedział cenowy Cie interesuje? Jeśli zamierzasz tylko spać, to ja bym poszła na cos takiego: www.belgraviarooms.com/rooms.html Nigdy tam nie byłam, ale najwazniejsze, że hotelik w samiutkim centrum, rano moglibyście wyskoczyć na kawę do Cioci Eli :P. Jesli chodzi o zwiedzanie w weekend, zamiast biletow na metro i autobusty polecem po prostu wykupić bilet big bus - zawiezie Was w najciekawsze miejsca, nie zgubicie się, w autobusie jest przewodnik, który opowiada o mijanych miejscach, dają mapę. Wysiadacie tam gdzie chcecie, potem łapiecie kolejny autobus. Dodatkowo przejażdżka statkiem po Tamizie w cenie biletu. Tę forme zwiedzania polecam wszystkim znajomym, którzy przyjeżdżają zwiedzać Londyn w weekend, sama zrobiłam te trasy 3 razy. Odpowiedz Link
annaprudhoe067 Re: weekend in London 03.04.13, 17:23 Super oferta , wypisz wymaluj - w sam raz dla mnie - Bardzo dziekuje Odpowiedz Link
botu Re: weekend in London 03.04.13, 20:49 A wlasnie, wiecie moze czy ktoras firma ma w autobusach komentarz takze po polsku? Odpowiedz Link
podkocem Re: weekend in London 05.04.13, 00:32 niestety raczej nie, ale mają po japońsku gdyby Cie interesowało :P Odpowiedz Link
botu Re: weekend in London 05.04.13, 01:27 podkocem napisała: > niestety raczej nie, ale mają po japońsku gdyby Cie interesowało :P To jest pomysl, zapropononuje znajomym sluchanie objasnien po japonsku... Odpowiedz Link