Dodaj do ulubionych

weekend in London

03.04.13, 09:42
Chcialabym spedzic z synem weekend w Londynie, czy mozecie polecic mi przyjazny , spokojny hotelik w przystepnej cenie , z ktorego bedzie blisko do tego , co warto zobaczyc (dziecko to 13-letni chlopiec)
Obserwuj wątek
    • effie1980 Re: weekend in London 03.04.13, 11:16
      A co wedlug Ciebie warto zobaczyc? bo w Londynie do ogladania jest duzo rzeczy. I co to znaczyc dla Ciebie przystepna cena?
      • annaprudhoe067 Re: weekend in London 03.04.13, 11:34
        Palac Buckingham, Tower, Opactwo Westminsterskie, Muzeum Sztuki Naturalnej, National Gallery to mam w planie. Nie znam cen hoteli - 20-30£
      • aniaheasley Re: weekend in London 03.04.13, 11:37
        I jeszcze czym i z ktorej strony bedziesz wjezdzac/wlatywac do Londynu?
        Tanie hoteliki sa na przyklad w okolicach Earl's Court, ale nie sa one jakies specjalnie sympatyczne. Jest mnostwo b&b w okolicach Victorii i innych glownych stacji kolejowych (St. Pancras, Paddington) bo tam docieraja ludzie na weekendowe pobyty, i najwygodniej jest miec hotel blisko stacji.
        Jezeli planujesz poznonocne balowanie (ale z 13 latkiem to chyba nie ;)) to jest sporo bardzo ciasnych hotelikow na West Endzie w dzielnicy teatralnej, czesto gdzies na 3-4 pietrze nad restauracja czy pubem.

No i co to jest przystepna cena? £60-75 za noc za pokoj jest przystepne? Tanszych nie radzilabym szukac....

Jezeli chcecie zwiedzac tradycyjnie Buckingham Palace - Big Ben - Tower Bridge - Piccadilly Circus - Trafalgar Square - Madam Tussaud's - British Museum to moze okolice Victorii albo Baker Street?
        • annaprudhoe067 Re: weekend in London 03.04.13, 15:23
          Przyjedziemy autokarem, pewnie wszystkiego nie zdolamy zobaczyc. A moze jakis konkretny hotel ktos zna , tak zebym go zobaczyla na necie I zabukowala tez online- tak lubie najbardziej
          • liley11 Re: weekend in London 03.04.13, 15:40
            Zobacz na secretescapes prpmocyjne ceny w luksusowych hotelach
    • podkocem Re: weekend in London 03.04.13, 16:29
      A jaki przedział cenowy Cie interesuje? Jeśli zamierzasz tylko spać, to ja bym poszła na cos takiego:
      www.belgraviarooms.com/rooms.html
      Nigdy tam nie byłam, ale najwazniejsze, że hotelik w samiutkim centrum, rano moglibyście wyskoczyć na kawę do Cioci Eli :P. Jesli chodzi o zwiedzanie w weekend, zamiast biletow na metro i autobusty polecem po prostu wykupić bilet big bus -
      zawiezie Was w najciekawsze miejsca, nie zgubicie się, w autobusie jest przewodnik, który opowiada o mijanych miejscach, dają mapę. Wysiadacie tam gdzie chcecie, potem łapiecie kolejny autobus. Dodatkowo przejażdżka statkiem po Tamizie w cenie biletu. Tę forme zwiedzania polecam wszystkim znajomym, którzy przyjeżdżają zwiedzać Londyn w weekend, sama zrobiłam te trasy 3 razy.
      • annaprudhoe067 Re: weekend in London 03.04.13, 17:23
        Super oferta , wypisz wymaluj - w sam raz dla mnie - Bardzo dziekuje
      • botu Re: weekend in London 03.04.13, 20:49
        A wlasnie, wiecie moze czy ktoras firma ma w autobusach komentarz takze po polsku?
        • podkocem Re: weekend in London 05.04.13, 00:32
          niestety raczej nie, ale mają po japońsku gdyby Cie interesowało :P
          • botu Re: weekend in London 05.04.13, 01:27
            podkocem napisała:

> niestety raczej nie, ale mają po japońsku gdyby Cie interesowało :P

To jest pomysl, zapropononuje znajomym sluchanie objasnien po japonsku...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka