Dodaj do ulubionych

Fryzjer w Londynie

19.04.13, 11:54
Znalazłam tylko jeden wątek sprzed kilku lat o salonach fryzjerskich, w którym polecano Anthonego Bella z zachodniego Londynu.
Znacie, macie sprawdzonych fryzjerów? Ja jestem z Docklands, wiec wschód Londynu, ale do dobrego fryzjera dojade bez problemu.
Potrzebuje dobrego ciecia, bo moje wlosy sa dosc niesforne, do ramion, ani proste ani krecone. Nie mam czasu na ich ukladanie, wiec korci mnie zeby je solidnie skrocic, ale zapuszczalam je przez kilka lat, wiec mi troche szkoda. Do tego nosze okulary, wiec nie kazda fryzura mi pasuje.
Jesli znacie kogos dobrego dajcie znac, prosze.
Obserwuj wątek
    • sunflowerin Re: Fryzjer w Londynie 19.04.13, 12:02
      Zapomnialam dodac, ze oczywiscie sama czytam reviews roznych salonow, ale po tym jak kiedys trafilam do takiego rekomendowanego z super opiniami, po czym zaplacilam 60 funtow za samo strzyzenie i chcialo mi sie ryczec z koncowego efektu, przestalam wierzyc w reviews.
      • zurekgirl Re: Fryzjer w Londynie 19.04.13, 17:55
        Nie pociesze cie, we wschodnim Londynie nie znalazlam nikogo, kto by moje nijakie wlosy umial obciac, sama sie nauczylam za pomoca youtuba. Angielki maja jakies inne wlosy chyba, zawsze wychodzilam z wyprostowanymi wlosami z salonu, po dwoch dniach i jednym myciu wygladalam jak miotla. Miotle umiem juz zrobic sobie sama.
    • podkocem Re: Fryzjer w Londynie 19.04.13, 18:14
      Tez nie jestem zadowolona z poziomu tutejszego fryzjerstwa, dlatego noszę teraz dłuższe, a farbuje mi mój M. Do fryzjera chodzę w Polsce a tutaj tylko "na końcówki" bez cieniowania.
      • steph13 Re: Fryzjer w Londynie 19.04.13, 18:44
        No prosze, to w calej Polsce lepiej tna, modeluja i farbuja wlosy niz w Londynie. A moze tutaj nikt nie potrafi obcinac 'po polsku', whatever that is? Moim zdaniem jest masa dobrych fryzjerow tylko trzeba chciec wydac na to pozadna kase. You pay peanuts you get monkeys.
        • podkocem Re: Fryzjer w Londynie 19.04.13, 23:12
          No to ja jeszcze na naprawde dobrego nie trafilam, sami partacze od pieciu lat i to za high street price.
          • zurekgirl Re: Fryzjer w Londynie 20.04.13, 10:27
            Zwiedzilam ze 100 salonow w zyciu i wlosy mialam dobrze obciete raz, w Pl, mialam z 13 lat. Potem juz nigdy i nigdzie. Mam wrazenie, ze angielscy fryzjerzy sa nastawieni na wlosy proste, a ja mam takie dziwne cos, troche sie kreci, podwija nie tam gdzie trzeba, ciezko to obciac, ale jak tlumacze, ze lepiej mi w wycieniowanych to sie upieraja na prostego mopa, ktory wyglada tragicznie jak tylko fryzjerskie prostowanie schodzi.
            • podkocem Re: Fryzjer w Londynie 20.04.13, 11:04
              W Polsce miałam dobrego fryzjera. po obcieciu suszył bez szczotki (miały wyschnać naturalnie) i cieniował na sucho według tego jak się same układały. Nie musiałam NIC robić aż do następnej wizyty. Myłam, rozczesywałam i nawet niekoniecznie suszyłam suszarką. Czasem tylko trochę podnosiłam na szczotkę. Niestety już się przeprowadził z mojego rodzinnego miasta i nie wiem gdzie jest :(
    • asica74 Re: Fryzjer w Londynie 19.04.13, 23:43
      Bo strzyzenie nie zalezy od salonu, a on fryzjera.
      Dlatego tez, chodze do tej samej dziewczyny, mimo, ze zmienila prace.
    • paulaangel Re: Fryzjer w Londynie 19.08.13, 12:42
      czyli suma sumarum nie ma zadnego dobrego fryzjera w Londynie???
      Poszukuję własnie jakeigos salonu w drugiej strefie badz dobrego polskiego salonu.
      • izabelski Re: Fryzjer w Londynie 19.08.13, 13:37
        a ile jestes przygotowana zaplacic za strzyzenie z suszeniem?
        bo jaz moge polecic moja fryzjerke, cena ok 75 funtow
        • paulaangel Re: Fryzjer w Londynie 19.08.13, 14:17
          wiesz co zalezy gdzie przyjmuje, poza tym u mnie w gre wchodzi przyciecie tylko i kolor:)
          • izabelski Re: Fryzjer w Londynie 19.08.13, 20:52
            sprawdz ceny kolorow w Rush
            ona jest wlasnie taka senior stylist - ceny sa odgornie ustalane
            Sutton jest dosc daleko od ciebie - SM1
    • dariazv Re: Fryzjer w Londynie 19.08.13, 18:34
      Polecam Hanne Gawlik. Bylam super zadowolona po wizycie u niej. Otworzyła niedawno Cherry Hair Accademy na Earls court.
      • paulaangel Re: Fryzjer w Londynie 19.08.13, 18:45
        słyszalam o niej ale nie odbiera:) Chyba sama sie przebranzowie hehe
        • robak.rawback Re: Fryzjer w Londynie 19.08.13, 19:59
          wlasnie sobie obejrzalam u niej na stronie before and after - bleh

mysle ze najlepiej po prostu patrzec czy na ulicy czy gdziekolwiek sie trafi jakas dziewczyna co ma ladnie wlosy obciete i jak ci sie podoba to po prostu zapytac gdzie miala robione - jak powiesz ze ci sie jej wlosy podobaja i chcialabys tak samo obciac to na pewno ci powie gdzie.
          ja pare razy tak zrobilam ale nigdy w sumie nie skorzystalam i nie poszlam do tych fryzjerow hehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka