anika_key
24.04.13, 01:25
Jest ktos z Manchesteru?
Wlanie szukam mieszkania i sie rozgladam, jest kilka fajnych ofert ale co rusz slysze ,ze niefajne dzielnice.
Ja szukam nie dalej jak 0.5 mili od centrum czylu wszytskie Crumpsall, openshaw-wythenshaw, chentham hill , hulme -odpadaja od razu.
Mam na oku 2 mieszkania w sensownej cenie- Rochdale Road(nie samo rochdale) a dokladniej Dlaton street. Urban splash 3 Towers budynki. Okolica nie wyglada ciekawie na mapie jako,ze widac domy councilowskie jednak ktos mi napioknal,ze je wyburzaja i o dziwo jest tam spkojnie. Ale to osoba,ktora tam nie mieszka i ktora tylko co jaki czas tam sie pojawia. Nigdy nie widziala ponoc tam,zadnych nie fajnych akcji itp.
Druga opcja to Ashton old Road.-gdzies w polowie tej drogi sa nowe budynki, nowe osiedle. I wlasnie jeden z tych nowych budykow mnie interesuje.
Gdzie jeszcze patrzec.- wiem,ze deansgate-castelfied. Ale np. niemal rzut beretm od deansgate jest ordsall lane gdzie slyszlaam ,ze tragedia. A zaraz obok salfrod- i moiwa ,ze ok, ale jednak sa miejsca salford ok i nie ok-ktore?
Tak samo Ancoats? jedna osoba mowi,ze tragedia inna ,ze super.. zu nie wiem kogo sluchac.
Bylabym ogromnie wdzieczna za rady jesli ktos zna sie na tych dzielnicach i podpowie nieco.