Dodaj do ulubionych

Manchester- dzielnice

24.04.13, 01:25
Jest ktos z Manchesteru?

Wlanie szukam mieszkania i sie rozgladam, jest kilka fajnych ofert ale co rusz slysze ,ze niefajne dzielnice.

Ja szukam nie dalej jak 0.5 mili od centrum czylu wszytskie Crumpsall, openshaw-wythenshaw, chentham hill , hulme -odpadaja od razu.

Mam na oku 2 mieszkania w sensownej cenie- Rochdale Road(nie samo rochdale) a dokladniej Dlaton street. Urban splash 3 Towers budynki. Okolica nie wyglada ciekawie na mapie jako,ze widac domy councilowskie jednak ktos mi napioknal,ze je wyburzaja i o dziwo jest tam spkojnie. Ale to osoba,ktora tam nie mieszka i ktora tylko co jaki czas tam sie pojawia. Nigdy nie widziala ponoc tam,zadnych nie fajnych akcji itp.

Druga opcja to Ashton old Road.-gdzies w polowie tej drogi sa nowe budynki, nowe osiedle. I wlasnie jeden z tych nowych budykow mnie interesuje.

Gdzie jeszcze patrzec.- wiem,ze deansgate-castelfied. Ale np. niemal rzut beretm od deansgate jest ordsall lane gdzie slyszlaam ,ze tragedia. A zaraz obok salfrod- i moiwa ,ze ok, ale jednak sa miejsca salford ok i nie ok-ktore?

Tak samo Ancoats? jedna osoba mowi,ze tragedia inna ,ze super.. zu nie wiem kogo sluchac.

Bylabym ogromnie wdzieczna za rady jesli ktos zna sie na tych dzielnicach i podpowie nieco.
Obserwuj wątek
    • miss.e Re: Manchester- dzielnice 24.04.13, 13:38
      Dalton street to praktycznie centrum ale nieciekawie tam jest po zmroku, chyba ze lubisz byc zaczepiana przez cpunow itp
      Ancoats to samo
      • anika_key Re: Manchester- dzielnice 24.04.13, 14:12
        Nie, oczywiscie,ze nie.

Ancoats- wlasnie uslyszalam opinie tez ,ze bylo zle w latach 70-80 a teraz same nowy budynku i cale councilowskie towarzystwo sie wynioslo. Jade za godzine obczic te kilka dzilnic i zobaczymy jak moje wrazenia.
        • miss.e Re: Manchester- dzielnice 24.04.13, 15:14
          ancoats jest dalej nieciekawe bo obok nowych blokow sa stare budynki i towarzystwo nieciekawe
          to juz lepiej deansgate albo castlefield, duzo lepiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka