Dodaj do ulubionych

Pilny apel!

06.05.13, 22:43

Jestem Mamą maluszka urodzonego w 2012roku, urodziłam przed 1.01.2013 i niestety nie będę miała możliwości zostać ze swoja córeczką rok w domu. Tak małe dziecko nie jest jeszcze gotowe fizycznie a tym bardziej psychicznie na rozstanie z rodzicem. Nię będzie mi dane karmić piersią tak długo jak chciałam. Cóka będzie musiała zostać z zupełnie obcą dla niej osobą. Nie wyobrażam sobie tego rozstania.
Z tego powodu ja i inne mamy szukamy poparcia naszej petycji wszędzie gdzie się da, piszemy do wszystkich którzy mogą nam pomóc zmienić decyzję Premiera Donalda Tuska o rocznym urlopie macierzyńskim, chcemy aby objął on i nasze dzieci. Zapraszam na naszą oficjalną stronę na FB

www.facebook.com/home.php#!/groups/491050014294401/
oraz do wsparcia nas podpisem pod naszą petycją
www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9642
1. klikamy na dole "popieram petycję - jestem ZA"
2. Nastepnie uzupełniamy dane
3. Klikamy na "podpisz petycję"
4. Klikamy na "potwierdź swój podpis pod petycją"
5. potwierdzamy link na swojej poczcie

Zachęcamy do poparcia naszej akcji i udostępnienia linku jak największej liczbie osób.
Obserwuj wątek
    • justmaga Re: Pilny apel! 06.05.13, 23:39
      Dasz rade. wiele matek nie ma mozliwosci zostania przez caly rok z dzieckiem w domu i dzieci maja sie swietnie
    • chealsyka27 Re: Pilny apel! 07.05.13, 00:09
      To moze cofnijmy sie do rocznika np 2001?;)
      • mamumilu Re: Pilny apel! 07.05.13, 01:12
        To ja proponuje jeszcze do lat 90tych - wtedy macierzynski byl 16tyg - i tez sie kobiety burzyly, jak wydluzono do 22 a pozniej do 26tyg, ale nikomu nie przyszlo do glowy cofac prawa - jakby sie udalo, to powinni mi zaplacic z odsetkami za ten czas, ktory spedzilam na bezplatnych wychowawczych.
        Przeciez i tak juz cofneli do poczatku roku, bo matki protestowaly.
    • asica74 Re: Pilny apel! 07.05.13, 00:20
      ale dlaczego ci nie bedzie dane karmic piersia, tak dlugo jak chcesz?
    • turmalinka Re: Pilny apel! 07.05.13, 07:20
      Litosci :/
    • londynwarszawaparyz Re: Pilny apel! 07.05.13, 08:59
      Tragedia. Nie dalej jak poltora tyg temu ogladalam w TV ze wejdzie to dla mam z 2012 takze i Daonek sie zgodzil. Ja jestem w ciazy, rodze, i tez wracam do pracy. Karmic piersia mozesz caly czas nie przeszkadza to w pracy, albo sciagnietym pokarmem. W Polsce jak sie nie myle tez jest ustawa gwarantujaca karmiacej mamie przewy w pracy na karmienie- maz podrzuci ci dziecko do pracy i po klopocie :)
      • londynwarszawaparyz Re: Pilny apel! 07.05.13, 09:01
        Prawo nie dziala wstecz, i slusznie.
      • makacjam25 Re: Pilny apel! 09.05.13, 10:37
        A ja nie wyobrazam sobie w ogole instytucji nianiek i zlobkow, oraz sprawowania opieki nad moim dzieckiem, mojej wlasnej, do czasu jego pojscia do przedszkola. Dzieci mam dwoje, w obu przypadkach mi sie udalo byc z nimi te 3 lata. Chce order za to, gdzie zlozyc petycje??? :D :D :D

Nie moge karmic piersia tak dlugo, jak chcialam. Rozczulajace. Ale bez sensu.
    • yumemi Re: Pilny apel! 07.05.13, 21:35
      Dlaczego mialabys nie moc karmic piersia tak dlugo jak chcesz:)) Ja wrocilam do pracy i karmilam piersia dluzej niz rok. Nie widze zwiazku.
      W Polsce jesli sie nie myle juz teraz gwarantuja 100% pensje przez 5 miesiecy od narodzin dziecka, to duzo wiecej niz np w UK.
      • karolajna83g Re: Pilny apel! 07.05.13, 23:29
        Dziewczyny....myślicie, że autorka postu przeczyta odpowiedzi?
    • e-vil Re: Pilny apel! 08.05.13, 09:04
      eh.. mam wrażenie, że nie o dobro dziecka tu się rozchodzi tylko o kasę
    • podkocem Re: Pilny apel! 09.05.13, 00:40
      tylko co my mamy z tym wspólnego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka