koms96
11.06.13, 11:20
Witam,
Choc nie pisze na forum, jestem jego wiernym podczytywaczem i czesto znajduje tu odpowiedzi na nurtujace mnie pytania. Mieszkam w UK juz od 8 lat. Tym razem stoje przed dosc duzym dylematem.
Mianowicie stoje przed wyborem zamieszkania w miejscu moich marzen. Zazwyczaj jest tak, że cos nas gdzies trzyma, a to rodzina, a to praca. Sytacja nieograniczonego wyboru pozostaje w sferze marzen i wydaje sie byc piekna perspektywa. Tymczasem znalazlam sie w takiej sytuacji, mam pelen wybor (wolny zawod, moze byc wykonywany wszedzie, nie ma zwiazku z miejscem zamieszkania). Mam dzieci w wieku szkolnym, wiec niestety musze brac pod uwage ich rozpoczeta edukacje. Po przemysleniach doszlam do wniosku, ze najmniej rewolucyjne bedzie dla mnie pozostanie w UK w jakims ladnym dogodnym miejscu. Wiec chcialabym zamieszkac w ladnym, dobrze polozonym (moje preferencje blisko wybrzeza) miejscu. I sie okazuje, ze to bardzo trudne przedsiewziecie logostyczne.
Gdzie byscie zamieszkaly drogie e-mamy, a moze juz mieszkacie w pieknym i dogodnym miejscu. Okolica jest piekna zielona, niedaleko parki, lub piekne wybrzeze, dostep do sklepow, centrow sportowych, dobre szkoly w okolicy, uniwersytet, lotnisko... wiem nie mzna miec wszytkiego....
Licze na wasze sugestie