Dodaj do ulubionych

Mieszkanie w Ely

23.07.13, 21:08
Witam! Narzeczony dostał pracę w Littleport (niedaleko Cambridge, Ely) w związku z tym poszukujemy pokoju bądź kawalerki dla pary w rozsądnej cenie, czy ktoś może mieszka w tamtejszych okolicach i mógłby zaproponować gdzie najlepiej szukać? Kilka ofert znaleźliśmy, jednak niechętnie przyjmują pary pod swój dach...
Obserwuj wątek
    • paola_k2 Re: Mieszkanie w Ely 23.07.13, 23:34
      Tak z ciekawoscia zajrzalam na www.rightmove.co.uk i w samym Littleport mozna studio wynajac za 375 funtow lub troche drozej. Mieszkania w Ely tez sa. Ja mieszkam w Newmarket, to nie tak daleko od Littleport.
      • monikaaa274 Re: Mieszkanie w Ely 24.07.13, 09:59
        Przeglądam te strony prawie codziennie, tylko problem polega też na tym, że początkowo nie chcemy zbyt drogiego mieszkania bądź pokoju, bo niestety nie wiemy jak długo będę szukać pracy...wiadomo z czasem gdybym już pracowała możemy sobie pozwolić na coś lepszego. Może w końcu coś nam się trafi;) dziękuję bardzo za zainteresowanie. A czy mogłabyś mi jeszcze powiedzieć jak Ci się podobają tamtejsze okolice? :)
        • ampiltuda Re: Mieszkanie w Ely 24.07.13, 13:20
          Na wstepie sie przywitam, poniewaz jeszcze tu nie pisałam, wiec Dziendobry :))
          I teraz mam pytanie, skoro nie stac Was na mieszkanie za £370 pcm, to jak zamierzacie w ogole przezyc?
          • xiv Re: Mieszkanie w Ely 24.07.13, 13:49

A ja mam takie pytanie - czy mając 370 funtów w kieszeni wynajmę to mieszkanie?
          • monikaaa274 Re: Mieszkanie w Ely 24.07.13, 14:02
            Nie sądzę abyśmy znaleźli mieszkanie za £370 tym bardziej urządzone...koleżanka wyżej wspomniała, że znalazła na rightmove taką opcję, jednak ja jej nie widzę...a to, że chcemy znaleźć mieszkanie bądź pokój w rozsądnej cenie nie znaczy, że na nic nas nie stać...po prostu, jeśli na razie tylko jedna osoba pracuje to trzeba się liczyć z wydatkami
            • monikaaa274 Re: Mieszkanie w Ely 24.07.13, 14:04
              Fakt jest studio flat w Littleport za 370, jednak tak jak pisałam nieumeblowane..
    • paola_k2 Re: Mieszkanie w Ely 25.07.13, 20:52
      Moze na poczatek dla was byloby najlepiej wynajac pokoj? Co do ogloszen w internecie to moze na gumtree? Znalazlam cos takiego:
      www.spareroom.co.uk/flatshare/cambridgeshire/ely
      uk.easyroommate.com/east-anglia/cambridgeshire/east-cambridgeshire/ely-flatshare/listings/l
      www.gumtree.com/search?q=ely+cambridgeshire&search_location=United+Kingdom&category=all&search_scope=title
      www.roombuddies.com/preview/rooms/cambridgeshire/ely/cb7-4
      Czasem w lokalnych sklepach (nie tylko polskich) wisza ogloszenia, ze ktos wynajmie pokoj. Ja niestety nie mieszkam w Ely. W Newmarket widzialam kiedys takie ogloszenia, ale pokoje tylko lokalnie czyli wlasnie w Newmarket.
      Co do pytania jak mi sie podoba okolica to odpowiem, ze bardzo lubie tu mieszkac.
      • monikaaa274 Re: Mieszkanie w Ely 25.07.13, 21:13
        Tak przede wszystkim nastawiamy się na pokój, przynajmniej na razie. Wystawiłam też ogłoszenie na spareroom i zaczęło się powoli coś dziać w tym kierunku, więc myślę, że może w końcu znadziemy;) bardzo dziękuję za pomoc
    • andzelisia2 Littleport 28.03.14, 09:55
      Witam maz nie dlugo wyjezdza do pracy do Littleport ja z 2 dzieci bedziemy chcieli szybko dojechac. Mam pyt czy jest mozliwosc w tej miejscowosci wynajecie pokoju dla rodziny z 2 dzieci czy to odpada i trzeba wynajac dom?? czy nie ma problemu z tym aby nowy ktory dopiero zaczyna prace wynajał dom?? dziekuje za odpowiedz
      • plain-vanilla Re: Littleport 28.03.14, 10:38
        Pokoj dla rodziny z 2 dzieci? To zart?
        A tak na powaznie, to bylo juz sto watkow o tym, jak wynajac mieszkanie, gdzie szukac, depozyt, agencje itede, itepe. Poszukaj w wyszukiwarce. I tak, moze miec problem z wynajmem - odpowiedz w wyszukiwarce, bo byl te temat maglowany wiele razy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka