Dodaj do ulubionych

proszek do prania

30.07.13, 18:51
Poleccie prosze proszek do prania, najlepiej uniwersalny;)
Obserwuj wątek
    • oolijull Re: proszek do prania 30.07.13, 19:40
      fairy. od dluzszego czasu tylko to. jest ok.
      albo, jak to wlasnie maz mi podpowiedzial - taki co akurat w promocji w markecie :D :D
      • nannyjo32 Re: proszek do prania 30.07.13, 19:50
        ja tez nigdy nie wiem jaki kupic wiec kupuje na promocjach. W Polsce w ciuchach chodzilo sie latami, a tutaj nawet nie zauwaze ze bluzka czarna sie sprala bo wczesniej juz poprostu jej nie zaloze bo stara, w Polsce jeszcze sie uzywalo do prania czarnych.
        • bisiek10 Re: proszek do prania 30.07.13, 19:55
          Fairy albo Persil.Do ciemnych rzeczy uzywam plynu do prania.
        • bialasek75 Re: proszek do prania 30.07.13, 19:55
          Ja też kupuję co jest akurat w promocji. Najbardziej lubię Bold 2w1 fioletowy.
    • maja3333 Re: proszek do prania 30.07.13, 20:09
      nie wiem czy kltos ogląga program SuperScrimpers na channel4, było kiedys o proszkach, testowali rózne marki, tzw. leading brand versa marketowe. Najlepiej wypadł proszek z Aldi - Almat. Ponoc najlepiej dopiero białe rzeczy i ma najładniejszy zapach w ocenie testowanych ludzi - wąchaczy ulicznych ;)
      ja ostatnio go kupiłam i jestem bardzo zadowolona -naprawde ładnie pachnie :) a czy pierze lepiej niż inne nie wiem - rzadko piorę naprawde brudne rzeczy, zwykle piorę tylko takie, żeby je po prostu odświeżyć.
    • agg3 Re: proszek do prania 30.07.13, 22:45
      ja tez najczesciej to co na promocji, czyli Persil ;)
      tyle, ze kupuje plyn - nie proszek. non bio I do kolorow.
      chyba sprobuje tego z Aldiego :)
    • petuniasta Re: proszek do prania 31.07.13, 11:14
      Ja ostatnio kupuje kapsulki z plynem zamiast proszku i jestem bardzo zadowolona - w koncu wszystko mam porzadnie wyplukane, bez sladow proszku na czarnych rzeczach. I kupuje w Lidlu, nie widze roznicy miedzy ich kapsulkami a firmowymi.
    • podkocem Re: proszek do prania 31.07.13, 11:51
      Ja używam Persil kapsułki jeśli jest w promocji, teraz half price był Ariel, więc mam Ariel.

Jakoś nie mogę się przekonać do proszku. Kiedyś używałam, ale od dawna już nie. Otwarty Fairy już się zbrylił mi na kamień.
    • spillerix Re: proszek do prania 04.08.13, 00:16
      A ja polecam wam wyprobowac Surf :)
      www.surf.co.uk/products/powders/Tropical-Lily-Ylang-Ylang-Powders.aspx
      Cenowo podobny do Arieli i Boldow.. Ale takiego przyjemnego zapachu nie uzyskalem z zadnym innym :)
    • karolina_zet Re: proszek do prania 01.10.13, 12:27
      ja przez lata kupowalam proszki z Lidla, czasami jakis inny ale bez rewelacji. Teraz kupilam kapsulki Persil zielone bio - i jestem bardzo zadowolona. Dobrze pierze, i pieknie pachnie!
      Nie wiem czy wybierac bio czy non bio - ktore Wy kupujecie?
      • zurekgirl Re: proszek do prania 01.10.13, 14:27
        Zawsze myslalam, ze bio sa mocniejsze. Teraz mam niemowlaka, kupuje non bio i mam rzeczy dobrze doprane. Ale moze to dlatego, ze piore jego rzeczy w wyzszej temperaturze. Zaczelam od Persila, teraz mam Ariel. Fairy dostalam jakas probke w Bounty pack i chyba najmniej bylam z niego zadowolona. Uzywam plynow, nie proszkow, bo mam wrazenie, ze proszki sie nie wyplukuja zbyt dobrze jak mam pralke naladowana do pelna.
        • karolkowa1 Re: proszek do prania 01.10.13, 17:51

Do bialego od lat tylko Ariel. Biale rzeczy sa tak biale az razi w oczy :) Do koloru jakikolwiek plyn lub proszek. Plus do tego koniecznie plyn do plukania Lenor.
          • liley11 Re: proszek do prania 01.10.13, 23:07
            Faith for nature laundry liquid - tanszy niz najtanszy plyn lidlowy, kiedy kupuje karnisterek 5itrowy. Najlepiej dopiera sposrod dotychczas posiadanych proszkow i plynow, uzywam do scierek i do swetrow. Nie czuc mnie na trzy metry z wiatrem, ale ma dikatny ledwo wyczuwalny naturalny zapach. No i jest ekologiczny bez szkodliwych parabenow i innych bzdenow
            • karolina_zet Re: proszek do prania 01.10.13, 23:11
              gdzie go mozna kupic?
              • nulki Re: proszek do prania 02.10.13, 14:46
                Tutaj www.faithinnature.co.uk/
    • lucasa Re: proszek do prania 02.10.13, 17:15
      z Aldi, non bio, cena za 40 tabletek (pisza, ze na 20 pran, mi wychodzi wiecej jak rzeczy nie sa zabrudzone mocno) mniej niz £3. Maz na weekend kupil persil non bio tez 40 tabletek, wg mnie piora tak samo, cena ponad £6.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka