Dodaj do ulubionych

Work experience- GCSE- doradźcie

20.09.13, 16:38
Dziecka ma odbyć praktykę. Miejsce wyznacza szkoła uwzględniając preferencje ucznia, ale można też znaleźć samemu. Macie jakieś doświadczenia, rady, wskazówki gdzie i jak szukać? Wiem oczywiście, że to w zależności od zainteresowań ucznia i tego, co jest w mieście dostępne, ale może coś doradzicie. Nawet nie wiem, czy tak się praktykuje żeby pisać, chodzić czy dzwonić do insytucji i pytać czy przyjmą. Dziecko ma zainteresowania humanistyczne- historia, dziennikarsto, literatura.
Obserwuj wątek
    • steph13 Re: Work experience- GCSE- doradźcie 20.09.13, 16:49
      Niech sprobuje lokalna gazete, museum, biblioteke, na przyklad. I musi to zrobic ona sama a nie mama za nia. Pisac do roznych instytucji, z dobra motywacja dlaczego oni corke interesuja, I czekac na odpowiedz.
      • aniaheasley Re: Work experience- GCSE- doradźcie 20.09.13, 17:08
        A co corke interesuje? Wiem, ze na wiosne pelno wszedzie 16 latkow na work experience. M.in w sądach sa stada przyszlych niedoszlych prawnikow :), w firmach komputerowych jak kraj dlugi i szeroki pryszczate nastolatki siedza calymi dniami na facebooku, w szkolach nawet teaching assistants maja swoich mini assistants.
        • ann.38 Re: Work experience- GCSE- doradźcie 20.09.13, 18:15
          Dzięki dziewczyny. Trochę za późno im powiedzieli, bo dopiero dostała informację, a do 11 października trzeba oddać formularz czyli już musi być decyzja, czy ma znalezione samodzielnie czy oni mają szukać. Mała chce być historykiem albo dziennikarką albo dwa w jednym. Lubi pisać wypracowania i czytać ksiązki. Aha- ma 14 lat i nie ma pryszczy ;)
          • justmaga Re: Work experience- GCSE- doradźcie 20.09.13, 19:38
            u nas w szkole zrobili work experience w roku 11 doslownie na tydzien przed GCSE z matematyki i angielskiego i szczerze mowiac mam ochote zostawic dziecko w domu,zeby sobie odpoczelo/powtorzylo zamiast zdobywac work experience w miejscu gdzie niemal na pewno nie bedzie pracowac :/

• ann.38 Re: Work experience- GCSE- doradźcie 20.09.13, 20:12
              U nas jest w 10- tej klasie, w czerwcu.
              • alamala4 Re: Work experience- GCSE- doradźcie 20.09.13, 20:52
                Moja cala trojka robila w pobliskiej primary do ktorej wczesniej chodzili I byli bardzo zadowoleni. Kolezanki corka chciala w banku ale jej nie przyjeli bo stwierdzili ze nie robia czegos takiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka