22.10.13, 21:37
Chodzicie na grzyby w UK? Macie jakies miejsca gdzie lubicie zbierac?
Ja w tym roku zamarynowalam kilka sloikow plus posuszylam kilka sznurkow grzybkow, jakie znalazlam nieopodal. Mieszkam w Londynie wiec wybor nie jest duzy- udalam sie do najblizszego mnie Ruislip Lido. Rodakow w weekendy szukajacych grzybow bylo co niemiara :) Taki nasz chyba narodowy sport jesienny. Teraz juz pogoda nie dopisuje, zbyt mokro, ale udalo sie zebrac duze okazy prawdziwkow, podgrzybkow i kozlakow :) Czyli jestem zadowolona :)
Obserwuj wątek
    • e-vil Re: Grzybowo 23.10.13, 10:28
      uwielbiam grzyby, ale się nie znam ;) chodziłam kiedyś jako dziecko z dziadkami - ale dla mnie to wtedy atrakcja była :) na szczęście mam jeszcze dostawców z Polski, którzy mi podsyłają suszone dary lasu :D (w sumie kiedyś bym się wybrała do lasu - choćby na spacer.. w mojej okolicy lasów niet)
      • kobylczusia Re: Grzybowo 23.10.13, 14:53
        ja tu jeszcze ani jednego grzyba nie widzialam, poza pieczarką w parku.
        A specjalnie bylam niedawno w lesie i nic.
    • lianis Re: Grzybowo 23.10.13, 15:15
      W mojej okolicy to ja lasow nie widzialam... Takich co do nich mozna wejsc, najczesciej zagrodzone tylko i malutkie, a pochodzilabym sobie, nawet nie tyle dla grzybow ile dla przyjemnosci. Choc z drugiej strony bylismy raz na jagodach z dzieckiem w Polsce w lesie w tym roku i w sumie 5 kleszczy wynieslismy, wiec troche stres, ze sie przyplataja znowu...
      Jakby jednak ktos sie orientowal gdzie w east midlands sa ogolno dostepne duze lasy to bylabym wdzieczna za informacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka