Dodaj do ulubionych

Wifi restrykcje

19.02.14, 12:06
Czy da sie wylaczyc wifi w domu po okreslonej godzinie ale tak, zeby byl do niego dostep na domowym laptopie ale na innych gadzetach elektronicznych juz nie? I jesli tak, to jak to zrobic?
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 12:42
      Moj brat wylacza wi-fi zdaje sie, ze po 22.00. Corki wtedy juz nie moga korzystac z internetu, nie wiem jednak, czy gdziekolwiek wtedy dziala. Wiem, ze dostep jest na haslo, wiec nie wlacza chocby chcialy. Nie da sie (chyba) wylaczyc wi-fi i miec wi-fi. Bo niby jak? Musialabyc znalezc alternatywne zrodlo polaczenia z internetem komputera, np. potraktowac telefon komorkowy jako ruter, jesli oczywiscie masz internet wykupiony w komorce.
    • kaka-llina Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 12:46
      Możesz wyłączyć a laptopa podłączyć kabelkiem:-)
      • plain-vanilla Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 12:53
        Ale ruter musi byc wlaczony, zeby mozna bylo po kablu ciagnac internet, to gdzie ma autorka watku to wifi wylaczyc?
        • kaka-llina Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 18:09
          Przecież można wyłączyć wi-fi a nie cały router i internet przesyłać tylko kabelkiem. W moim virgin na pewno się da bo długo miałam tylko jeden stacjonarny komputer i wyłączone wi-fi. Nie pamiętam dokładnie jak to się robiło ale da się na pewno.
      • yskyerka Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 13:01
        Albo co wieczór zmieniać hasło. :)
    • plain-vanilla Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 13:08
      allthingsd.com/20130805/with-parents-in-mind-webcurfew-blocks-wifi-from-router-to-kids-devices/
      Albo wejsz w ustawienia swojego ruter przez wpisanie adresu IP rutera na swoim kompie i zobacz, czy ma w ustawieniach "Access Restrictions". Niektore rutery maja, wiec warto sprawdzic. Adres IP rutera powienien byc na urzadzeniu albo w instrukcji i haslo tez bedzie potrzebne.
      • dorcian Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 13:51
        Dzieki. Bycie matka w dobie iPad, iPod I innych "I de-brain myself" sucks😡
    • dorcian Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 17:08
      Mozna. Ale to nie jest odpowiedz na moje pytanie.
    • tonia2005 Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 17:59
      Ja sie na tym kompletnie nie znam ale moj M mowi, ze mozna. Wystarczy wejsc do ustawien routera i tam powinna byc zakladka z lista urzadzen, ktorym udostepniasz korzystanie z internetu ( np Iphone czy Ipad), nastepnie blokujesz adres MAC. W zaleznosci od rodzaju routera mozesz tez tam ustawic na te urzadzenia " godzine policyjna", czyli beda dzialaly tylko w godzinach, ktore ty chcesz. Mam nadzieje, ze troche pomoglam:-).
      • dorcian Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 18:11
        Nawet bardzo pomoglas. Dzieki😄
        • plain-vanilla Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 18:25
          No, ja napisalam to samo wczesniej, wiec chyba tez pomoglam. Prosze, nie ma za co.
          • dorcian Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 19:57
            Totez podziekowalam grzecznie pod Twoim postem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka