dorcian 19.02.14, 12:06 Czy da sie wylaczyc wifi w domu po okreslonej godzinie ale tak, zeby byl do niego dostep na domowym laptopie ale na innych gadzetach elektronicznych juz nie? I jesli tak, to jak to zrobic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plain-vanilla Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 12:42 Moj brat wylacza wi-fi zdaje sie, ze po 22.00. Corki wtedy juz nie moga korzystac z internetu, nie wiem jednak, czy gdziekolwiek wtedy dziala. Wiem, ze dostep jest na haslo, wiec nie wlacza chocby chcialy. Nie da sie (chyba) wylaczyc wi-fi i miec wi-fi. Bo niby jak? Musialabyc znalezc alternatywne zrodlo polaczenia z internetem komputera, np. potraktowac telefon komorkowy jako ruter, jesli oczywiscie masz internet wykupiony w komorce. Odpowiedz Link
kaka-llina Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 12:46 Możesz wyłączyć a laptopa podłączyć kabelkiem:-) Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 12:53 Ale ruter musi byc wlaczony, zeby mozna bylo po kablu ciagnac internet, to gdzie ma autorka watku to wifi wylaczyc? Odpowiedz Link
kaka-llina Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 18:09 Przecież można wyłączyć wi-fi a nie cały router i internet przesyłać tylko kabelkiem. W moim virgin na pewno się da bo długo miałam tylko jeden stacjonarny komputer i wyłączone wi-fi. Nie pamiętam dokładnie jak to się robiło ale da się na pewno. Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 13:08 allthingsd.com/20130805/with-parents-in-mind-webcurfew-blocks-wifi-from-router-to-kids-devices/ Albo wejsz w ustawienia swojego ruter przez wpisanie adresu IP rutera na swoim kompie i zobacz, czy ma w ustawieniach "Access Restrictions". Niektore rutery maja, wiec warto sprawdzic. Adres IP rutera powienien byc na urzadzeniu albo w instrukcji i haslo tez bedzie potrzebne. Odpowiedz Link
dorcian Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 13:51 Dzieki. Bycie matka w dobie iPad, iPod I innych "I de-brain myself" sucks😡 Odpowiedz Link
dorcian Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 17:08 Mozna. Ale to nie jest odpowiedz na moje pytanie. Odpowiedz Link
tonia2005 Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 17:59 Ja sie na tym kompletnie nie znam ale moj M mowi, ze mozna. Wystarczy wejsc do ustawien routera i tam powinna byc zakladka z lista urzadzen, ktorym udostepniasz korzystanie z internetu ( np Iphone czy Ipad), nastepnie blokujesz adres MAC. W zaleznosci od rodzaju routera mozesz tez tam ustawic na te urzadzenia " godzine policyjna", czyli beda dzialaly tylko w godzinach, ktore ty chcesz. Mam nadzieje, ze troche pomoglam:-). Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 18:25 No, ja napisalam to samo wczesniej, wiec chyba tez pomoglam. Prosze, nie ma za co. Odpowiedz Link
dorcian Re: Wifi restrykcje 19.02.14, 19:57 Totez podziekowalam grzecznie pod Twoim postem. Odpowiedz Link