Dodaj do ulubionych

ebay courier duza paczka

25.04.14, 12:22
w zeszlym roku maz kupil greenhouse, do tej pory stoi w garazu nie rozpakowany, wystawiam rzeczy na ebay to przy okazji wystawie ten greenhouse. Niestety nigdy nie wysylalam nic kurierem a pudelko ma wymiary 143cmx41cm. Mozecie polecic jakiegos kuriera? niedrogiego oczywiscie bo parcelforce chce ok 38f za taka paczke. Oczywiscie zrobie opcje odbior osobisty ale chcialabym tez dodac kurier.
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: ebay courier duza paczka 25.04.14, 14:44
      Wystaw na Gumtree. Na pewno znajdziesz szybko kupca, jesli cena bedzie ok. Duzo zdjec i dokladny opis.
      • eni7.08 Re: ebay courier duza paczka 25.04.14, 15:01
        no rzeciwscie masz racje, zapomnialam o gumtree :-)
        • eni7.08 Re: ebay courier duza paczka 25.04.14, 15:01
          rzeczywiscie mialo byc :-)
    • onmytoes Re: ebay courier duza paczka 25.04.14, 15:29
      probowalas Hermes? Sa dosc tani, odbieraja z domu lub mozna zaniesc do ich punktu.
      Wysylalam kilkakrotnie ksiazki, nigdy nie mialam problemow, ale wiem ze opinie o nich sa rozne. No ale ile placisz taki serwis ;)
    • plain-vanilla Re: ebay courier duza paczka 25.04.14, 15:32
      Od 6 lat sprzedaje na Gumtree i uwazam, ze jest super. Sprzedalam wszystko po dzieciach, zabawki, ubrania. Stojaki ogrodowe z garazu, ktore tylko rdzewialy. Trymer do zywoplotu itd. itp. Szkoda mi czasu na wystawianie na Ebayu, pakowanie, placenie prowizji. Cene, ktora dostalam na Gumtree nigdy bym na Ebayu nie dostala, szczegolnie jak sie robi aukcje i nikt nie podbija ceny. Rzeczy Buy Now nigdy sie nie sprzedaly na Ebayu, a na Gumtree owszem, zawsze znalazl sie kupiec.
      • gabez1 Re: ebay courier duza paczka 25.04.14, 17:56
        O kurcze, moze trzeba by o tym gumtree powaznie pomyslec. Rzeczy przybywa z roku na rok.
        A jak z odbiorem: wysylasz, czy odbior osobisty?
        • plain-vanilla Re: ebay courier duza paczka 25.04.14, 18:26
          Sprzedaje na biezaco, wiec strych i garaz mam pusty :-)
          Ogloszenia daje regularnie. Kasuje stare i daje od nowa. Jak chcesz, mozesz placic za Bump up. Ogloszenie jest aktualne przez 30 dni. Czasami trzeba czasu, zeby cos sprzedac albo obnizyc cene. Zasady Gumtree sa takie, ze nic sie nie wysyla ani towaru ani pieniedzy. Odbior osobisty z domu, mozesz sama dowiezc albo umowic sie w jakims miejscu, typu centrum handlowe albo supermarket.
          Warunek, to szczegolowy opis i duzo zdjec oraz podanie lokalizacji, bez adresu oczywiscie. Telefonu nie podaje, wole email, bo jestem wtedy anonimowa. Gumtree od jakiegos czasu wprowadzilo maskowanie emaili, wiec ludzie, z ktorymi korespondujesz nie widza twojego prawdziwego adresu email.
          Swego czasu sprzedawalam tyle rzeczy, ze mi zablokowali konto, ze niby dzialanosc prowadze. A to bylo wszystko naprawde do pozbycia sie po dzieciach. Mam nadzieje, ze teraz juz tego nie robia. Konto zalozylam nowe na nowy adres email.
          • szczepka75 Re: ebay courier duza paczka 25.04.14, 20:07
            ja tez lubie gumtree ,ebay za duzo zdziera .
            • eni7.08 Re: ebay courier duza paczka 26.04.14, 10:47
              hermes ma paczki tylko do 1,2m a moja jest 1.4m
              na gumtree sprzedawalam telefony, plyty itd. Teraz mam duzo ubran do sprzedania, sprzedadza sie na gumtree pojedyncze?
              • zurekgirl Re: ebay courier duza paczka 26.04.14, 13:14
                Ja pojedynczo sprzedaje tylko kostiumy przebierancow i jakies wyjatkowe ubrania, plaszcze, reszta lepiej schodzi jako bundle. I tez mniej zawracania glowy, podjezdza ktos raz i pozbywasz sie balastu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka