liley11 20.06.14, 20:53 I co wybrac w wadze 15kg - do 12 lat:) z isofixem. Co by wysokie ratingi mialo w testach i bylo wygodne no i moze jeszcze sie troche rozkladalo przy spaniu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agg3 Re: Nedejszla odpowiednia chwila na zmiane foteli 20.06.14, 22:55 maxi cosi rodi air protect z isofixem. Odpowiedz Link
agg3 Re: Nedejszla odpowiednia chwila na zmiane foteli 20.06.14, 22:56 www.johnlewis.com/maxi-cosi-rodifix-car-seat-graphic-crystal/p747299?navAction=jump Odpowiedz Link
lianis Re: Nedejszla odpowiednia chwila na zmiane foteli 20.06.14, 23:30 My mamy besafe, bezpieczny, wygodny i troche sie rozklada, W drugim aucie mamy recaro monza nova, mlody tez go lubi, choc sie nie rozklada. Oba na isofixie Odpowiedz Link
agaciha Re: Nedejszla odpowiednia chwila na zmiane foteli 20.06.14, 23:38 Besafe izi up x3 fix. Polecam baaardzo. Mamy dwa. Sa swietne, porzadne, dobrze osloniete, wygodne. Wiozlam dwa dni temu syna kolezanki- wzrost 11 latka i waga 37 kg i zmiescil sie bez problemu. Udalo mi sie kupic jeden w UK- sklep pozbywal sie ich bo w UK besafe nie jest zbyt popularne (nie mam pojecia dlaczego). Drugi kupilam w PL bo bylo duuzo taniej. Za ten w UK dwa lata temu zaplacilam £145, w PL kupilam ponad rok temu za 586 zl. Sprawdzilam wlasnie w mailu. Teraz w tym samym sklepie kosztuje 549 zl. w UK ok £160 funtow. Nie polecam Maxi Cosi. Kolezanka miala i od razu sprzedala. Plytki i jakis taki. Ja mam w drugim aucie Maxi Cosi i zawsze bylam wierna tej firmie ale foteliki od 15-36 maja wg mnie kiepskie. Jak jedziemy w trase to przekladamy fotele i zabieramy Besafe. Rozkladaja sie troche do spania, dziecko samo moze rozlozyc uzywajac dzwigni. Jak masz ochote to poczytaj: www.carseat.co.uk/car-seat-products/child-car-seat-15-36-kg/izi-up-x3-fix Odpowiedz Link
liley11 Re: Nedejszla odpowiednia chwila na zmiane foteli 21.06.14, 00:08 My dotad tez Maxi Cosi, ale rzeczywiscie te wieksze sa plytkie. Poza tym teraz chyba wezme cos z podlokietnikami- zawsze to dodatkowa ochrona z boku. Podobno wysokie notowania ma Jane Montecarlo Plus. Silver Cross z isofixem tez mi sie podoba. Odpowiedz Link
mrs.t Re: Nedejszla odpowiednia chwila na zmiane foteli 21.06.14, 09:13 jakby wybierac najbaezpieczniejsze, to read-facing, a tu wyboru za duzego nie ma... Odpowiedz Link
liley11 Re: Nedejszla odpowiednia chwila na zmiane foteli 21.06.14, 09:20 Jak wyobrazasz sobie dziesieciolatka w foteliku "rear"?!:) Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: Nedejszla odpowiednia chwila na zmiane foteli 21.06.14, 15:00 Byla juz dyskusja na forum na temat fotelikow 15-36kg. Ja mam Jane Montecarlo R1 z isofixem. Pod pupe wlozylam memory foam, bo bylo za twardo dla dziecka. Fotelik jest raczej maly i nie sadze, ze bylby odpowiedni dla 10-latka. Nie wiem, czy Plus ma te same rozmiary i czym sie rozni R1 od Plus? Do tego zaczepienie fotelika i odczepienie, to trzeba sie napocic. Jak sie nie bedzie ruszac i przenosic miedzy samochodami, to Ok. W tym samym wczesniejszym watku zachwalalam Diono Monterey 2, kupiony online. Fotelik ma dobre oceny bezpieczenstwa z ADAC, mocowanie Isofast i jest wiekszy od Montecarlo R1. Syn nie narzeka, ze twardo. Jesli jednak koniecznie chcesz miec Isofix, no to ten fotelik odpada. Odpowiedz Link
agg3 Re: Nedejszla odpowiednia chwila na zmiane foteli 21.06.14, 15:30 Ja nie zauwazylam adnych minusow w Maxi Cosi, a corka jezdzi w nim juz 3 lata I pojezdzi spokojnie kolejne 3. Mysle, ze jest wygodny bo nigdy nie skarzyla sie, nawet w 12 godzinnej trasie. Troche sie odchyla do tylu, wiec jak drzemala to glowa jej nie "leciala". Oslone boczna na glowe stanowia takie poduszeczki powietrzne, wiec mysle ze to tez dodatkowa ochrona. Pokrowiec latwo sciaga sie do prania. No I dobre oceny adac. Na prawde nie mam sie do czego przyczepic. Zapewne jest duzo rownie dobrych fotelikow na rynku. Jesli jednak wybierasz fotelik na kolejne 6-8 lat to pamietaj, ze dziecko rosnie I jak teraz dziecku bedzie swobodnie w foteliku, to za 2-3, a tym bardziej 5 lat moze juz mu tyleczek nie wejsc ;) Odpowiedz Link
liley11 Re: Nedejszla odpowiednia chwila na zmiane foteli 21.06.14, 19:06 przepisy sie zmieniaja i od 2016 ponoc trzeba bedzie miec te fixy. Czy iso, czy uzo to nie wiem?;) Corka starsza teraz jezdzi w Maxi Cosi. Wygodne, ale w przypadku spania, to nie za bardzo. a od czasu do czasu bedziemy jezdzic dluzej lub pozniej, zwlaszcza na wakacjach. Poogladalam ten Silver Cross Navigator Fix i on naprawde fajnie sie rozklada do spania:))) Tylko cholercia nie ma go na rynku. Ale napisalam do producenta, czy i gdzie mozna kupic Odpowiedz Link
agaciha Re: Nedejszla odpowiednia chwila na zmiane foteli 21.06.14, 20:44 A Casualplay? Wyglada jak Silver Cross. W sumie zawsze myslalam, ze to to samo tak jak Britax i Roamer. Odpowiedz Link
agaciha Link:) 21.06.14, 20:44 www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplay0_10751_-1_288957_10001 Odpowiedz Link
agaciha Re: Nedejszla odpowiednia chwila na zmiane foteli 21.06.14, 20:45 Zerknij jeszcze na Recaro. Maja bardzo dobre fotele. Odpowiedz Link
liley11 Re: Nedejszla odpowiednia chwila na zmiane foteli 22.06.14, 00:25 No rzeczywiscie roznicy zadnej nie widze! Dzieki Aga! Wybieracie sie jutro na muze na zywo pod Maltings ok 3pm, kolo placu zabaw z piaskownica? Odpowiedz Link
agaciha Re: Nedejszla odpowiednia chwila na zmiane foteli 22.06.14, 21:46 Oj nie, nie bylo nas. Robilismy dzis starszemu urodziny w parku :) Odpowiedz Link
liley11 Re: Nedejszla odpowiednia chwila na zmiane foteli 23.06.14, 21:54 No i nas nie bylo:) blizej i latwiej bylo isc do sasiadow:) Sto lat dla Jubilata! Aga, te foteliki sa bombowe! Wygodne, jak nie wiem co!:) dzisiaj przyszly:) Dziekuje Ci bardzo za linka:) zalapalam sie na dwa z 3 ostatnich z promocji:) buzka duza! Odpowiedz Link
agaciha Re: Nedejszla odpowiednia chwila na zmiane foteli 24.06.14, 12:28 Dziekuje w imieniu Antosia. Az sie wierzyc nie chce, ze ten dzieciak ma juz 7 lat!! Super, ze udalo Ci sie je kupic! Niech sie dobrze sprawuja:) Odpowiedz Link