yadrall
18.10.14, 20:54
Wiem,ze kilkoro rodzicow z forum poslalo swoje pociechy do Reception,a ze rok szkolny juz chwile trwa to moze wymienimy sie doswiadczeniami?
Dzieciaki lubia szkoly? Wy jestescie zadowolone?
Co Was zaskoczylo na plus i na minus w szkole?
Moj syn kocha szkole miloscia wielka-leci jak na skrzydlach :) Czasem az zapomni wizac butelke z piciem tak pedzi. Swoja pania uwielbia bezwarunkowo!
Ja tez zadowolona,bo szkola sie okazala cudowna-tez kocham syna pania miloscia wielka-ma cudowny wplyw na moje dziecko. Dzieki jej za to!
Zaskoczylo mnie tempo wprowadzania nowego materialu. Oni prawie codziennie maja wprowadzona nowa literke! Moj syn to nie ma z tym problemu,bo litery znal juz dawno temu,ale ze te dzieciaki nadarzaja to szok. Z matematyki to nie wiem,bo moj jest tak do przodu z materialem,ze bedzie przeniesiony do y1,albo y2,bo u siebie sie nudzi jak mops.
Na minus zaskoczyla mnie bardzo mala ilosc aktywnosci fizycznej-po glebszym badaniu okazalo sie,ze moje dziecko dziennie ma jakies pol godziny bycia na dworze (jak pogoda sprzyja,bo jak leje to nie wychodza wcale)-dla mnie i dla mlodego to jest bardzo malo,wiec po szkole jest jak wulkan pelen energi,z ktora nie wie co zrobic. Wiec musze pilnie znalezc mu jakies zajecia sportowe,bo zwarjujemy w domu jak szybciej bedzie ciemno,a i pogoda bedzie paskudna. A mialam taka nadzieje,ze bedzie zmeczony i zacznie chodzic wczesniej spac... Guzik prawda-jak chodzil pozno spac tak nadal chodzi i wstaje przed switem :) Trudno-choc mam duzzzo czasu na wyszykowanie sie rano.